صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 22
کد خبر: ۲۴۴۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۰۴ دی ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

حمایت تهران از ترامپ !/ ماجرای دخالت ایران در انتخابات آمریکا چیست؟

بار دیگر ادعایی مبنی بر دخالت ایران در انتخابات آمریکا مطرح شده است. اف‌بی‌آی آمریکا گفته عامل خارجی در اعتراضات انتخاباتی آمریکا نقش داشته که این عامل خارجی، ایران است.

رویداد۲۴ ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا تازگی ندارد. در انتخابات پیشین ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز ادعا‌هایی درباره دخالت ایران و روسیه به همراه چین در این انتخابات مطرح شده بود. اکنون نزدیک به ۲ ماه پس از برگزاری انتخابات آمریکا و شکست ترامپ، اداره تحقیقات فدرال آمریکا بار دیگر موضوع دخالت ایران در انتخابات این کشور را مطرح کرده است.

اف بی آی (اداره تحقیقات فدرال آمریکا) مدعی شده ایران در پشت اقدامات سایبری ماه اخیر برای تحریک مردم آمریکا ببرای اعتراضات در این کشور بوده است. اوایل ماه اکتبر جان رادکلیف مدیر اطلاعات ملی آمریکا مدعی شده بود که روسیه و ایران گام‌هایی در جهت مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا برداشته‌اند. او ایران را به ارسال ای‌میل‌های تهدیدآمیز به رای دهندگان حزب دمکرات متهم کرده بود.

او در یک کنفرانس خبری گفته بود «ما تایید می‌کنیم که ایران و روسیه به طور جداگانه برخی اطلاعات ثبت نام رای دهندگان را به دست آورده‌اند.» ردکلیف مدعی شده بود ایران‌ ایمیل‌‌هایی «با هدف ترساندن رای دهندگان، دامن زدن به ناآرامی‌های اجتماعی و صدمه زدن به وجهه ترامپ» ارسال کرده است. او گفت ایران همچنین ویدئویی را منتشر کرده که تلویحا می‌گوید مردم می‌توانند برگه‌های جعلی رای را از خارج آمریکا نیز پست کنند.

همزمان کریستوفر ری مدیر اف‌بی‌آی نیز مدعی شده بود که ایران برای رد گم کردن، ایمیل‌ها را به دروغ به اسم گروه راست افراطی پراد بویز (Proud Boys) ارسال کرده و در این ایمیل‌ها از رأی‌دهندگان خواسته شده به نفع دونالد ترامپ رأی دهند وگرنه به سراغشان خواهند آمد.

برای ارسال ایمیل‌ها از داده‌های موجود در فهرست‌های انتخاباتی حوزه‌های مختلف استفاده شده است. ایران بار‌ها در چند ماه گذشته این ادعا را از تریبون‌های مختلف رد کرده است. کریستوفر ری رییس اف‌بی‌آی و کریستوفر کربز مقام وزارت امنیت داخلی آمریکا از جمله کسانی هستند که تصاویر، آدرس و دیگر اطلاعات شخصی آن‌ها در وبسایتی با نام «دشمنان مردم» منتشر شده است. مدیران اف‌بی‌آی برای تایید این موضوع که چنین اتفاقاتی از سمت ایران بوده، سندی ارائه نکرده‌اند به همین دلیل برخی چهره‌هاییکه در آمریکا ماجرا را تحلیل کرده‌اند، گفتند طبیعی است اف‌بی‌آی از ترامپ حمایت کند و نکته مهمتر اینکه احتمالا این حرف‌ها برای عدم پذیرش شکست در انتخابات آمریکا از سوی ترامپ است.

از سوی دیگر بسیاری از این مقامات صحت نتیجه انتخابات اخیر در آمریکا را تایید کردند و بر این باورند که تقلبی در این انتخابات رخ نداده است. نتیجه‌ای که به زعم ترامپ و حامیانش مخدوش بوده است. آن‌ها مدعی تقلب در انتخابات ریاست جمهوری اخیرند. وبسایت دشمنان مردم با انتشار تصاویر این شخصیت‌ها سعی کرده مردم را علیه آن‌ها بشوراند و بر ادعای تقلب در انتخابات دامن زده است.


