صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 05
کد خبر: ۲۴۱۳۱۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۲۵۱ رای موافق از ۲۶۰ نماینده حاضر در جلسه علنی با کلیات طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از ملت ایران موافقت کردند.
رویداد۲۴نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه شنبه کلیات طرح اقدام راهبردی مجلس برای مقابله با تحریم‌ها را تصویب کردند. دو فوریت این طرح در جلسه روز یکشنبه مجلس تصویب شده است.


بر این اساس و پیش از بررسی جزئیات، «ابوالفضل عمویی» به عنوان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس باز شدن قفل‌هایی که بر صنعت هسته‌ای کشور زده شده است را از اهداف این طرح عنوان کرد و گفت: پیگیری این طرح برای تداوم راه شهدای هسته‌ای است که برای پیشرفت صنعت هسته‌ای کشور حتی از جان خود مایه گذاشتند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: برنامه هسته‌ای باید طبق نیاز‌های کشور پیش برود و انتظار داریم بعد از این هم تقویت شود و هدف طرح نیز مقابله باتحریم‌هایی است که از طرف کشور‌های آمریکایی و غربی به مردم ایران اعمال شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس این طرح باید رفتار غرب علیه ایران تغییر کند، گفت: باید دشمنان بدانند که رفتار آن‌ها بی هزینه نخواهد بود و تغییر رفتار دشمنان از دیگر اهداف این طرح است. همچنین باید آن‌ها بدانند که ترور دانشمندان ما بی هزینه نخواهد بود و فکر نکنند اگر دست به اقدام ترورستی بزنند این رفتار‌ها بی‌پاسخ خواهند ماند.

عمویی با تاکید بر اینکه دستگاه‌های امنیتی و نظامی نیز به نوبه خود مقابله به مثل خواهند کرد، گفت: در مجلس نیز تلاش می‌کنیم رفتار و محاسبه غلط دشمنان را که تحریم‌ها را علیه مردم ایران تحمیل کردند بی‌پاسخ نگذاریم و در این راستا در بازرسی‌ها نیز محدودیت اعمال خواهیم کرد.

ماده ۶ برای بررسی بیشتر به کمیسیون برگردد

در جریان بررسی این طرح، «ابراهیم عزیزی» نماینده مردم شیراز در مخالفت با آن گفت: زمان زیادی برای این طرح وقت گذاشته است و این طرح تامین کننده نظر مردم است، ولی باید غنای طرح بیشتر شود.

وی افزود: ماده ۶ طرح نیاز به اقدام واقع‌بینانه و رویکرد انقلابی مجلس دارد. زیرا اگر ماده ۶ تصویب شود، دشمن در همین زمان کم سوء استفاده خواهد کرد. نزدیک به ۷ سال به دشمن مهلت داده شد، ولی این زمان چه استفاده‌ای برای این ملت داشته است؟

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه بیشترین فشار به مردم و کشور در همین مدت زمان اجازه دادن به طرف‌های برجام بوده است، تصریح کرد: تقویت سرویس‌های جاسوسی، انفجار تاسیسات هسته‌ای نطنز و ترور شهید فخری زاده در همین زمان انجام شد و باید راه ورود سرویس‌های جاسوسی را با تصویب این طرح ببندیم.

وی پیشنهاد کرد که کلیات طرح تصویب شود و ماده ۶ برای بررسی بیشتر به کمیسیون بازگردد و اصلاح لازم درباره آن صورت بگیرد.

«کیوان مرادیان کوچ سرایی» نماینده مردم قائمشهر در موافقت با این طرح گفت: کشور نزدیک به ۸ سال متوقف موضوع برجام است. قرار بود با برجام اشتغال ایجاد شده، مشکلات اقتصادی حل شود و وضعیت کارخانه‌ها با چرخش سانتریفیوژ‌ها بچرخد، اما در عمل سانتریفیوژ‌ها نابود شدند.

وی افزود: در برجام قرار بود مشکلات بانکی، صادرات نفت، مشکل صنعتگران و تاجران و حتی مشکل آب کشور نیز حل شود که در عمل چنین نشد. حتی گفتند که با برجام سایه جنگ از کشور دور می‌شود، اما اگر برجام نبود دشمن نمی‌توانست جرائت کند شهید فخری زاده ترور کند.

