رویداد۲۴ سید محمد حسینی، دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، درباره بیانیه این کانون مبنی بر درخواست کاندیداتوری از رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ به خبرنگار سیاسی برنا گفت: ما در کانون دانشگاهیان بعد از چند ماه بررسی میدانی وتحلیل نظرسنجیهای متعدد پیرامون انتخابات ریاستجمهوری و کاندیداها، به این نتیجه رسیدیم که با توجه به شرایط کرونایی که جلسات سخنرانی، سفرهای استانی واجتماعات محدود شده، کاندیداهای کمتر شناخته شده به سختی میتوانند در مدت کوتاه باقیمانده به معرفی سوابق، دیدگاهها و برنامههای خود بپردازند و وارد گود رقابت شوند. تنها شخصیتهایی قادر به ورود در این کارزار پیچیده و دشوار هستند که مردم با کارنامه کاری آنان به خوبی آشنا باشند وبه کارآمدی و کفایت آنان اعتماد و اطمینان داشته باشند تا هم سطح مشارکت افزایش یابد و هم با طیب خاطر به گزینه مورد وثوق خود رای دهند.
استاد دانشگاه تهران افزود: در بین گزینههای مطرح با وجود احترامی که برای همه آنها قائل هستیم فکر میکنیم، رئیسی میتواند موجب کاهش مشکلات کشور شود و از طرفی او از جایگاهی برخورداراست که مورد قبول و وفاق همه نیروهای جبهه انقلاب است و میتواند از همه عناصر متعهد و توانمند در دولت آینده استفاده کند و همه حاضر به همکاری با او در سطوح مختلف مدیریتی هستند و در نتیجه دولتی مقتدر و کارامد شکل میگیرد.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: برخی این مسئله را مطرح میکنند که ماموریت ابرهیم رئیسی در قوه قضاییه هنوز به پایان نرسیده است و نباید به قوه مجریه برود، پاسخ ما این است که رئیسی در قوه قضاییه ریلگذاریهای لازم را انجام داده و وضعیت را به مرحلهای رسانده که اگر مدیر متعهد و توانمند دیگری هم مسئولیت قوه قضاییه را برعهده بگیرد، این امکان فراهم است که سند تحول قضایی را اجرایی و عملیاتی سازد.
اما قوه مجریه اهمیتی به مراتب بیش از دستگاه قضایی دارد، چون اگر در قوه مجریه سلامت برقرار شود و مدیران، عناصری دلسوز، فعال و پاکدست باشند، بسیاری از پروندهها اصلا تشکیل نمیشود، اما اگر به عنوان مثال یک واگذاری نادرست مثل نیشکر خوزستان صورت بگیرد دستگاه قضایی باید مدتها درگیر ماجرا شود تا به این سوء مدیریت و اجحاف به بیتالمال و کارگران پایان دهد و علیرغم تلاش فراوان نمیتواند، برخی تبعات زیانبار آن از جمله آسیب به سرمایه اجتماعی نظام راجبران کند، یا مثلا زمانی که با ضعف مدیریت صدها مرکز تولیدی و کارخانه تعطیل میشود، اگر قوه قضاییه همه همت خود را هم که بکار گیرد تنها درصدی از آنها را میتواند مجدد فعال سازد، اما اگر قوه مجریه وظایف خود را به درستی و به هنگام انجام دهد و مدیران ذیربط مصالح ملی را بر منافع شخصی، فامیلی، باندی و گروهی ترجیح دهند و از سلامت کافی برخوردار باشند بار دستگاه قضایی نیز سبک خواهد شد.
حسینی تصریح کرد: ما بر این باوریم که رئیسی از پایگاه اجتماعی بالایی برخوردار است، نظرسنجیهای معتبر همه مؤید و بیانگر این واقعیت است که رئیسی در افکار عمومى مقبولیت دارد و فاصله زیادى با دیگر کاندیداهای اصولگرا دارد از این رو ورود او به صحنه انتخابات برای موفقیت، ضمانت بیشتری دارد تا افرادی که معلوم نیست با اقبال مردمی مواجه میشوند یا نه!
او در پاسخ به این سوال که آیا در این باره با سایر جریانهای اصولگرا نیز مشورتی صورت گرفته است؟ عنوان کرد: یکی از دلایلی که ما صبر نکردیم این است که وقت کمی تا انتخابات ۱۴۰۰ باقی مانده است چرا که معمولا یک سال یا ۱۰ ماه قبل از انتخابات، کاندیداها مشخص بودند و سفرهای استانی خود را انجام میدادند، اما در حال حاضر فقط ۵ ماه فرصت داریم و هنوز شور و نشاط انتخاباتی آغاز نشده است و نوعی سر در گمی بر فعالان سیاسی که باید موتور محرکه تبلیغات انتخاباتی باشند، حاکم است.
