رویداد۲۴ قیمت طلا گرمی 18 عیار در بازار آزاد دیروز، یک میلیون و 144 هزار و 200 تومان معامله شد. همچنین هر قطعه سکه تمام بهارآزادی در بازار 12 میلیون و 650 هزار تومان معامله شد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر معتقد است: تقاضا نه تنها برای مصنوعات طلا و سکه وجود ندارد بلکه برای طلاهای آب شده تقاضایی مشاهده نمیشود. پیشبینی میشود با روند افزایشی قیمت انس جهانی، قیمت طلا امروز مجدد گران شود.
سکه با توجه به همین افزایش اونس طلا، معاملات خود را در روز سهشنبه بالای ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان آغاز کرد. زمانی که سکهبازان اطمینان بیشتری کسب کردند که قیمت دلار هم قرار نیست، کاهش پیدا کند و قیمت طلا هم بالای خط ۱۸۵۰ دلاری باقی مانده است، با قدرت بیشتری وارد بازار شدند و توانستند سکه را به سطحی ببرند که در آذرماه تجربه نکرده بود. آخرین بار در اواخر آبان ماه این فلز گرانبها توانسته بود نوسان بالای خط ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی را تجربه کند.
بیشتر بخوانید: برای ورود به بازار طلا دست نگه دارید
در حالی طلا ماه پرماجرای نوامبر را در حوالی قیمت ۱۷۷۷ دلاری به پایان برده بود که در ماه دسامبر توانست حتی به بالای مرز ۱۸۷۰ دلاری نیز برسد. در حالی که فقط ۸ روز از آخرین ماه سال ۲۰۲۰ میگذرد، فلز زرد در این مدت در حدود ۵ درصد افزایش قیمت داشته است. مهمترین عاملی که در روزهای اخیر سبب شده است تا این فلز ارزشمند بتواند به بالاترین قیمت خود در دو هفته اخیر برسد افزایش امیدواریها به توافق درباره بسته محرک مالی جدید در کنگره آمریکا بوده است.
قانونگذاران آمریکایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه بهدنبال آن هستند که تا پایان سالجاری میلادی برای حمایت از اقتصاد آمریکا و جلوگیری از یک قرنطینه سراسری بهدلیل موج جدیدی از پاندمی بسته ۹۰۸ میلیارد دلاری را به تصویب برسانند.
کوپر، تحلیلگر بازارهای فلزات گرانبها در بانک بریتانیایی استاندارد چارترد در یادداشتی عنوان کرد که مجموعه عوامل نشان میدهد که فلز زرد، در فصل اول سال ۲۰۲۱، توانایی عبور از مرز ۲ هزار دلاری را دارد. این کارشناس افزود که عواملی مانند دلار تضعیف شده، ادامه سیاستهای بانکهای مرکزی در سرتاسر جهان و نرخهای بهره حقیقی منفی از جمله عواملی هستند که قیمت طلا در ماههای پیشرو را حمایت خواهند کرد.
همچنین تحلیلگر بازارها در ادامه یادداشت خود عنوان کرد که عوامل نزولی طلا مانند ریکاوری اقتصادی و توزیع واکسن در نیمه دوم سال آینده بر بازارها تاثیر خواهند گذاشت. این تحلیلگر گفت پیشبینی ما این است که تولید ناخالص جهانی پس از انقباض ۸/ ۳ درصدی در سالجاری، سال ۲۰۲۰ رشد ۸/ ۴ درصدی را رقم بزند.