صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 28
کد خبر: ۲۴۵۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۷ - ۱۲ دی ۱۳۹۹

کرونا جان بازیگر مشهور ایرانی را در فرانسه گرفت

روبر حسین، بازیگر ایرانی تبار تئاتر، تلویزیون و سینمای فرانسه یک روز پس از سالگرد ٩۳ سالگی‌اش درگذشت.

رویداد۲۴ کارگردان و فیلمساز سرشناس فرانسوی روبر حسین در شب سال نو و در ۹۳ سالگی بر اثر ابتلاء به ویروس کرونا در پاریس چشم از جهان فروبست.

روبر حسین که شخصیتی تأثیرگذار در تئاتر و سینمای فرانسه از دهه ۱۹۶۰ بود سازنده فیلم مشهور «بینوایان» در سال ۱۹۸۲ بود که با اقتباس از رمان ویکتور هوگو ساخته شد.
بیشتر بخوانید: رضا نظری بازیگر معروف در گذشت + عکس
وی سی‌ام دسامبر ١٩٢٧ در پاریس به دنیا آمد. پدر وی آهنگسازی ایرانی و مادرش یک پیانونواز اوکراینی و هر دو مهاجر بودند. روبر حسین در رشته هنرهای دراماتیک تحصیل کرد و شاگرد رونه سیمون کارگردان معروف فرانسوی بود.

این بازیگر ابتدا در تئاتر به نقش‌آفرینی پرداخت و سال ١٩٤٨ با ایفای نقش‌های جانبی وارد سینمای فرانسه شد. او سال ١٩٥٥ اولین فیلم خود را با عنوان «بدجنس‌ها به جهنم می‌روند» ساخت.

روبر حسین به عنوان بازیگر ابتدا در فیلم‌های «آرامش جنگجو» و «شرارت و فضیلت» در نقش اصلی بازی کرد. از دیگر نقش‌های وی می‌توان به ایفای نقش شوهر میشل مرسیه در سریال «انژلیک» اشاره کرد. ایفای نقش یک تیرانداز در وسترن اسپاگتی «گورستان بی صلیب» که وی کارگردانی و نوشتن فیلمنامه آن را هم خودش انجام داده بود و ایفای نقش کشیش کاتولیک در فیلم «کشیش‌های ممنوعه» از دیگر آثار وی است.

وی در طول دوران کار هنری‌اش با بازیگران مطرحی چون سوفیا لورن در فیلم «مادام سن- ژن» در سال ۱۹۶۱ بازی کرد و بازی در فیلم «ناپدید شدگان دوویل» در سال ۲۰۰۷ از فیلم‌های اخیر وی بود. او آخرین بار در فیلم «یک مرد و سگش» در سال ۲۰۰۹ جلوی دوربین رفت.

روبر حسین نشان افسر، شوالیه و کوماندوی لژیون دونور، نشان ملی لیاقت، نشان افتخار مولیر، مدال شهر پاریس و نشان لیاقت فرهنگ فرانسه را در کارنامه داشت.

حسین در بخشی از زندگی‌اش در دهه ۱۹۷۰ همه انرژی‌اش را صرف تئاتر کرد از جمله نمایش‌اسطوره‌ای «بن‌هور» را در استاد دو فرانس استادیوم روی صحنه برد. ژیل ژاکوب رییس سابق جشنواره فیلم کن در توییتر به یاد وی نوشت: او شاهزاده تئاتر توده‌ها بود.
منبع: رکنا
نظرات شما