نماینده مردم قائمشهر تصریح کرد: کشوری مانند پاکستان می‌گفت که اگر نان خشک بخوریم از پیشرفت در صنعت هسته‌ای عقب نخواهیم ماند و امروز برای خود قدرتی است. ما هم باید تصمیم بگیریم یا زنگی زنگ یا رومی روم.

مرادیان افزود: در حال حاضر فرانسه ۸۰ درصد صنعت برق را از طریق هسته‌ای تامین می‌کند و این صنعت را برای خود حفظ کرده است. البته موافق انجام طرح با سرعت نیستیم و دولت در مدت ۲ ماه موظف است زیر ساخت‌های را لازم است اصلاح کند.

«محمدرضاصباغیان بافقی» نماینده مردم بافق نیز در مخالفت این طرح عنوان کرد: در موضوع برجام همه تعهد‌های خود را عملی کردیم، ولی طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد. کشور‌های اروپایی با سیاست هویچ و چماق ما را مدیریت می‌کنند و گاهی اوقات مسوولان مانند وزیر امورخارجه در مجلس می‌گویند دستگاه دیپلماسی به گونه‌ای رفتار کرده است که رهبری از ما تعریف کردند.

وی در عین حال گفت: اینکه در مجلس به دلیل احساساتی که در بین مردم است، خیلی زود طرح تصویب شود، نشانه ضعف مجلس است، زیرا پیش از این در مجلس نهم و دهم درباره برجام قانون تصویب شده، ولی اجرایی نشد. باید از همین فردا محکم برابر دشمن بایستیم واعلام کنیم اگر تحریم‌ها لغو نشود اقدام راهبردی را اجرامی کند و دولت و مجلس با اتکا به رهبری مقابل آمریکا بایستند.

«رجب رحمانی» نماینده مردم تاکستان هم در موافقت این طرح گفت: آمریکا و طرف اروپایی به تعهدات خود عمل نکردند، ولی این طرح برای رفع مشکلات معیشتی مردم است. هر چند رهبر معظم انقلاب در مجلس نهم برای لغو تحریم‌ها راهکار ارائه دادند که به درستی عمل نشد.

وی ادامه داد: دشمن می‌خواهد ما را در زمینه هسته‌ای سرگرم کند، ولی برای تصویب این طرح اجماع کلی وجود دارد، زیرا در این شرایط دارو، مراودات بانکی و نفتی تحریم است. این طرح از ورود جاسوسان به کشور جلوگیری می‌کند و طبق فرمایش رهبری باید همه تحریم‌ها لغو شود.

نماینده ملکان: طرح جامعیت لازم را ندارد؛ دشمن نباید احساس کند در موضع ضعف هستیم

«سید علی موسوی» نماینده مردم ملکان هم در مخالفت با این طرح گفت: بنده با کلیات طرح مخالفتی ندارم. موضوع این است که باید امروز به دشمن تودهنی محکم بزنیم و این طرح جامعیت لازم را در این باره ندارد. زیرا دشمن نباید احساس کند که ما در موضع ضعف هستیم بلکه باید بداند ما در موضع قدرت قرار داریم.

وی ادامه داد: بیشتر آسیب و مشکل کشور از سوی بازرسان آژانس بین المللی است و آن‌ها فهرست دانشمندان هسته‌ای ما را به سازمان‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل انتقال می‌دهند. براساس ماده ۶ طرح به دشمن فرصت داده می‌شود که بار دیگر بتوانند به اسامی دانشمندان هسته‌ای کشور دست یابند.

«محمد سبزی» نماینده مردم استان مرکزی نیز در موافقت با این طرح گفت: این طرح همسو با شرع و منافع کشور است و قرآن می‌گوید اگر معاهده علیه مسلمانان است، باید علیه آن‌ها اقدام کرد. بعضی هنوز وازدگی و غرب زدگی دارند و تا چه زمانی باید این شرایط را تحمل کرد.

وی ادامه داد: ما به همه تعهدات خود در برجام عمل کردیم، ولی آن‌ها به هیچ تعهدی عمل نکردند و اینکه به آمدن بایدن امیدوار باشیم جای تاسف دارد. به عبارتی امروز با رای به این طرح باید دل مردم داغدیده را شاد کنیم و داغی بر دل آمریکا بنشانیم.

