از شدت نوسان بازار ارز کاسته شده است. هر چه درجه ثبات در بازار بیشتر شود، احتمال کاهش در روزهای آینده نیز افزایش مییابد.
رویداد۲۴ اگر یادتان باشد، صفهای مقابل صرافیها در نیمه تابستان، دلارهای ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان را خریداری کرده بودند، وقتی قیمت توان افزایش نداشته باشد، بسیاری از خریداران آن زمان، متقاعد خواهند شد که زودتر در سود، دلار را به فروش رسانند. چرا که اگر سیگنال مثبتی از دولت بایدن به ایران صادر شود و ریزش سراسیمه قیمت آغاز شود، دیگر نمیتوان به راحتی دلار را نقد کرد، ضمن اینکه در قیمتهای فعلی میتوان با سود معامله را بست، در حالیکه بعدا تضمینی در این خصوص وجود ندارد.
پس خریداران دلار در محدوده بالای ۲۰ هزار تومان باید امیدوار به پایداری وضعیت ایران در سیاست خارجی، حداقل در کوتاه مدت باشند.
اما بسیاری از آنها، احتمالا ریسک نخواهد کرد؛ و به بازار برای تبدیل به ریال مراجعه میکنند.
فعلا دلار در کانال ۲۶ هزار تومان درجا میزند و توان خروج از آن را ندارد. قیمت دلار که به کف کانال میرسد، خریدها افزایش مییابد، اما این افزایش هم به حدی نیست که حتی تا میانه کانال ۲۶، دلار را همراهی کند. ضعف خریداران، اتفاقا نقش دلارهایی که اکنون در پستوی خانهها قرار دارند را دوچندان میکند.
بیشتر بخوانید: پیشبینی تحلیلگران از وضعیت امروز بورس تهران چیست؟
نشانه کاهشی قیمت دلار
دلار همچنان نسبت به درهم دارای حباب منفی است. در قیمت فعلی درهم، دلار تا ۲۶، ۷۰۰ تومان توجیه دارد. اما در بازار آزاد ۶۰۰ تومان ارزانتر است. اتفاقی که معمولا در پیش از انتخابات آمریکا رخ نمیداد. میتوان چنین برداشتی را داشت که انتظارات منفی فعالان بازار در حال افول است. چرا که حتی خریداران به میزانی نیستند که دلار ارزان را (در قیاس با درهم) خریداری کنند.
منبع: اقتصادنیوز