صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 04
کد خبر: ۲۴۰۸۷۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۰۸ آذر ۱۳۹۹

عکس‌‌های دیده نشده پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت ایرانی

پرویز پورحسینی بازیگر محبوب سینما و تلویزیون پس از تشخیص کرونای او در ۲۴ آبان ۹۹ و بستری شدن در بیمارستان فیروزگر تهران و پس از چند روز دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا در ۷ آذر ۹۹ در سن ۷۹ سالگی دارفانی را وداع گفت. در روز مرگ پرویز پورحسینی عکس‌هایی از دوره جوانی ایشان برای اولین‌بار منتشر شد که ابراهیم حقیقی عکاس این تصاویر است.

رویداد ۲۴ پرویز پورحسینی هنرپیشه ایرانی ۲۰ شهریور ۱۳۲۰ در تهران متولد شد. وی در سال ۱۳۴۸ وارد دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران شد و از رشته بازیگری در سال ۱۳۵۴ دانش‌آموخته شد. او در آثارِ کارگردانانِ نامداری، چون پیتر بروک، بهرام بیضایی، علی حاتمی، حمید سمندریان، آربی اوانسیان، مسعود کیمیایی، واروژ کریم‌مسیحی و امرالله احمدجو بازی کرده‌است.
در کودکی به‌واسطهٔ شغلش در صحافی با کتاب و کتاب‌خوانی آشنا شد و به هنر و ادبیات گرایش پیدا کرد. او در ۱۲ سالگی پدرش را از دست داد و ناچار بود تا به سختی کار کند.

او در کنار کار، تحصیلش را هم در کلاس‌های شبانه ادامه داد. پرویز پورحسینی از سال ۱۳۳۹ بازیگری را در کلاس‌های شبانهٔ ادارهٔ هنر‌های دراماتیک آغاز کرد.

او در سال ۱۳۴۰ نمایش مرد گل بدهی را به کارگردانی حمید سمندریان در تلویزیون اجرا کرد. پس از تشکیل گروه «پازارکاد»، نمایش‌هایی نظیر: شش شخصیت در جستجوی نویسنده، لئو کادیا، مرغ دریایی و آندورا، را به اجرا گذاشت و در سال ۱۳۴۶ نمایش‌های حکومت زمان خان و استریپ تیز و کارول را در اداره تئاتر به صحنه برد.

پرویز پورحسینی در سال ۱۳۴۸ به دانشکدهٔ هنر‌های زیبای دانشگاه تهران راه یافت و در رشتهٔ بازیگری به تحصیل پرداخت. او همزمان با ورود به دانشگاه، همکاری خود را با کارگاه نمایش آغاز کرد.

نمایش‌های: اودیپ، معلم من پای من، باغ آلبالو، ویس و رامین، انسان حیوان تقوا، جان نثار کالیگولا و اورگاست، حاصل این همکاری بود. نمایش‌های شهر ما و نظاره مرگ نیز از همکاری‌های او با گروه تئاتر «پیاده» در آن سال‌ها بود.

وی از سال ۱۳۵۵ تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، در نمایش‌هایی نظیر: خاطرات و کابوس‌ها، شیون، استعاذه و جنایت و مکافات، به ایفای نقش پرداخت. او پس از انقلاب نیز با نمایش‌هایی مانند: دکتر فاستوس، ماهان کوشیار، معمای ماهیار معمار، چراغ گاز، افسانه اندوه، شب یهودا و بازجویی، به فعالیت‌های هنری خود ادامه داد. او در سال ۱۳۷۱ نیز نمایش یادگار سال‌ها شن را در تالار وحدت اجرا کرد.

پرویز پورحسینی در سریال‌های تلویزیونی نیز به ایفای نقش پرداخت. مجموعه‌هایی نظیر: هزاردستان، ز هر کوی، روزی روزگاری، تصویر یک رؤیا، همسفر، شب دهم، مختارنامه و … از آن جمله‌اند.

او همچنین از سال ۱۳۵۱ در سینما نیز حضور داشت. جاده قدیم، قاتل اهلی، رستاخیز، کمیته مجازات، روز فرشته، رنو تهران - ۲۹، کشتی آنجلیکا، باشو، غریبه کوچک، کمال‌الملک از جمله آثار او در سینمای ایران است.

پرویز پورحسینی برای بازی در فیلم مریم مقدس به کارگردانی شهریار بحرانی، دیپلم افتخار جشنوارهٔ فیلم فجر را دریافت کرد و برای ایفای نقش در فیلم‌های اوینار به کارگردانی شهرام اسدی و طلسم به کارگردانی داریوش فرهنگ، کاندیدای بهترین بازیگر مرد از جشنوارهٔ فیلم فجر شد.
در ۲۴ آبان ۱۳۹۹ اعلام شد که پرویز پورحسینی مبتلا به ویروس کرونا شده و در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری است. وی پس از چند روز مبارزه با بیماری، ۷ آذر ۱۳۹۹ در بیمارستان فیروزگر تهران در سن ۷۹ سالگی درگذشت.

عکس‌های جوانی پرویز پورحسینی طبق وصیت ایشان پس از مرگش منتشر شد. ابراهیم حقیقی عکاس این تصاویر بوده است. در تصاویر روز عکس‌های سیاه و سفید دیده نشده پرویز پورحسینی بازیگر محبوب سینمای ایران را ببینید.

نظرات شما