شورای ائتلاف جلساتی را به تازگی شروع کرده و شورای وحدت با محوریت جامعه روحانیت مبارز و حضور سایر احزاب و تشکلها فعالیتهایی را ساماندهی و ساز وکاری را فراهم کرده است، ولی رسیدن به نتیجه، به این زودی میسر نیست. از طرفی جبهه پایداری نیز مثل همیشه به صورت جداگانه مقدماتی را فراهم ساخته، ولی نتیجهای را با صراحت اعلام نکرده است، بنابراین راه رسیدن به وفاق چندان هموار نیست و نیاز به زمانی نسبتا طولانی دارد و مثل سال ۹۶ به دقایق پایانی این رقابت نفسگیر خواهد کشید که دیگر فرصت تبیین و تبلیغ برنامهها از دست میرود، لذا بدنه نیروهای انقلاب نباید معطل سیاسیکاریها و بده بستانهای پشت صحنه بمانند، بلکه لازم است از حالا که دیر هم شده روشنگری، اطلاع رسانی و پاسخ به شبهات و ابهامات را آغاز کنند.
بیشتر بخوانید: انتخابات ۱۴۰۰؛ موانع پیش روی قالیباف برای رسیدن به پاستور
این چهره سیاسی اصولگرا بیان کرد: در انتخابات قبلی ریاست جمهوری، ما با کمبود جدی وقت مواجه بودیم تا اینکه روز دوشنبه هفته آخر یعنی سه روز به انتخابات، رئیسی به عنوان گزینه نهایی معرفی شد یعنی فقط سهشنبه و چهارشنبه برای وارد شدن دسته جمعی در صحنه تبلیغات فرصت بود و عملا فرصتها به چانهزنی پشت درهای بسته هدر رفت، و نتیجه به نفع رقیب رقم خورد، بنابراین ما پیشنهاد دادیم وقتی کاندیدای مقبول و اصلح مشخص است، همه طیفهای جبهه انقلاب ملاحظات و منافع گروهی را کنار بگذارند و از این ایده حمایت کنند و دیگر لازم نیست، مسیر طولانی رسیدن به وحدت را طی کنیم. ما با بررسی همه جوانب و با لحاظ کردن مصالح مردم و منافع ملی این پیشنهاد و ایده را مطرح کردیم و انتظار داریم که دیگر افراد حقیقی و حقوقی، گروهها و تشکلها هم بدون فوت وقت حمایت کنند تا مثل سال ۹۲ و ۹۶ نتیجه را واگذار نکنیم.
حسینی اظهار کرد: در واقع درباره محبوبیت و کفایت رئیسی، هیچ تشکلی در بین نیروهای انقلاب تردید ندارد فقط بعضی از سر دلسوزی با استناد به برخی دلایل میگویند او در قوه قضاییه بماند بهتر است، ما هم در مقابل ادله روشن داریم که قوه مجریه اهمیت بیشتری دارد، و در مقطع کنونی ضرورت ایجاب میکند که رئیسی سکان قوه مجریه را به دست بگیرد تا شاهد تحولی اساسی و فصلی جدید در روند اداره امور باشیم. قوه قضاییه هم با انتصاب مجتهدی مجاهد از سوی رهبر حکیم انقلاب رسالت رئیسی را تداوم خواهد بخشید و نباید از این جهت نگران بود.
او در پاسخ به این سوال که کدام جریانهای اصولگرا با شما هم نظر هستند؟ گفت: ما خود را معطل نکردهایم که برویم با یکایک آنها صحبت کنیم بلکه فکر کردیم زمان آن رسیده است که این ایده معقول و مناسب را مطرح کنیم. دیگران هم میتوانند این ایده را بررسی و اعلام نظر کنند. برخی از تشکلها منتظر و بلاتکلیف ماندهاند که شورای وحدت و شورای ائتلاف چه زمانی به چه جمعبندی میرسند، ولی ما بر اساس تجربه انتخابات ۹۲ و ۹۶ معتقدیم، نباید زمان را از دست داد و نوعی سردرگمی و بلاتکلیفی به ویژه در استانها و شهرستانها بوجود آورد، بر این اساس نظر کارشناسی و خیرخواهانه خود را گفتیم.
