صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 20
کد خبر: ۲۴۰۴۴۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹

چک برگشتی چه مجازاتی به دنبال دارد؟

برگشت خوردن چک از مواردی است که در قانون جرم‌انگاری شده و مجازات مخصوص به خود را دارد به همین دلیل هم صاحبان چک باید در استفاده از آن دقت کنند تا دچار دردسرهای ناشی از چک برگشتی نشوند.

 رویداد۲۴  یکی از اقداماتی که به منجر به برهم خوردن نظم عمومی کشور می‌شود صدور چک بلامحل یا چک برگشتی است چک برگشتی به این معنا است که فرد چک را کشیده، اما نتوانسته در موعد مقرر آن را پرداخت کند و به همین دلیل فردی که چک را دریافت کرده اقدام به برگشت زدن چک می‌کند.

بر اساس قانون صدور چک تحت مواردی خاص می‌توان چک را برگشت زد اگر وجه نقد کافی در حساب نداشته باشد و یا صاحب حساب تمام یا قسمتی از وجه چکی که صادر کرده است را از حساب بانکی برداشت کند.

همچنین در صورتی که صادر کننده با آگاهی نسبت به بسته بودن حساب خود چک صادر یا بعد از صادر کردن چک حساب خود را مسدود کند و زمانی که صادر کننده چک دستور دهد که وجه به دارنده چک پرداخت نشود چک برگشت می‌خورد.


بیشتر بخوانید:مشاوره حقوقی آنلاین / اجاره‌نشینی در شرایط کرونایی، قوانین چه می‌گویند؟

همه چیز درباره شهادت دادن/ نکاتی که باید درباره شهود دانست


علاوه بر موارد گفته شده در صورتی که چک به صورتی تنظیم شده باشد که بانک به دلایلی مانند قلم‌خوردگی، عدم مطابقت امضا و یا اختلاف در مندرجات چک از پرداخت وجه به دارنده چک خودداری کند بازهم چک برگشت می‌خورد.

مطابق با ماده ۷ قانون صدور چک، در صورتی که صادر کننده چک اقدام به صدور چک بلامحل کند باید مجازات قانونی را طی کند اگر مبلغ چک کمتر از ۱۰ میلیون ریال باشد حداکثر ۶ ماه حبس دارد و اگر از ۱۰ میلیون ریال تا ۵۰ میلیون ریال باشد ۶ ماه تا ۱ سال حبس خواهد داشت و از ۵۰ میلیون ریال و بیشتر حبس از ۱ تا ۲ سال و ممنوعیت از داشتن دسته چک به مدت سال است. مطابق با ماده ۷ قانون صدور چک، در صورتی که صادر کننده چک اقدام به صدور چک بلامحل کند باید مجازات قانونی را طی کند اگر مبلغ چک کمتر از ۱۰ میلیون ریال باشد حداکثر ۶ ماه حبس دارد و اگر از ۱۰ میلیون ریال تا ۵۰ میلیون ریال باشد ۶ ماه تا ۱ سال حبس خواهد داشت و از ۵۰ میلیون ریال و بیشتر حبس از ۱ تا ۲ سال حبس و ممنوعیت از داشتن دسته چک در مدت زمان مشخصی که دادگاه مشخص کند محکوم خواهد شد.

مجازات صدور چک برگشتی یا چک بلامحل تنها نسبت به صادر کننده آن اعمال می‌شود و نسبت به ظهرنویسان نیست و البته باید گفت ظهرنویس کسی است که چک را پشت نویسی کرده است بنابراین مجازات‌های گفته شده در بالا تنها نسبت به کسی که چک را صادر کرده است اعمال خواهد شد.

یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل می‌توان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.

نظرات شما