رویداد۲۴ در مواجهه با آب جو، برخی افراد ممکن است آن را با نوشیدنی مالت ارتباط دهند. اما آب جو فرآیند تخمیر را پشت سر نمیگذارد، از این رو فاقد الکل است و این تفاوت اصلی بین آنها محسوب میشود. دیر زمانی است که این نوشیدنی در فرهنگهای مختلف استفاده میشود.
به گزارش اکتیو بیت، آب جو میتواند به صورت صاف کرده و صاف نکرده باشد که نمونههای صاف نشده سرشار از کالری، اما با محتوای چربی کم هستند. نسخه صاف شده دارای کالری و محتوای فیبر کمتر است. در ادامه با برخی از فواید مصرف آب جو بیشتر آشنا میشویم.
خواص آب جو: پاکسازی درونی
آب جو میتواند به واقع در پاکسازی بدن از طریق دستگاه ادراری مفید واقع شود. گروهی از قندها به نام بتا-گلوکانها B-Glucan که در دیوارههای سلولی جو وجود دارند، عامل کلیدی در این زمینه هستند. بر همین اساس، آب جو به پاکسازی سیستم درونی بدن انسان کمک میکند. همچنین، این نوشیدنی میتواند به عملکرد درست کلیهها کمک کند که اندامهایی کلیدی در پاکسازی بدن هستند.
خواص آب جو: تسکین عفونتهای دستگاه ادراری
شواهد علمی قطعی و محکم درباره این که آب جو بهتر از چایهای سالم و طبیعی دیگر به درمان عفونت دستگاه ادراری کمک میکند، وجود ندارند. با این وجود، جو دارای فواید سلامت بسیاری است و گزینهای بی خطر، ارزان و سالم برای کمک به پاکسازی دستگاه ادراری که اندکی تحریک شده محسوب میشود. اگر با عفونتی دردناک و شدید مواجه هستید، بهترین گزینه مراجعه به پزشک است.
بیشتر بخوانید: هر روز قهوه بنوشید
خواص آب جو: کمک به فعالیت دستگاه گوارش
آب جو میتواند به حفظ سلامت و عملکرد درست دستگاه گوارش کمک کند. محتوای فیبر محلول و نامحلول موجود در این نوشیدنی و همچنین ماهیت قلیایی آن عوامل موثر در این زمینه هستند.
اگر با مشکلات گوارشی مانند یبوست، هموروئید، یا گاستریت مواجه هستید، امتحان کردن آب جو شاید مفید باشد. اگر به اسهال مبتلا هستید، مصرف آب جو میتواند به احیای مایعات و الکترولیتهای بدن کمک کند.
خواص آب جو: کمک به کاهش وزن
در شرایطی که آب جو میتواند به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک کند، یکی دیگر از فواید آن کمک به کاهش وزن است. آب جو احساس سیری را برای مدت زمانی طولانیتر در شما ایجاد میکند، زیرا روند گوارش آن آهستهتر است. همچنین، آب جو از کالری زیاد و چربی کم برخوردار است. این عوامل نوشیدن آب جو را به راهبردی موثر برای رفع گرسنگی و پیشگیری از پرخوری تبدیل میکنند.خواص آب جو: کاهش کلسترول
نوشیدن آب جو یا چای جو میتواند بر سطوح کلسترول تاثیر مثبتی داشته باشد. به نظر میرسد مواد شیمیایی موجود در جو به نام توکولها به سرکوب کلسترول بد (LDL) کمک میکنند. همچنین، بتا فیبر موجود در جو میتواند برای بهبود شرایط بیماری قلبی و کلسترول مفید باشد.
خواص آب جو: تقویت سیستم ایمنی
نوشیدن آب جو ممکن است به پیشگیری از بیماری به واسطه تقویت سیستم ایمنی کمک کند. محتوای بالای ویتامین C آب جو عامل کلیدی در این زمینه محسوب میشود. این ماده مغذی به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش میدهد. همچنین، جو حاوی آهن است که میتواند به پیشگیری از کم خونی کمک کند.
خواص آب جو: درمان سنگ کلیه
آب جو میتواند به درمان سنگهای کلیه کمک کند که به مشکلی شایع در دنیای امروز تبدیل شده است. افزایش فشار مثانهای برای تخلیه راحتتر و همچنین کمک به تنظیم تعادل pH برای پیشگیری از شکل گیری سنگهای کلیه از جمله عواملی هستند که در این زمینه موثر هستند. همچنین، جو دارای ویتامین B۶ کافی برای تجزیه تودههای اگزالات کلسیم تشکیل شده در کلیهها است. سنگهای کلیه اساسا ترکیبات کلسیمی هستند که تجزیه نشده اند.
خواص آب جو: سرشار از مواد مغذی
نوشیدن آب جو برای حفظ سطوح ویتامینها و مواد مغذی ضروری در بدن انتخابی خوب است. آب جو سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله فیبرهای غذایی است. همچنین، این نوشیدنی حاوی کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس، و ویتامینهای C و B۶ است. تمام این مواد مغذی برای حفظ سلامت کلی بدن انسان ضروری هستند.
خواص آب جو: مقابله با دیابت
مصرف منظم آب جو برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ میتواند ایده خوبی باشد. این نوشیدنی دارای تمام ویتامینها و مواد معدنی ضروری از جمله فیبر محلول بتا-گلوکان است که آهنگ جذب گلوکز را کند میسازد. این نوشیدنی میتواند در کاهش سطوح گلوکز و انسولین در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین نقش داشته باشد. کاهش وزن نیز برای کنترل دیابت از اهمیت ویژهای برخوردار است و همان گونه که پیشتر نیز اشاره شد آب جو میتواند به این کار کمک کند.
خواص آب جو: پیشگیری از سرطان
پیشتر به این نکته اشاره شد که مصرف منظم آب جو میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند، اما مشخص شده این شرایط میتواند فوایدی فراتر از عدم ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا داشته باشد و به مبارزه با سرطان نیز کمک کند.
آب جو به واسطه محافظت از روده بزرگ و همچنین محتوای اسید فولیک که به نظر میرسد میتواند ار رشد تومورها جلوگیری کند، ممکن است مبارزی قوی در برابر سرطان باشد. نتایج یک پژوهش نشان داده است که مصرف آب جو میتواند از تکثیر سلولهای سرطان روده بزرگ به لطف خواص آنتی اکسیدانی جو جلوگیری کند.
خواص آب جو: محافظت از قلب
در شرایطی که کاهش کلسترول نکته مثبتی برای قلب محسوب میشود، آب جو میتواند از شرایطی به نام آترواسکلروز Atherosclerosis تصلب شرایین نیز پیشگیری کند. آترواسکلروز خطر بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد.
نیاسین یکی از اعضای خانواده ویتامین B به لطف اثرات ضد التهابی و تغییر دهنده لیپید در این زمینه نقش دارد. آب جو میتواند به کاهش فشار خون نیز کمک کند که این ویژگی نیز به کاهش فشار روی قلب و خطر سکته مغزی کمک میکند.
خواص آب جو: شادابی پوست
به لطف سلنیوم موجود در آب جو، این نوشیدنی میتواند به بهبود خاصیت کشسانی پوست کمک کند و از شل شدن آن جلوگیری کند.
آنتی اکسیدانهای موجود در آب جو نیز به مبارزه با آسیب رادیکالهای آزاد که میتواند برای پوست مضر باشد، کمک میکنند. همچنین، سطوح کافی سلنیوم به کاهش خطر سرطانهای پوست، روده بزرگ، پروستات، معده و پستان کمک میکند.