کمالوندی: توقف در اجرای پروتکل الحاقی موجب ابهاماتی در آینده خواهد شد

بهروز کمالوندی به عنوان نماینده دولت درباره این طرح گفت: یکی از نقاط فعال در کشور انرژی هسته‌ای است. این در حالی است که بعضی چه آگاهانه و چه ناآگاهانه فعالیت‌های هسته‌ای را زیر سوال می‌برند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: تمام مفادی که در این طرح وجود دارد، گویای قدرت و فعالیت هسته‌ای کشور است. راکتور آب سنگین اراک و احیای قلب راکتور اتمی آن که می‌گفتند در قلب راکتور سیمان ریخته شده اشتباه است و بر عکس قابل احیا است.

وی با بیان اینکه این امکان را داریم که سانتریفیوژ‌های جدید هم نصب کنیم، ادامه داد: اکتشاف و تولید در بخش کارخانه تبدیل سبب شد که مواد جدید و کیک زرد جدید داشته باشیم و دو نیروگاه جدید و پزشکی هسته‌ای نیز در حال ساخت است.

کمالوندی خاطرنشان کرد: اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی در روند فعالیت هسته‌ای کشور ایجاد نمی‌کند و در صورت توقف آن ابهاماتی را در آینده سبب خواهد شد.

غنی سازی ۴.۲ درصدی فشاری به دشمن وارد نمی‌کرد

«مجتبی ذوالنوری» رییس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس هم در خصوص این طرح گفت: در این طرح تکالیفی برای ذخیره سازی و انباشت اورانیوم وضع شده است. پیش از این غنی سازی اورانیوم ۴.۲ درصد بوده است و این به دشمن فشار وارد نمی‌کرد و با این طرح غنی سازی به ۲۰ درصد می‌رسد.

وی درباره اینکه گفته می‌شود که این طرح احساسی است و به دلیل شهادت شهید فخری زاده وضع شده است، یادآور شد: این طرح‌ها ماه‌ها است در حال بررسی است و ما که خبر نداشتیم ایشان قرار است ترور و شهید شوند. البته بحث بر موضوع کلیات است تا جلوی جسارت دشمن را بگیرد. زیرا آن‌ها زبان زور و تقابل را متوجه می‌شوند و نباید بر اساس قرآن کریم سستی و تزلزلی برای دشمن ایجاد شود.

نوری قزلجه: جایگاه شورای عالی امنیت ملی در این طرح نادیده گرفته شده است؛ قالیباف: اخطار وارد نیست

«غلامرضانوری قزلجه» نماینده مردم تبریز نیز در اخطاری با استناد به اصل ۱۷۶، ۱۱۰ و ۷۵ قانون اساسی گفت: در این طرح شورای عالی امنیت ملی جایگاهی ندارد در حالی که باید شورای امنیت ملی به این موضوع رسیدگی کند.

قالیباف در پاسخ به اخطار قزلجه گفت: اخطار را بر اساس اصل ۱۷۶ وارد نمی‌دانم، زیرا حق مجلس است که برای هر موضوعی در کشور دخالت کند و تصمیم بگیرد. ولی لازم است رعایت قانون اساسی و شرع را انجام دهد. کار کمیسیون نیز در این مدت این بوده که طرح با قانون اساسی مغایرت نداشته باشد.

«سید احسان خاندوزی» نماینده مردم تهران نیز در تذکری بر اساس ماده ۲۲ بند ۱۱ آیین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: بهتر است که برای تعدد پیشنهادات نمایندگان برای اینکه این طرح خیلی سریع بررسی شود، نمایندگان پیشنهاد خود را پس گرفته یا هیات رئیسه پیشنهادات را به کمیسیون ارجاع دهد.

قالیباف در پاسخ خاندوزی اظهار داشت: ما در هیات رئیسه باید آیین نامه را رعایت کنیم، ولی از آنجا که ۱۳۰ پیشنهاد برای این طرح عنوان شده است با توجه به اینکه بودجه را هم در دستور داریم اگر پیشنهادات پس گرفته شود که چه بهتر وگر نه هیات رئیسه نمی‌تواند چنین کاری کند.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
amir
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
اینم تتمه معیشت مردم با حمله گازانبری به منافع ملی و صدقه سری صهیونیستای ترروریست واسه مکانیسم ماشه
نظرات شما