بیش از یکهزار و ۵۰۰ قطعه از لاشه پرندگان مبتلا به آنفلوانزا در تالاب میقان استان مرکزی جمعآوری شده است.
رویداد۲۴ ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بومی نیست بلکه پرندگان وحشی که از سیبری و نقاط شمالی به تالاب میقان مهاجرت کردهاند منجر به ابتلای برخی پرندگان وحشی تالاب شدهاند. بیش از ۲۰۰۰ پرنده وحشی در میقان وجود دارد.
در مرحله نخست باید برای لاشه تمام پرندگان جمعآوری و دفن بهداشتی انجام شود تا مانع از انتقال ویروس به سایر پرندگان و مناطق شوند، تاکنون بیش از یکهزار و ۵۰۰ قطعه از لاشه پرندگان مبتلا به آنفلوانزا جمعآوری شده، اما این روند بسیار دشوار است، زیرا در تالاب میقان به سبب ارتفاع اندک و حالت باتلاقی هیچ وسیلهای نمیتواند حرکت کند و جمعآوری لاشه پرندگان صرفا با پیمایش زمین انجام میشود.
تاکنون در هیچ کدام از مرغداریها و روستاهای اطراف موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده، اما تمام روستاها و مرغداریها در حال آمادهباش هستند. مهمترین و خطرناکترین اثر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان زمانی رخ میدهد که به مرغداریهای صنعتی سرایت کند، زیرا این ویروس بین انسان و حیوان مشترک است و اگر مرغها مبتلا شوند کل مرغها و فرآوردههای آنها باید معدوم شود.
مهدی زندیهوکیلی، معاون عمرانی استاندار مرکزی در این باره گفت: با توجه به فصل سرما و رفت و آمد پرندگان برای تهیه غذا امکان انتقال ویروس به مناطق پیرامون تالاب میقان وجود دارد، مرغداران بنا به شغل خود آشنا به ویروسها و اقدامات لازم هستند و دامپزشکی روزانه بررسیهایی به صورت موردی دارد، اما از تمام همشهریان خواهشمندیم به هیچ وجه به سمت تالاب میقان سفر نکنند. در صورت بیتوجهی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بسیار خطرناکتر از ویروس کروناست، زیرا همهگیری و سرعت انتشار بسیار بالایی دارد و در صورت همهگیری اتفاقات ناخوشایندی رخ میدهد.