آرگون توضیح داد: در چنین شرایطی گروه ویژه اقدام مالی نیز که سازمانی فرادولتی است در سال ۱۹۸۹ شکل گرفته و هدف اصلی این سازمان مقابله با پولشویی و شفافیت تراکنشهای مالی است.در این راستا اعتبار مالی و پولی کشورها مشخص میشود.
وی گفت: طبیعتاً پیوستن به چنین کنوانسیونی میتواند روابط ایران را با دیگر کشورهای جهان برقرار کرده و اقدامی بسیار موثر در کاهش تنشزایی و حرکت به سوی تنشزدایی باشد؛ به هر روی دوری از انزوای اقتصادی و سیاسی الزاماتی دارد که یکی از مهمترین الزامات رعایت قواعد و قوانین بینالمللی در چهارچوب منافع ملی است.
بیشتر بخوانید: قفل کردن دولت با اهرم لوایح FATF
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه ایران در شرایط تحریم قرار دارد پیوستن به کنوانسیون میتواند تاثیر مثبتی بر اقتصاد داشته باشد یا خیر؟ گفت: من از منظر یک کارشناس اقتصادی به این سوال پاسخ میدهم. به نظر من باید چشمانداز آینده را روشن کنیم و بگوییم آیا ما قصد داریم همیشه در تحریم باقی بمانیم یا میخواهیم مشکلاتمان را برطرف کنیم؟ اگر ما عضو کنوانسیون افایتیاف نشویم طبیعتاً به نوعی اقدام به خود تحریمی کردهایم چرا که حتی خروج از شرایط تحریم نیز نمیتواند مشکلات ما را برطرف کند.