حسینی اضافه کرد: عدهای بر این باورند که اگر از حالا کاندیدایمان مشخص شود تخریب صورت میگیرد، اما ما معتقدیم هر تخریبی در باره رئیسی به ذهنشان میرسید در سال ۹۶ با صدای بلند بیان کردند و حالا دستشان خالی است و اگر هم تخریب جدیدی هست حالا که فرصت داریم تخریبها صورت بگیرد بهتر است تا نزدیک روز انتخابات که فرصت پاسخ دهی وجود ندارد و در هیجانات انتخابات حرف حساب گم میشود و به تعبیری شترسواری دولا دولا نمیشود، فردی که کاندیدا است باید وارد میدان شود، مخالفان هم هر چه دارند رو کنند و حامیان به ابهامات و شبهات پاسخ دهند و با روشنگری و دلایل مستند، جوابگوی اتهامات و افتراها باشند.
حسینی در پاسخ به این سوال که آیا با رئیسی و یا نزدیکان وی گفتگو و مذاکرهای انجام شده است؟ عنوان کرد: رئیسی در حال حاضر بنا ندارد که به انتخابات وارد شود چراکه میگوید منصوب رهبری در قوه قضاییه است و سند تحول را آماده ساخته و باید آن را اجرایی کند. اما ما معتقدیم اگر یک مطالبه عمومی صورت گیرد و همگان به این نتیجه برسند که بهترین گزینه، رئیسی است چراکه اگر او نیاید مشکلات عدیدهای از جمله تعدد کاندیداها و نرسیدن به توافق رخ میدهد که نتیجه آن واگذاری نتیجه به جریان رقیب است، بنابراین میتوان او را مجاب کرد که کاندیدای ریاستجمهوری شود.
این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که آیا با ابراهیم رئیسی در این باره گفت و گوی حضوری هم داشتید یا خیر؟ تصریح کرد: هنوز رسما صحبت نکردهایم، ولی بنا داریم صحبت کنیم و دلایل منطقی خود را مطرح کنیم. ما وظیفه خود میدانستیم که این پیشنهاد را رسانهای کنیم یقینا دیگران هم در این زمینه واکنشی نشان خواهند داد و اگر در نهایت فضای عمومی جامعه، این مطالبه را داشته باشد امیدواریم که رئیسی هم قبول کند. دو روز گذشته که این بیانیه را صادر کردیم شاهد واکنشهای مثبتی در فضای مجازی و در محافل دانشگاهی و اساتید و نخبگان از شهرستانها و استانها بودیم که با ما تماس میگیرند و این اعلام نظر را تصمیمی به موقع میدانند که بیش از این نباید معطل شد.
نماینده پیشین مجلس در پاسخ به سوالی درباره ورود جدی قالیباف به انتخابات ۱۴۰۰ و اینکه ارزیابی شما از حضور او چیست؟ عنوان کرد: درباره ورود قطعی قالیباف، اطلاع دقیقی نداریم. البته یکی از بحثهایی که در آغاز مجلس یازدهم در هنگام داوطلبی او برای ریاست مجلس مطرح شد این بود که تعدادی از نمایندگان با او صحبت کردند که اگر به عنوان رئیس مجلس قصد ماندن در مجلس را دارد او را انتخاب کنند حال اگر الان نظرشان تغییر کرده، خبر نداریم و فکر میکنیم که وحدت و انسجامی که با حضور رئیسی ایجاد میشود، بیش از انسجامی است که با حضور قالیباف حاصل میشود، به هر حال قالیباف هم یک فرد توانمند اجرایی و مدیر جهادی است و پس از رئیسی، پایگاه رأی قابل توجهی دارد، اما جمعبندی و گزینه اول شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی به عنوان یک تشکل فراگیر استادی، رئیسی است.
دبیر کل کانون دانشگاهیان در پاسخ به این سوال که آیا با قالیباف و مشاورانش گفت وگویی داشته اید یا خیر؟ گفت: خیر صحبتی نشده البته ارتباطات فردی وجود دارد به هر حال ۲۵ نفر از اعضای فعال کانون نماینده مجلس هستند و ارتباط دارند و در هر صورت هنوز قالیباف به صورت رسمی اعلام حضور در انتخابات نکرده است.
حسینی در این باره که فعالیتهای انتخاباتی قالیباف آغاز شده، و اینکه آیا این بار قالیباف به نفع رئیسی از انتخابات ریاست جمهوری کنار میکشد یا خیر؟ اظهار کرد: این مسائل باید بررسی شود چراکه ما نمیتوانیم از حالا به صورت قاطع در این باره صحبت کنیم، اما در هر صورت چه بسا حضور یکی موجب شود که دیگری برای انتخابات نیاید، چون غالبا کاندیداهای انقلابی براساس تکلیف حضور پیدا میکنند و اگر یک نفر واجد شرایط وارد عرصه انتخابات شود، تکلیف از دیگران ساقط میشود.
گفتنی است؛ اخیرا کانون دانشگاهیان ایران اسلامی طی بیانیهای از احزاب و تشکلهای اصولگرا خواست از دعوت این تشکل دانشگاهی برای حضور سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ حمایت کنند.