رویداد۲۴ داشتن یک رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیهای تازه در کنار کاهش مصرف چربیهای ناسالم، قند، شکر و نمک میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. یکی از خوراکیهای پاییزی و زمستانی، پیاز قرمز است که در ادامه بیشتر با فواید آن آشنا خواهیم شد.
کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن
پیاز قرمز حجم زیادی از آنتیاکسیدانهای قوی برای مبارزه با عوامل بیماریزا در بدن را در خود جای داده است. ویتامینهایB وC و پتاسیم جزو ارزشمندترین داراییهای پیاز قرمز هستند. این آنتیاکسیدانهای قدرتمند میتوانند از طریق کاهش التهاب در بدن، تنظیم فشار خون، تنظیم قند خون و پیشگیری از افزایش کلسترول خون باعث بهبودی چشمگیر در عملکرد سیستم ایمنی بدن شوند.
از اینرو، توصیه میشود که در این پاییز و زمستان کرونایی، مصرف مقداری پیاز قرمز خام را همراه با وعدههای غذایی، بهتنهایی یا در قالب سالادهای مختلف داشته باشید. اگر نمیتوانید طعم پیاز خام را تحمل کنید، میتوانید آن را با مقداری فلفل سیاه، آب غوره، جعفری تازه یا پودر آویشن طعمدار کنید. افزودن مقداری روغن زیتون به پیاز قرمز خام هم باعث ملایمتر شدن طعم نهایی آن میشود.
بیشتر بخوانید: غذاهایی که در دوران کرونا باید کمتر مصرف کنید!
کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطانها
یکی از مشکلات خانهنشینی ناشی از همهگیری کرونا در سراسر جهان، کمتحرکی، تنبلی روده، اضافهوزن و چاقی است. همه این موارد در کنار یکدیگر میتوانند خطر بروز بعضی از انواع سرطانها مانند سرطانهای گوارشی یا سرطان روده را افزایش دهند. از اینرو، توصیه میشود که در دوران کرونا، علاوه بر داشتن فعالیت فیزیکی در خانه، از مصرف حجم بالای سبزیجات تازه در طول روز غافل نشوید. بهتر است که این روزها یک وعده از سبزیجات را به پیاز قرمز خام اختصاص دهید.
کمک به افزایش تراکم استخوانها
بیشتر ما شنیدهایم و میدانیم که مصرف منظم شیر و لبنیات میتواند به افزایش تراکم استخوانها و حفظ سلامت آن ها کمک کند. اما بهتر است بدانید که مصرف منظم پیاز خام بهدلیل داشتن آنتیاکسیدانهای فراوان میتواند باعث کاهش شدید استرس اکسیداتیو در بدن شود و همین مسئله میتواند احتمال کاهش تراکم استخوانها را از بین ببرد. به همین دلیل هم اگر در فصل پاییز یا زمستان بهخاطر سرمای هوا با دردهای موضعی در استخوانها مواجه شدید، میتوانید با افزودن پیاز قرمز به رژیم غذایی روزانه باعث بهبودی در سلامت استخوانها و کاهش درد آن ها شوید.
کمک به کاهش عفونتهای باکتریایی
تحقیقات فراوانی ثابت کردهاند که کوئرستین موجود در پیاز خام به مبارزه با عوامل ویروسی و باکتریایی در بدن کمک میکند و باعث ازبینبردن آن ها میشود. بعضی از تحقیقات بهروشنی اعلام کردهاند که مصرف مداوم، متعادل و منظم پیاز خام، راهی مطمئن برای ازبینبردن باکتریهای ای.کولی و استافیلوکوک اورئوس در بدن است.