رویداد۲۴ از ابتدای سال آبی تاکنون بهترتیب سه استان گیلان، مازندران و کهگیلویه و بویراحمد پربارشترین استانهای کشور بودهاند. بر اساس اطلاعات مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی هرچند که از مهر ماه تاکنون در استان گیلان ۱۹۵ میلیمتر بارش داشتیم و این استان بهعنوان پربارشترین استان کشور طی دو ماه اخیر بوده است اما بررسی آمار نشان میدهد که بارشها در این استان نسبت به میانگین نرمال خود ۲۵ درصد کمتر بوده است. از سویی دیگر بارشها در استان گیلان نسبت به سال گذشته نیز ۳۳ درصد کاهش یافته است.
بر این اساس بارشها در استان مازندران نیز ۱۷۳.۵ میلیمتر گزارش شده است که این میزان نسبت به بلند مدت ۵ درصد افزایش داشته اما نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد کمتر شده است.
بارشها از ابتدای مهر ماه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد - که ازجمله استانهای پربارش کشور است - نیز ۸۹.۵ میلیمتر بوده که این میزان نسبت به میانگین بلند مدت ۱۲ درصد بیشتر شده است. بارشها طی سال گذشته و در اینبازه زمانی ۱۳ درصد کمتر بود.
از سویی دیگر بارشها از ابتدای مهر ماه تاکنون به ترتیب در سه استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی نسبت به میانگین بلند مدت کاهش چشمگیری یافته است، بهطوریکه روز گذشته (۵ آذر) بارشها در هرمزگان ۶۰ درصد، در سیستان و بلوچستان ۴۸ درصد و در خراسان شمالی ۳۵ درصد کمتر از حد نرمال اعلام شد.
اطلاعات مرکز ملی خشکسالی کشور نشان میدهد که استان سیستان و بلوچستان کمبارشترین استان کشور طی دو ماه اخیر بوده است. بارشها در این استان ۳.۸ میلیمتر گزارش شده که حدود ۴ درصد کمتر از میانگین بلند مدت بارش است.
بعد از استان سیستان و بلوچستان، استانهای هرمزگان و یزد رکورددار کمبارشترین استانها طی سال آبی جاری بودند.
درحالی بارشها در ۱۸ استان کشور کمتر از حد نرمال بوده است که بر اساس پیشبینی مدلهای اقلیمی کمبارشی در ایران طی ماههای آینده کماکان ادامه خواهد داشت.