صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 23
کد خبر: ۲۴۳۷۸۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۷ - ۲۷ آذر ۱۳۹۹

در دیدار اردوغان و الکاظمی چه گذشت؟

نخست وزیر عراق و رئیس جمهور ترکیه عصر امروز روابط دوجانبه و تقویت همکاری اقتصادی و سرمایه گذاری را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

رویداد۲۴ در بیانیه دفتر «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق آمده است که الکاظمی پس از برگزاری مراسم استقبال رسمی از سوی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، با وی درباره روابط دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.

براساس این بیانیه، در دیدار الکاظمی و اردوغان راههای تحکیم روابط در زمینه های مختلف بررسی و شماری از موضوعات مورد علاقه مشترک مطرح شد.

در این نشست تقویت همکاری اقتصادی بین بغداد و آنکارا و دعوت از شرکت های ترکیه برای سرمایه گذاری در زمینه های مختلف در عراق مورد بحث قرار گرفت.

نخست وزیر عراق ظهر امروز در صدر هیاتی وزاری وارد آنکارا شد.

«فواد حسین» وزیر خارجه عراق سه شنبه شب برای تهیه مقدمات سفر الکاظمی رهسپار آنکارا شد و روز چهارشنبه با «مولود چاوش اوغلو» همتای ترکیه ای خود درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه ای بحث و تبادل نظر کرد.

«حسن الجنابی» سفیر عراق در ترکیه نیز یکشنبه گذشته گفته بود که سفر الکاظمی و هیات وزاری همراهش افق همکاری دو جانبه را خواهد گشود و پرونده‌های مهمی در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و امنیتی را با مقامات بلندپایه ترکیه مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.

وی افزوده بود که نفوذ تروریستها از مرزها و عملیات نظامی مرتبط با آن، فعال‌سازی و افزایش مبادلات تجاری که در حال حاضر ۱۵ میلیارد دلار است و نیز مسائل همکاری در زمینه آب، مرزها، صادرات و واردات نفت و اقتصاد و همچنین فعال‌سازی کمیته‌های مشترک بین دو کشور بویژه شورای عالی همکاری راهبردی بین عراق و ترکیه و کمیته مشترک اقتصادی عراق به ریاست وزیران نفت و انرژی دو کشور از مهمترین پرونده‌های مورد بحث خواهد بود.

الجنابی همچنین به "وجود پرونده حقوقی دشواری اشاره کرد که برخی از اجزای آن درباره اموال بلوکه شده عراق" است.


بیشتر بخوانید: تنش‌ها بین ترکیه و ایران جدی است؟


وی در عین حال به فرصت‌های سرمایه‌گذاری، مبارزه با فعالیت‌های پولشویی و الزامات همکاری و هماهنگی در این زمینه اشاره کرد.

الجنابی خاطرنشان کرد: پرونده‌های روابط دوجانبه دشوار است، اما دو هیات در مورد آنها با هدف یافتن راه حل و تداوم گفت وگو از طریق کمیته‌ها و کارشناسان فنی، خواه در زمینه امنیت، ثبات، تروریسم و ‌تعقیب افراد مورد پیگرد قانونی یا پرونده‌های انرژی، مالی، مرزها، آب و سایر پرونده‌ها بحث خواهند کرد.

منبع: ایرنا
نظرات شما