بیشتر بخوانید: آیا ترامپ هنوز شانسی برای پیروزی در انتخابات آمریکا دارد؟


به گزارش رویداد‌۲۴ در ماه اگوست مقامات اطلاعاتی نزدیک به ترامپ در آمریکا مدعی شدند که ایران به دنبال تضعیف دولت ترامپ در آستانه انتخابات است. آن‌ها مدعی شده بودند که ایران در فضای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی با ارائه اطلاعات غلط سعی دارد بر انتخابات تاثیر بگذارد.

آن زمان دولت آمریکا مدعی شد که ایران پشت پرده ایمیل‌هایی است که به حامیان دموکرات‌ها ارسال شده است. در فهرست آنها، نام فرمانداران ایالت‌های خاکستری، مقامات برگزاری انتخابات، کربز و وری دیده می‌شود که همه آن‌ها به شدت بروز هر گونه تقلب انتخاباتی را رد کرده‌‌اند و ادعای تقلب از جانب رییس جمهور را تلاش خائنانه‌ای در جهت سرنگونی دموکراسی در آمریکا می‌دانند. این جریان سایبری کمپین‌هایی را با هشتگ «چهره این‌ها را به خاطر بسپارید» و «جایی برای خیانتکاران نیست» در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخته‌اند.



حمله به میچ مک کانل رییس اکثریت جمهوریخواهان سنا بعد از بیانیه او در حمایت از پیروزی جو بایدن با هشتگ «چهره این‌ها را به خاطر بسپارید»

تصویر اطلاعیه‌ای با محتوای دعوت به اعتراض خیابانی در روز ۲۰ ژانویه (روز تحلیف بایدن) در حمایت از ترامپ با هشتگ «جایی برای خیانتکاران نیست»

به گزارش رسانه‌های آمریکایی کریستوفر کربز مقام وزارت امنیت داخلی آمریکا که به شدت با ادعای تقلب در آرا مخالف است ماه گذشته توسط ترامپ از سمت خود اخراج شد. او کمک زیادی به شعب اخذ رای محلی و ایالتی برای حفاظت از آرا کرده بود.

یک مقام آمریکایی که نامش برده نشده به واشنگتن پست گفته اف‌بی‌آی با افرادی که نام و تصاویر آن‌ها در وبسایت دشمنان مردم قرار گرفته تماس گرفته و به آن‌ها گفته همه این‌ها زیر سر ایران بوده است. بسیاری از این افراد اعلامیه‌ای از سوی اف‌بی‌آی دریافت کرده‌اند که در آن نوشته «اف‌بی‌آی به اطلاعات بسیار معتبری درباره عامل تهدید‌ها علیه آن‌ها و ایجاد وبسایت دشمنان مردم دست پیدا کرده است.»

جزئیات ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا به روایت واشنگتن پست

یکی از مقاماتی که ادعای اف‌بی‌آی را تایید کرده، به واشنگتن پست گفته «ما از روز اول می‌دانستیم که یک عامل خارجی پشت پرده این داستان‌هاست و قصد تضعیف ترامپ را دارد. البته ترامپ به این روایت نادرستی که این عوامل خارجی با هدف نفوذ به اذهان آمریکایی‌ها ترتیب داده‌اند، اعتبار بخشیده است.»

واشنگتن پست مدعی شده دست‌کم سه وبسایت و ۱۰ اکانت در شبکه‌های اجتماعی محتوای سایت دشمنان مردم را بازنشر کرده‌اند. لیست مقاماتی که هدف این وبسایت بوده‌اند در برخی موارد طولانی‌تر شده و فرمانداران جورجیا، پنسیلوانیا، ویسکانیسین، نوادا و میشیگان را نیز شامل شده است. همه این ایالت‌ها ایالت‌های حساسی بوده‌اند که ترامپ در آن‌ها شکست خورده است.

جو اسلاویک محقق امور امنیتی به واشنگتن پست گفته آدرس‌هایی که پیام از آن ارسال می‌شده، عمدتا در اروپا و روسیه ثبت شده است. با این وجود ردپای آن‌ها در آمریکا نیز دیده می‌شود. آن‌ها از ورژن انگلیسی یک موتور جستجوگر روسی استفاده کرده‌اند، اما آدرس آن‌ها در نزدیکی منطقه میکان جورجیا در نزدیکی دفتر اداره مالیات بوده است. واضح است که سازندگان سایت تمام تلاش خود را برای مخفی نگاه داشتن هویتشان کرده‌اند. در این مطلب اینکه رد این آدرس‌ها چه ارتباطی با ایران پیدا کرده، مطرح نشده است.

نظرات شما