صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۴۰۳۸۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۶ - ۰۴ آذر ۱۳۹۹

تخریب منزل بانوی بی سرپناه بندرعباسی

منزل یک زن سرپرست خانوار در بندرعباس به دلیل ساخت غیر قانونی از سوی شهرداری تخریب شد، این بانو بی سرپناه شد و اقدام به خودسوزی کرد. ما در برخورد با این موارد قانونی باید چه رفتاری داشته باشیم؟

رویداد۲۴ حجت الاسلام و المسلمین حسن پویا اظهار کرد: من صحبت خود را با دو سوال آغاز می کنم، مسایل فقهی باید اخلاقی باشند؟ قانون باید اخلاقی باشد یا قانون و اخلاق مجزای از هم هستند؟ پاسخ این است، احکام الهی همواره براساس انسانیت و اخلاق بودند و بر طبق آن نباید به بهانه قانون اقدامی غیر اخلاق و غیر انسان را مرتکب شد. ما مدام از مسایل حقوقی که بر پایه اخلاق هستند دم می زنیم مانند حقوق بشر، حقوق زنان و کودکان و محیط زیست، بنابراین قانون از اخلاق پیروی می کند.

وی ادامه داد: این نکته صحیح است که کسانی مجری اجرای قانون هستند و به گفته خود المأمور و معذور می باشند، اما این نباید توجیهی برای عملکرد اشتباه باشد، مجری قانون و شخصی که دستور اجرای چنین قانونی را داده باید توجه داشته باشد که آیا این حکم و قانون اخلاقی است!

قانونی که اخلاقی نیست باید اصلاح شود

وی تأکید کرد: قانون باید اخلاق مدار باشد و در هر مورد قانونی که اخلاق در نظر گرفته نشود، باید اصلاح صورت گیرد.

اصلاً چرا در جمهوری اسلامی شخصی باید چنین بیچاره و مستضعف باشد!؟

پویا گفت: نکته دیگری که باید در این گونه موارد به آن توجه داشته باشیم این است که اصلاً چرا در یک کشوری آن هم جمهوری اسلامی شخصی چنین بیچاره و مستضعف باشد!؟ به این مستضعف نه تنها کمکی نکردیم، آلونکی که خودش حتی خلاف قانون ساخته را هم تخریب می کنیم!؟ چرا در تمام این سالها حکومت چنان برنامه ریزی نداشته که خانواده ای این چنین مستضعف نداشته باشیم!؟ بنابراین به جای تخریب، ابتدا چاره اندیشی کنید و سپس حکم قانونی را اجرا نمایید.

از وظایف اولیه حکومت است که برای اقشار ضعیف مسکن تهیه کند

وی در پاسخ به این پرسش که در این موارد چه نوع چاره اندیشی می توان داشت؟ اظهار کرد: از وظایف اولیه حکومت است که برای اقشار ضعیف مسکن تهیه کند، بر فروش مسکن مهر و مسکن ملی و امثال اینها نظارت دقیق داشته باشد و اجازه ندهد شخصی دو منزل خریداری کند و دیگری بی سرپناه باشد. متأسفانه شاهدیم در توزیع امکانات به جای ضوابط از ارتباطات استفاده می شود. در مرحله بعد خیرین و کسانی که تمکن مالی دارند، کمک کنند.

حضرت علی(ع) اجازه نمی داد حتی یک نفر گرسنه بماند

پویا در پایان بیان کرد: حضرت علی(ع) به خرابه ها سر می زدند و لقمه نانی برای آنها می گذاشتند تا کسی گرسنه نخوابد، حضرت می فرمایند: «افتخار من این است که در دوران حکومت من کسی یک شب گرسنه نخوابید» وظیفه حکومت است که اجازه ندهد یک نفر بی سرپناه و کارتون خواب باشد تا موضوع به تخریب منزل بانوی بی سرپناه و جریحه دار شدن احساسات مردم کشیده نشود.

منبع: شفقنا

نظرات شما