صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۰ - 2022 January 05
کد خبر: ۲۴۱۱۲۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۱۰ آذر ۱۳۹۹

معامله‌گران بازار سکه و ارز چه می‌کنند؟

روز یکشنبه، فروش‌های احتیاطی معامله‌گران کاهش یافت. در حالی که از ابتدای هفته گذشته تمایل به فروش در بازار‌ها بالا رفته بود، در دومین روز هفته جاری، گرایش به قرار گرفتن در سمت عرضه سکه پایین آمد.

رویداد۲۴ همین موضوع موجب شد میزان افت سکه در روز یکشنبه محدود شود و به ۲۰ هزار تومان برسد. سکه ساعت ۳ بعدازظهر دیروز روی عدد ۱۰ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان قرار گرفت که فاصله ۲/ ۰ درصدی با قیمت روز شنبه داشت.

در بازار ارز هم قیمت دلار نه تنها افت نکرد که با ۵۰ تومان افزایش، حدود ساعت ۳ بعدازظهر به ۲۴ هزار و ۹۵۰ تومان رسید. به نظر می‌رسد فشار فروش نه تنها در بازار ارز کاهش پیدا کرده است که کمی خرید‌ها بالا رفته‌اند، چرا که این دومین افزایش متوالی شاخص ارزی بود. در بازار متشکل ارزی هم روز یکشنبه، قیمت دلار افزایشی شد و از کانال ۲۳ هزار تومانی به کانال ۲۴ هزار تومانی رفت. این عامل هم می‌تواند تا حدی انتظار بازیگران رسمی بازار را تحت تاثیر قرار داده باشد. گروهی هم باور داشتند تصمیم‌جدید مجلس در تغییر رفتار بازار موثر بود.

چرا سکه به رشد دلار توجه زیادی نکرد؟

به گفته فعالان، به‌رغم رشد قیمت دلار، سکه به سرعت واکنش افزایشی نشان نداد و دلیل آن هم هراس سکه‌بازان از افت بیشتر قیمت اونس طلا در بازار‌های جهانی هفته جاری بود. عده‌ای هم عنوان می‌کردند سکه با تاخیر بیشتری به افزایش بهای دلار واکنش نشان داد و بعد از ساعت ۵ بعدازظهر بالای ۱۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان مورد معامله قرار می‌گرفت. از نگاه آنها، سکه‌بازان سعی کردند از روند افزایشی قیمت دلار مطمئن شوند و بعد در موقعیت خرید قرار بگیرند. در کنار این، اونس طلا در هفته‌های اخیر عموما روند نزولی داشته است و طبیعی است که معامله‌گران تا باز شدن بازار‌های جهانی در زمینه خرید احتیاط بیشتری کنند. در صورتی که اونس طلا به بالای هزار و ۸۰۰ دلار بازگردد، ممکن است خریداران کمی احتیاط خود را کنار بگذارند.

تنها اتفاق متفاوت بازار‌ها

نوسانات دلار و سکه در روز یکشنبه همچنان محدود بود و تنها تفاوت رفتاری که با روز‌های قبل وجود داشت، کاهش تمایل برای قرار گرفتن در موقعیت فروش بود. در کنار این، بازار از کنترل بازارساز خارج نشده بود و حجم تقاضا نیز تغییرات محسوسی نداشت. در صورتی که چنین شرایطی ادامه پیدا کند، نمی‌توان گفت قیمت سکه و دلار رشد معناداری را تجربه می‌کند، ولی احتمال افت زیاد قیمت‌ها هم کمتر خواهد بود. در واقع می‌توان از رفتار برخی معامله‌گران چنین برداشت کرد که تصور می‌کنند قیمت سکه و دلار به کف خود نزدیک شده است، ولی اطمینان ندارند که بازار جان زیادی برای رشد داشته باشد، در نتیجه برای خرید هم ریسک زیادی نمی‌کنند.


بیشتر بخوانید: ریسک خرید سکه چقدر است؟


انتظارات تورمی و آینده بازار‌ها

برخی از کارشناسان عنوان می‌کنند که انتظارات تورمی نسبت به قبل از انتخابات آمریکا بسیار تغییر کرده است و این مساله می‌تواند به مرور باز هم اثر کاهشی در بازار ارز و سکه داشته باشد. با این حال، گروه دیگری عنوان می‌کنند، نتایج انتخابات آمریکا دیگر در بازار‌ها پیش‌خور شده است و قیمت‌ها در صورتی پایین‌تر می‌آیند که معامله‌گران اطمینان پیدا کنند که قرار است به‌صورت عملی تنش‌ها بین ایران و آمریکا کاهش پیدا کند و تحریم‌ها تخفیف زیادی پیدا کنند. در این میان، دسترسی ایران به درآمد‌های ارزی خود نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. به‌عنوان مثال، اگر ایران بتواند به درآمد‌های خود در عراق و کره جنوبی دسترسی پیدا کند، بخش زیادی از فشار‌های ارزی کاسته خواهد شد و می‌تواند منجر به افت بیشتر قیمت‌ها شود. با این حال، در حال حاضر در این زمینه گویا گشایش زیادی صورت نگرفته است. به عبارت دیگر، ممکن است انتظارات معامله‌گران به دلیل نتایج انتخابات آمریکا تا حدی تغییر کرده باشد، ولی آنچه در نهایت موجب می‌شود قیمت‌ها افت بیشتری را تجربه کنند یا در سطوح خاصی، نوسانات محدودتری را تجربه کنند، تغییرات واقعی در درآمد‌های ارزی و آسودگی دسترسی به آنهاست.

این در حالی است که همچنان عده زیادی از معامله‌گران سعی می‌کنند با ارائه خبر‌های جهت‌دار پیرامون انتخابات آمریکا وضعیت بازار را تحت تاثیر قرار دهند. آن‌ها می‌خواهند نشان دهند که همچنان ترامپ شانس دارد که در کاخ سفید باقی بماند. گروهی نیز تلاش می‌کنند این موضوع را برجسته کنند که ترامپ ممکن است قبل از ترک کاخ سفید تحریم‌های شدیدتری را علیه ایران اعمال کند یا حتی اقدام به حمله نظامی کند. با این حال، بازار هیچ کدام از این خبر‌ها و رفتار‌های این دسته از معامله‌گران را جدی نگرفته است. این مساله از روند قیمت سکه و دلار هم مشخص است که در هفته‌های اخیر عموما در جهت کاهشی حرکت کرده‌اند.

کاهش حباب سکه

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: قیمت‌ها در بازار در چهار ماه گذشته به پایین‌ترین سطح خود رسیده‌اند، به‌طوری که قیمت سکه نسبت به هفته گذشته تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کمتر شده است. محمد کشتی‌آرای در گفتگو با «ایلنا» درباره آخرین وضعیت بازار طلا و سکه اظهار کرد: تقاضا نسبت به هفته‌های گذشته کاهش یافته و با توجه به کاهش تقاضا، حباب سکه هم کمتر شده است.

وی ادامه داد: حباب در قیمت سکه هنوز تخلیه نشده، اما آنچه باعث افزایش حباب سکه می‌شود افزایش تقاضا است و با توجه به کاهش تقاضا، حباب قیمتی هم کمتر شده است. نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به حباب قیمت سکه گفت: در حال حاضر حباب قیمتی سکه بین ۵۵۰ تا ۷۵۰ هزار تومان است که نسبت به ماه‌های گذشته که این عدد بیش از یک میلیون تومان بود، کمتر شده است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
نظر: