رویداد۲۴ وزیر بهداشت انگلستان تاکید کرده است که فعلا هیچ چیزی برای پیشنهاد نسبت به این سویه جدید کروناویروس وجود ندارد و مشخص نیست این سویه جدید باعث بدتر شدن بیماری خواهد شد یا خیر یا اینکه واکسن ها دیگر موثر می باشند یا خیر.
پیش از این نیز سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده بود در شش کشور موارد جدیدی از کروناویروس را در چندین مرکز پرورش راسو (مینک) گزارش کردهاند که دانمارک و ایالات متحده از جمله شش کشوری هستند که مواردی از کروناویروس جدید که به مراکز پرورش راسو مرتبط بوده اند، را گزارش کرده اند.
اما در مورد ویروس، جهش یک سیر تکاملی است که بسیاری از این جهش ها به دلیل آنکه مطلوب نیستند، به سرعت از جمعیت پاک می شوند اما بعضا این جهش ها ممکن است در طول زمان ادامه پیدا کرده و بعد از گذشت چندین ماه یا چند سال می توانند باعث تغییر فیزیولوژیکی در ویروس شده به گونه ای که باعث تغییر سرایت پذیری و کشندگی ویروس شود.
"ماهان غفاری" پژوهشگر اپیدمیولوژی و تکامل ویروس دانشگاه آکسفورد رباره شناسایی نوع جدیدی از کرونا ویروس در انگلیس گفت: هنوز اطلاعات جدیدی درباره شناسایی نوع جدیدی از کرونا ویروس در انگلستان گزارش نشده است اما به نظر می رسد این جهش بومی جنوب انگلستان باشد.
وی با بیان اینکه این جهش ویروس کرونا از روی ۱۰۰۰ نفر نمونه ژنتیکی در این کشور گزارش شده است افزود: ممکن است این جهش ویروس موجب افزایش سرایت پذیری بیماری شود اما برآوردهای اولیه بر این موضوع تاکید دارد که قرار نیست این جهش ویروس در واکسیناسیون خللی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: تشریح روند تأیید واکسنهای کرونا/ تست واکسن ایرانی روی ۵۰ نفر
غفاری با اشاره به اینکه گزارشات اولیه نشان داده است که جهش ویروس به گونه ای نیست که بخواهد از واکسن فرار کند تصریح کرد: خیلی زود است بخواهیم درباره این جهش ویروس اظهار نظر قطعی کنیم اما به نظر می رسد این جهش جدید ویروس همانند جهش D۶۱۴G ویروس باشد.
این پژوهشگر تکامل ویروس دانشگاه آکسفورد در مورد جهش D۶۱۴G کروناویروس گفت: در مورد کروناویروس، جهشی که از ابتدای بیماری روی آن رصد شده بود، جهش D۶۱۴G بود که این جهش موجب تغییر آمینواسید شده و باعث می شود چسبندگی سنبله یا شاخک های روی ویروس به سلول ها بیشتر شده و شانس سرایت پذیری را افزایش دهد که در این زمینه صحبت های زیادی مطرح شده است.
وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به اخبار جهش کروناویروس محتاط باشیم افزود: در خیلی از اوقات جهش های زیادی درباره کروناویروس مطرح می شود که بعد از تحقیقات صورت گرفته درباره آن مشخص شده که تنها تب داغ جهش جهش بوده است که خیلی هم جدی نبوده است.
غفاری با اشاره همکاری دانشگاه آکفسورد با کنسرسیوم ژنتیک انگلستان گفت: طبق بررسی هایی که با اساتید و همکاران خودمان در دانشگاه آکسفورد در زمینه جهش گزارش شده از ویروس کرونا داشتیم، معتقدند که این خبر کمی تب و تاب دادن است و بخشی از این موضوع به آن معنا جدیت نداشته یا خیلی زود است بخواهیم درباره خطرات این جهش صحبت کنیم.
پیش از نیز پروفسور "جاناتان بال" استاد ویروس شناسی مولکولی در دانشگاه ناتینگهام گفت: اطلاعات ژنتیکی در بسیاری از ویروس می تواند خیلی سریع تغییر کند که گاهی اوقات این تغییرات می تواند به نفع ویروس باشد (با این امکان که ویروس انتقال یابد یا از واکسن ها یا درمان ها فرار کند) اما بسیاری از تغییرات هیچ تاثیری در بیماری ندارد.
وی گفت: حتی اگر یک نوع ژنتیکی جدید از ویروس نیز ظهور کرده باشد و در بسیاری از مناطق انگلستان و سراسر جهان نیز در حال گسترش باشد، اتفاق کاملا تصادفی رخ می دهد بنابراین مهم این است که ما باید هرگونه تغییر ژنتیکی را که اتفاق می افتد بررسی کرده تا ببینیم بر رفتار ویروس تاثیر می گذارد یا خیر و تا زمانی که این کار مهم را انجام ندهیم، ادعا در مورد تاثیرات احتمال جهش ویروس زودرس است.
پروفسور "آلن مک نالی"، کارشناس دانشگاه بیرمنگام نیز در این باره گفت: نباید نسبت به این موضوع هیستریک شویم. این کروناویروس جدید بدان معنا نیست که قابلیت انتقال ویروس بیشتر شده یا بیماری عفونی تر یا خطرناک تر شده است بلکه آن چیزی که در این شرایط مهم می باشد این است که باید بدانیم بیشتر مراقب باشیم.
مک نالی گفت: تلاش های زیادی برای توصیف نوع و درک ظهور این کرونا ویروس جدید ادامه دارد. مهم است که یک دیدگاه آرام و منطقی نسبت به سویه جدید ویروس داشته باشیم زیرا جهش یک ویروس امری طبیعی است و ما انتظار داریم که انواع جدیدی از کرونا ویروس به مرور زمان به وجود آیند و سپس هم از بین بروند.