رویداد۲۴بازار بورس تهران در هفتهای که گذشت با رشد شاخص همراه بود. طی ۱۱ روز معاملاتی اخیر شاخص کل بورس تهران با افزایش ۸/ ۱۲درصدی همراه شده و نماگر هموزن نیز رشد ۳/ ۸درصدی را ثبت کرده است. پیشبینی میشود، در هفته پیشرو نیز روند صعودی بازار بورس با توجه به تعطیلبودن بازارهای رقیب ادامه خواهد داشت، اما تابلو بورس برای همه سهامها سبز نخواهد بود.
در ۱۱ روز کاری که گذشت، شاخص کل بورس تهران با افزایش ۸/ ۱۲درصدی همراه بود و نماگر هموزن نیز رشد ۳/ ۸درصدی را ثبت کرد، اما همه صنایع این بازار سبزپوش نبودند. به همین دلیل هم بود که میانگین قیمت سهام در ۶ گروه بورسی افت داشت و قریب به اتفاق این گروهها در زمره صنایع تک سهم بازار قرار میگرفتند و همین موضوع نیز سبب رشد کمتر شاخص هموزن شد. در مجموع طی هفته گذشته شاخص کل ۲۲ هزار واحد بالا آمد و بازدهی آن ۱.۶۳ درصد بود.
اما با این حال باز هم هفتهای که گذشت روزهای نسبتا خوبی برای سهامداران بود چراکه بازدهی بازار در هفته ابتدایی مهرماه و آبان ماه منفی بود و در هفته اول آذر ماه بازدهی بورس مثبت شد و تاکنون ادامه داشته است. در هفته اول مهرماه بازدهی بازار ۶.۷- درصد و در هفته اول آبان ماه ۸.۸- درصد بود، اما در هفتهای که گذشت، بازدهی بازار ۱.۶۳ درصد شد.
البته رقم بازدهی بورس در هفته اول آذرماه نسبت به هفته پیشین کاهش محسوسی داشت. در هفته آخر آبان ماه بازدهی بازار ۱۱ درصد بود که بالاترین رقم در سه ماه گذشته است.
یکی دیگر از مثبتهای بورس در این هفته، میانگین خالص پول حقیقی بود. طی هفته گذشته خالص پول حقیقی ورودی در ۳ روز مثبت و در ۲ روز منفی بود. میانگین خالص پول حقیقی ورودی به بورس در اولین هفته آذرماه ۵۳ میلیارد تومان بود.
در چند روز اخیر به دنبال انتشار شیوهنامه جدید دولت برای تنظیم بازار فولاد نمادهای فولادی با افزایش عرضه مواجه شدند. این امر اثر منفی بر سایر نمادها نیز داشت. اما روز سهشنبه در پی اعتراض فولادسازان، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیسجمهور جلسهای جهت رسیدگی و احتمالا تعدیل در این شیوهنامه ترتیب داد. امید فولادسازان به این موضوع در کنار روند مثبت در بازارهای جهانی به مثبت شدن و افزایش تقاضا در نمادهای فولادی و کالاییها منجر شد. بهطوری که «فولاد» بهعنوان لیدر در نمادهای این گروه با صف خرید همراه بود.
بیشتر بخوانید:تاثیر واکسن کرونا بر بورس ایران/ سهام کدام شرکتها قیمتی میشود؟
اما در مقابل از نظر برخی سهامداران شستا متهم اصلی ایجاد فضای منفی در این هفته بازار بورس است. طی هفته اول آذرماه، نماد شستا نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل فملی، فولاد، شپنا، شتران، وتجارت و فخوز نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند. نمادهای شستا، خودرو، شپنا، وتجارت، خساپا، فملی و شبندر از پر تراکنشهای بازار بودند.
همچنین نمادهای شستا، شپنا، وتجارت، دارایکم، خودرو و فملی به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را در بورس اوراق بهادار از آن خود کردند.
گروهی که در زمان اصلاح بورس به موجب متوقف بودن یکی از بزرگان بازار یعنی «شستا» از افت بیشتر مصون مانده بود و با کاهش ۴۵ درصدی مواجه شده بود. در روزهای صعودی اخیر، اما ۳/ ۴ درصد دیگر از ارتفاع شاخص این صنعت کاسته شده است که مهمترین دلیل آن نیز معاملات منفی و فشار فروش فزاینده در نماد معاملاتی شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی بوده است.
در پایان معاملات فرابورس نیز شاخص کل بیش از ۲۵۲ واحد افزایش یافته و به رقم ۱۶ هزار و ۹۵۱ واحد رسید و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۱۵۳ هزارمیلیارد تومان رسید. نمادهای وسپهر، بپیوند، دی، پیزد، شاروم، وپویا و بگیلان از پُرتراکنشهای بازار بودند.
در مجموع در پایان هفته نیز میزان معاملات خرد بازار سهام به بالاترین حد در نیمه دوم امسال رسید و به ۱۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.