رویداد۲۴ علیرضا رییسی معاون بهداشت وزیر بهداشت روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به محدودیت های شبانه گفت: اگر به اصل چرایی محدودیت برگردیم، پاسخ سوال داده میشود.
محدودیت چرا ایجاد میشود؟ زیرا ما از آن شاخصها و فاکتورهایی که باعث شیوع و بروز بیشتر بیماری میشود، جلوگیری کنیم. تنها دلیل محدودیتهای شبانه این است که طبق برآوردی که تمامی روسای دانشگاههای علوم پزشکی انجام دادند، به عنوان کم هزینهترین و موثرترین عاملی است که مانع دورهمیهای خانوادگی در درصد بسیار بالا میشود.
وی افزود: ما کشوری هستیم که باید مراقبت کنیم. وضعیت اقتصادی ما مانند سایر کشورهایی که تحریم نیستند، نیست. ما واقعا مشکل داریم. باید یکبار دیگر از همه بازاریان، اصناف و... تشکر کنم که بسیار متحمل فشار اقتصادی شدند و سهم شان در کاهش مرگ و میر بسیار چشم گیر است و همواره باید قدردان اصناف و کسبه باشیم و فراموش نکنیم که پا به پای کادر درمان و همه مردم اقدام کردند. فردی که تمام زندگی اش به شغلش وابسته است، آن را تعطیل میکند.
بیشتر بخوانید: ممنوعیتهای سفر تغییر کرده است؟
رییسی اظهار کرد: بنابراین محدودیتها تا زمانی ادامه دارد که موثر باشد. فصل زمستان ویژگیهای خاصی دارد و با توجه به سرد بودن هوا در و پنجره بسته است، تهویه مناسب وجود ندارد و اگر دورهمی اتفاق بیفتد، میزان انتشار بیماری بالا میرود. حال این محدودیت در این شرایط میتواند در کاهش دورهمیهای خانوادگی موثر باشد و ادامه خواهد داشت. قبلا در شهرهای قرمز این محدودیت وجود داشت و پیشنهاد دادیم در شهرهای زرد هم انجام شود و به عبارتی در کل کشور محدودیت تردد شبانه از ساعت ۹ شب به بعد انجام میشود.
این معاون وزیر بهداشت بیان کرد: یکی از موضوعات در این پاندمی بحث تغییر سبک زندگی است که بسیاری از عادات و رفتارهای قبل از کرونا را دیگر نداریم. حال برخی از این تغییرات موقت است، اما برخی از تغییرات بعد از کرونا هم فکر میکنم به همین شکل ادامه یابد. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۷ در فصل آنفلوآنزا کسی ماسک نمیزد و یا در حالت سرماخوردگی افراد دست میدادند و روبوسی میکردند، اما در حال حاضر دیگر شاهد این رفتارها نیستیم و امیدواریم این رفتارها بعد از کرونا هم ادامه یابد؛ بنابراین فکر میکنم محدودیتهای تردد شبانه تا پایان امسال ادامه یابد.
رییسی درباره مهمترین عامل کاهش مرگ و میر و بستریهای ناشی از کرونا، گفت: در حال حاضر به نظر میرسد که میزان ورودی بیمارستان هایمان یک چهارم شده است. شش هفته قبل روزانه بالای ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ بستری مثبت در بیمارستانها داشتیم که در حال حاضر به حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ مورد رسیده است و این کاهش حجم بیماری را نشان میدهد. در عین حال حجم مراجعه به مراکز سرپایی به میزان موارد مثبت به شدت افت کرده است. یعنی افراد علامت دار به شدت کاهش پیدا کردند، میزان بستری کاهش یافته و به تبع آن مرگ و میر کاهش یافته است. حال حدود یک هفته است که میزان بستری ما زیر ۱۰۰۰ مورد شده است و این کاهش دو هفته دیگر خودش را نشان میدهد و اگر به همین منوال پیش رویم میزان مرگ و میر باز هم کاهش مییابد.