صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 18
کد خبر: ۲۴۱۴۲۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۶ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹

با سرفه‌های غیر کرونایی چگونه مقابله کنیم؟

این روز‌ها سرفه کردن در هر جمعی باعث متمرکز شدن همه حواس‌ها به سمت ما می‌شود. شاید هم ممکن است دیگران اینگونه فکر کنند که با ویروس کرونا به جمع آن‌ها آمده‌ایم. اما هر سرفه‌ای در فصول سرد ارتباطی با بیماری‌های ویروسی ندارد.

رویداد۲۴ بیماری ‌هایی همچون آسم، سینوزیت، آلرژی ‌های فصلی، بازگشت غذا از مری به معده، تماس با دود سیگار، وجود جسم خارجی در ریه، نوعی نقص ایمنی، اختلالات و تومورهای ریه و مصرف بعضی از داروها، با سرفه طولانی مدت خود را نشان می دهند.

سرفه مزمن گاه می تواند منجر به استفراغ، افسردگی و در موارد حادتر شکستگی دنده ها شود. این نوع سرفه با عنوان سرفه بیش از هشت هفته در بزرگسالان و بیش از 4 هفته در کودکان تعریف شده است.

این عارضه می تواند با سایر علائم رخ دهد. علائمی از قبیل آبریزش یا گرفتگی بینی، احساس مایع پشت گلو، گلو درد مکرر، گرفتگی صدا، خس خس سینه و تنگی نفس، سوزش سر دل یا ترش مزه بودن دهان، و در موارد نادر سرفه خونی:

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر برای هفته ها سرفه همراه با خلط یا خون داشتید، و اگر این سرفه ها باعث بروز اختلالات خواب در شما شد، یا زندگی اجتماعی و شغلی شما را مختل کرد، باید به پزشک مراجعه کنید.

علل سرفه مزمن

سرفه های گاه به گاه طبیعی هستند و به خارج شدن مواد و ترشحات از ریه ها کمک کرده و مانع بروز عفونت می شوند. اما سرفه ای که هفته ها باقی بماند در نتیجه یک مشکل زمینه ای است.

ترشحات پشت حلق

علت این ترشحات شامل آلرژی، رینیت غیر آلرژیک فصلی، التهاب حلق و حنجره و سینوزیتیس است. این ترشحات رسپتورهای حلق را تحریک کرده و سرفه تولید می شود. به این سرفه ها سندرم سرفه راه های هوایی فوقانی نیز می گویند.

آسم

سرفه های مربوط به آسم در رفت و آمد با تغییرات فصلی هستند و معمولا بعد از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، در تماس با هوای سرد و یا در معرض مواد شیمیایی وخیم تر می شوند.

بیماری ریفلاکس معده به مری

در این بیماری اسید معده منجر به سرفه مزمن می شود.

عفونت ها

سرفه می تواند پس از علائم سرماخورگی، آنفلوآنزا، ذات الریه و عفونت های دیگر دستگاه تنفسی فولانی رخ دهند.

داروهای فشار خون

این داروها باعث ایجاد سرفه مزمن در برخی افراد می شوند.

برونشیت مزمن

این التهاب به مدت طولانی منجر به گرفتگی، تنگی نفس، خس خس سینه و سرفه می شود. اغلب افراد مبتلا به برونشیت مزمن افراد سیگاری فعلی یا سابق هستند.

عوامل خطر

سیگاری های فعلی یا سابق بیشتر در معرض سرفه های مزمن هستند. قرار گرفتن در معرض دود و سیگاری های دست دوم نیز دچار سرفه و آسیب های ریوی می شوند.

آنتی هیستامین ها و ضد احتقان ها، داروهای ضد آسم، آنتی بیوتیک ها، مسدود کننده های اسید، سرکوب کننده های سرفه، از جمله داروهایی هستند که ممکن است برای کاهش سرفه های مزمن تجویز شوند.

مراقبت های داخل خانه

در بسیاری از موارد اقدامات شما در خانه می تواند کمک به کاهش سرفه مزمن کند.

اجتناب از مواد حساسیت زا: اگر سرفه مزمن دارید سعی کنید از تحریک کننده هایی که باعث بدتر شدن سیر سرفه می شوند مانند عطر، یا مواد پاک کننده شیمیایی دوری کنید.

ترک سیگار: شایع ترین علت برونشیت مزمن سیگار است که منجر به تحریک ریه ها شده و سرفه را وخیم تر کند.

کاهش ریفلاکس: خوردن وعده های غذایی کوچکتر، و بالا نگه داشتن سر هنگام خواب از بروز ریفلاکس و سرفه های ناشی از آن پیشگیری می کند.


بیشتر بخوانید: هر علایمی را به کرونا نسبت ندهید


از خوردن مایعات سرد بخصوص پس از خواب باید خودداری کرد و بهتر است از مصرف غذاهای سرخ شده و با ترکیبات اسیدی مثل ترشی در زمانی که فرد دچار سرفه است، خودداری شود.

توصیه می‌شود از بخور استفاده شود تا هوا مرطوب شده و مشکلات تنفسی کمتر شود.

در صورت آلودگی هوا پیشنهاد می ‌شود به شست ‌و شوی بینی و انجام بخور با آب ساده بعد از بازگشت به منزل اقدام گردد.

 

نظرات شما