رویداد۲۴ «امیردریادار دوم غلامرضا رحیمیپور» رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح درباره برخورد نامناسب با برخی سربازانی که به صورت امریه در دستگاههای مختلف در حال سربازی هستند، گفت: اگر با سرباز به عنوان یک نیروی نظامی برخورد نامناسبی صورت بگیرد، قطعا ما بررسی کرده و با افراد خاطی برخورد میکنیم.
وی ادامه داد: فراوانی برخوردهای نامناسب با سربازان به شدت کم است و موارد بسیار اندکی در این زمینه به ما گزارش میشود. دستورالعملهایی برای بکارگیری سربازان در محیطهای خدمتی و نحوه به کارگیری آن به طور کامل بیان شده است و اگر موردی گزارش شود بازرسی و حراست قطعا برخورد میکنند.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: فرماندههای یگانها دقت نظر کافی را در خصوص برخورد با سربازان دارند و چنانچه شکایتی در هر زمینه اعلام شود دستگاههای نظارتی قطعا به این موارد رسیدگی میکنند و اینگونه موارد بسیار کم است.
امیردریادار رحیمیپور با اشاره به خبری مبنی بر برخورد نامناسب با یک سرباز در بابل ادامه داد: این موضوع نیز در دست بررسی است و قطعا پس از اعلام نتیجه دقیق در صورت اثبات برخورد نامناسب با سرباز با افراد خاطی برخورد میکنیم.
بیشتر بخوانید: واکنشها به کتک خوردن سرباز بابلی / اگر ماجرا برعکس بود، باز هم کار با یک عذرخواهی تمام میشد؟
به گزارش رویداد۲۴ سوالی که برای افکار عمومی پیش آمده بود، این بود که اگر ماجرا برعکس بود، آیا باز هم به همین سرعت رییس کل دادگستری و دادستان ماجرا را فیصله میدادند و با یک رضایت کار تمام میشد؟
کاربری به نام اصغر صوفی نوشت: «بازپرسی که سرباز بابلی رو کتک زده، پس از رسانهای شدن ماجرا و فشارها عذرخواهی کرده! سوال این است: اگر فشار نبود و زور بالای سرش نبود، این بازپرس آیا حاضر بود تا ۱۰۰ سال دیگر عذرخواهی کند؟ مهم نیست البته. سوال مهم اینه که آیا این بازپرس همچنان لیاقت اشغال صندلی قضاوت رو داره؟»
یکی از کاربران در توییتر خود چرا هیچکس نامی از بازپرس بابلی به میان نمیآورد. چرا نام کسی که چنین برخوردی کرده، باید محفوظ بماند و در رسانهها منتشر نشود؟
وحید اشتری از کاربران اصولگرای توییتر نوشت: «روزانه صدها پیام از رفتار با سربازان دریافت میکنم. ولی دیروز ماجرای یک سرباز بابلی را شنیدم که باورم نشد. امروز که برای پیگیری ماجرا و مستنداتش تماس گرفتم و هق هق گریه کردن یک جوان ۲۰ ساله را پشت تلفن شنیدم به قدری شوکهام که اصلا نمیدانم چه بنویسم.» او در بخش دیگری از توییتش نوشت: «جوان ۲۰ ساله مردم رو جلوی جمع بستن به پایه صندلی و اینقدر زدن تو صورتش تا بگه غلط کردم.»
کاربری به نام امیر درخواست برخورد با بازپرس خاطی را داد و نوشت کار با عذرخواهی تمام نمیشود: «با خاطی برخورد قاطع و انقلابی و از سرباز دلجویی کنید. این قضیه با یه گل و شیرینی و مرخصی تشویقی و عذرخواهی ساده حل نمیشود بلکه مسئول خاطی باید مجازات شود.»
محمدصالح نورانی نوشت: «منتظریم ظرف ۴۸ ساعت پیگیری این ماجرا را در خبرگزاری میزان، شبکه طبرستان و صداوسیما ببینیم. گل و شیرینی و عذرخواهی کافی نیست. روایت حادثه و برخورد جدی را طلب میکنیم. اگر سربازی اجباری نبود، آیا شاهد چنین فجایعی میبودیم؟»
در این میان البته فراموش نشده که انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در راه است. کاربری به نام دهقان فداکار هم از آب گل آلود ماهی گرفته و تبلیغاتی برای سردار دهقان انجام داده است.
این نخستین بار نیست که خبر کتک خوردن سربازان یا برخورد نامناسب با آنها منتشر میشود. چندی پیش یکی از نمایندگان مجلس دهم وقتی میخواست از گیت فرودگاه عبور کند، با ممانعت سربازی مواجه شد که وظیفه داشت اجازه ورود خودروهای شخصی را ندهد. در آن ماجرا نیز نماینده مجلس با سرباز درگیر شده است و در نهایت با میانجیگری ماجرا خاتمه یافت.