صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 01
کد خبر: ۲۴۰۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۵ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹
یک متخصص بیماری‌های عفونی:

ابتلا به آنفلوآنزای فصلی مانع کرونا نمی‌شود/ روند اپیدمی در جهان رو به افزایش است

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: نه واکسن و نه ابتلا به آنفلوآنزای فصلی هیچکدام نمی‌توانند از ابتلا به کرونا جلوگیری کنند.
رویداد۲۴ مسعود امیری اظهار کرد: یکی‌از مشکلات اساسی که در خصوص کرونا داریم، این است که افراد در دوره‌ای که هیچ علامتی ندارند می‌توانند دیگران را مبتلا کنند و این باعث می‌شود احتیاط‌های لازم انجام نشود.

وی ادامه داد: ما روزانه با افراد غریبه مواجه داریم و نمی‌دانیم چه وضعیتی دارند؛ بنابراین هر چقدر میزان مواجهه ما بیشتر شود، طبعاً احتمال اینکه پیامد بیشتر شود نیز زیادتر خواهد بود.

امیری تأکید کرد: در این میان این موضوع مطرح است که چه چیزی مواجه را بیشتر می‌کند که باید گفت اینکه ما در تجمعات شرکت کنیم، یعنی هر چقدر تجمعات ما فشرده و بیشتر باشد شانس ابتلا به بیماری بیشتر است.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: این موضوع بستگی به این دارد که پیامد ما چقدر شدید باشد و منجر به مرگ شود، در میزان مواجهه تماس نزدیک و یکی نیز افراد مبتلا و مظنون مورد توجه است، هر چقدر میزان جابجایی افراد مظنون و مبتلا بیشتر باشد، شانس ابتلا بالا می‌رود و یکی از عوامل مؤثر سفر‌ها و دیگر عامل کودکان هستند.

وی تصریح کرد: کودکان علی‌رغم اینکه احتمال ابتلا و مرگ در آن‌ها کمتر بوده، اما به خاطر اینکه کمتر در کنترل بزرگ‌تر‌ها هستند و هم میزان تحرک آن‌ها بیشتر است، به راحتی می‌توانند نقش انتقال دهنده سریع ویروس را بازی کنند.

امیری عنوان کرد: شدت ابتلا به بیماری نیز فرقی نمی‌کند که از یک کودک یا از یک بزرگسال انتقال پیدا کند.

بیشتر بخوانید: تردد مبتلایان بدون علامت در شهر از جمله دلایل افزایش بیماری / بهترین زمان تشخیص بیماری چه زمانی است؟
این متخصص بیماری‌های عفونی عنوان کرد: عامل دیگری که در مواجهه نقش دارد، این است که ما با هر وسیله‌ای که موجب انتقال عفونت می‌شود مانند اجسام، مواد غذایی و تماس مثل دست دادن می‌تواند آلودگی را انتقال دهد، بنابراین نیاز به محافظت فردی دارد.

وی بیان کرد: نکته مهمتر اینکه در جابجایی‌هایی که صورت می‌گیرد احتمال شدت بیماری نیز بیشتر می‌شود، یعنی وقتی در خرم‌آباد به لحاظ بیولوژیک با شرایط اپیدمی سازگاری پیدا کردیم، وقتی به شهر دیگری می‌رویم انگار الگوی بیماری عوض می‌شود؛ البته ویروس همان ویروس است، اما همین جابجایی اکولوژیک می‌تواند موجب تشدید امکان ابتلا شده و خطرناک باشد.

امیری ادامه داد: امیدواریم شاهد اوج مجدد اپیدمی نباشیم و یک سیاست‌های مشخص و برنامه‌ریزی شده‌ای برای آینده پیش بگیریم، یعنی حتماً باید تمهیدات به شکل جدی همانطور که کشور‌های موفق دنیا برای مهار اپیدمی کار کردند، باشد و اقدام شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی تأکید کرد: حتی اگر ۱۰ درصد مردم هم رعایت نکنند مانند این است که ۱۰۰ درصد مردم رعایت نکردند؛ چراکه همین افراد می‌توانند بیماری را به سرعت دیگران انتقال دهند.

وی درباره پیش بینی وضعیت کرونا در پاییز، گفت: متاسفانه در کل سطح جهان به جز منطقه اروپا، روند اپیدمی رو به افزایش است. کشور ما نیز از الگوی جهانی تبعیت می‌کند.

امیری تأکید کرد: ویروس خیلی به تغییرات دما حساس نیست و می‌تواند یک محدوده وسیعی از درجه دما را تحمل کند؛ یعنی در دمای منهای ۸۰ تا مثبت ۶۰ درجه فعال باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی عنوان کرد: البته درجه فعالیت آن فرق می‌کند؛ یعنی هرچه هوا گرم‌تر یا بسیار سرد می‌شود، میزان فعالیت ویروس کمتر می‌شود؛ البته این به معنای آن نیست که قادر به بیمار کردن نیست بنابراین خیلی نمی‌توانیم به گرم یا سرد شدن هوا و اثر بخشی در ویروس دلخوش کنیم.

وی اضافه کرد: البته وقتی هوا سرد می‌شود، سایر ویروس‌های تنفسی مثل آنفلوآنزای H ۱ N ۱ می‌تواند در جامعه انتشار پیدا کند و احتمال اینکه با سرد شدن هوا در جامعه گسترش پیدا کنند بالا می‌رود، بنابراین وقتی این‌ها با کرونا همزمان می‌شوند، می‌توانند شدت و میزان رخداد و عوارض شدید بیماری را بیشتر کنند.

امیری خاطرنشان کرد: مثلاً اگر فرد به سرماخوردگی ساده دچار شود، چون دستگاه تنفسی‌اش مبتلا می‌شود و سیستم ایمنی پایین می‌آید، احتمال ابتلا یا شدت بیماری کرونا بیشتر می‌شود و همین که علاوه‌بر آنفلوآنزای تنفسی و فصلی، کرونا نیز تشدید می‌شود.

وی تأکید کرد: نه واکسن آنفلوآنزای فصلی و نه ابتلا به آنفلوآنزای فصلی هیچکدام نمی‌توانند از ابتلا به کرونا جلوگیری کنند؛ یعنی این‌ها می‌توانند همزمان در فرد رخ دهند و طبیعتاً شانس شدت بیماری و مرگ و میر ناشی از آن نیز وقتی همزمان باشند، افزایش پیدا می‌کند.
منبع: ایسنا
نظرات شما