صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 13
کد خبر: ۲۴۸۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۸ دی ۱۳۹۹

آخرین وضعیت بازار سکه و طلا/ پیش بینی قیمت سکه و دلار در بهمن ماه

کارشناس بازار ارز با اشاره به اینکه از حدود ۳، ۴ ماه پیش نیز پیش‌بینی می‌شد که ارز تا قیمت بین ۱۹ تا ۲۱ هزار تومان کاهش داشته باشد، گفت: این در حالیست که بخشنامه بانک مرکزی در مورد واردات بدون انتقال ارز قیمت دلار را در حدود ۲۵ هزار تومان نگه داشت وشاهد بودیم که حدود ۴۰ روز نیز دلار در این قیمت ثابت ماند، بالاخره وضعیت صادرات و واردات است که قیمت ارز در بازار را تعیین می‌کند.

رویداد۲۴ چند روزی است که نرخ دلار در سراشیبی نزول قرار گرفته، به طوریکه حالا این ارز در مرز روانی کانال ۲۲ هزار تومانی قرار گرفته، این در حالیست که بیشتر نشانه‌ها حکایت از ادامه افت دلار می‌کنند؛ قیمت این ارز در معاملات پشت خطی تهران و هرات، حتی پس از اینکه اعلام شد، آمریکا تحریم‌های جدیدی را بر روی برخی نهاد‌ها و اشخاص‌های ایرانی اعمال کرده است، دچار افت بیشتری شد. مسئله‌ای که نشان می‌دهد بازار تا حدی حساسیت خود به اخبار تحریمی دوران ترامپ را از دست داده است و بیشتر بر مبنای امید‌های آینده نسبت به تغییر شرایط تحریمی، موقعیت فروش را برای خود تعیین کرده است.

چنین شرایطی نیز قیمت سکه و طلا را نیز نزولی کرد، به طوریکه پیش بینی می‌شود، از روز دوشنبه سکه نیز کانال عوض کند و به کانال ۹ میلیون تومانی سقوط کند و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز بالاخره به زیر یک میلیون تومان بیاید، حال باید دید که در هفته پیش روی بازار ارز، سکه و طلا آیا گارد نزولی خود را همچنان حفظ خواهند کرد.

آخرین وضعیت بازار سکه و طلا

محمد کشتی آرای نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در مرز یک میلیون تومان قرار گرفته است، اظهار داشت: در معاملات روز شنبه برای ساعاتی طلا ۱۸ عیار به زیر یک میلیون تومان کاهش یافت، این در حالیست که سکه تمام طرح جدید نیز این کاهش قیمت را تجربه کرد و به محدوده ۱۰ میلیون و صد هزار تومان نیز رسید، اما بعد از آن به دلیل اینکه قیمت‌ها جذاب به نظر می‌رسید، تقاضا برای خرید سکه تمام بیشتر شد و این مسئله باعث آن شد که سکه تمام طرح جدید با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی روبرو شود.

وی افزود: این در حالیست که کاهش قیمت ربع سکه، نیم سکه و سکه‌های گرمی خیلی بیشتر از سکه تمام است، به طوریکه قیمت این سکه‌ها به ترتیب روز شنبه به سه میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، ۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید، ازسویی برای قطعات دیگر سکه به مانند سکه تمام تقاضا وجود ندارد و تنها طرح جدید است که به دلیل جذاب شدن قیمت به رغم برخی از افراد، با توجه به تقاضایی که شکل گرفت، دوباره در عصر روز شنبه یک افزایش حدود ۲۰۰ هزار تومانی را به ثبت رساند.

کشتی‌آرای با بیان اینکه کاهش قیمت دلار اصلی‌ترین دلیل برای افت قیمت سکه و طلا در بازار است، افزود: با توجه به اینکه ارز طی روز‌های اخیر مدام در حال عوض کردن کانال قیمتی است و روز شنبه نیز حتی کانال ۲۲ هزار تومان را نیز لمس کرد، این مسئله باعث شد که قیمت‌ها در بازار سکه و طلا نیز کاهشی شود، از سوی دیگر اظهارات آقای رئیس جمهور در مورد کاهش قیمت دلار به ۱۵ هزار تومان در صورتیکه دارایی‌های ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی نیز آزاد شود، مزید بر علت شد تا کاهش قیمت‌ها بیشتر شود و سیر تندتری به خود بگیرد.


بیشتر بخوانید: وحشت در بازار جهانی طلا/ دلایل سقوط قیمت جهانی طلا چیست؟


نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با تاکید بر اینکه الان نمی‌توان پیش بینی دقیقی از روند حرکتی آینده سکه و طلا کرد، بیان داشت: این که دلار آیا به زیر ۲۰ هزار تومان خواهد رسید یا نه را در حال حاضر نمی‌توان در مورد آن مطلبی گفت، بلکه باید دید که بازار چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد، طبعا در مورد بازار سکه و طلا نیز همین موضوع صادق است و بر اساس قیمت دلار در بازار داخل و همچنین بهای اونس جهانی قیمت‌های سکه و طلا تعیین می‌شود.

سیدکمال سیدعلی کارشناس بازار ارز در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه از حدود ۳، ۴ ماه پیش نیز پیش‌بینی می‌شد که ارز تا قیمت بین ۱۹ تا ۲۱ هزار تومان کاهش داشته باشد، گفت: این در حالیست که بخشنامه بانک مرکزی در مورد واردات بدون انتقال ارز قیمت دلار را در حدود ۲۵ هزار تومان نگه داشت و شاهد بودیم که حدود ۴۰ روز نیز دلار در این قیمت ثابت ماند، بالاخره وضعیت صادرات و واردات است که قیمت ارز در بازار را تعیین می‌کند.

وی افزود: اصولا قیمت ارز تابع سیاست‌ها و متغیر‌های کلان اقتصادی است، در زمانیکه ارز بالای ۲۵، ۲۶ هزار تومان بود، کسانیکه به قصد سرمایه گذاری در بازار ارز حضور پیدا کردند، ریسک بالایی را متحمل شدند، در این رابطه باید سیاست بانک مرکزی در بلند مدت ثبات و تعادل در بازار ارز باشد. این در حالیست که قیمت ارز در هماهمگی کامل با وضعیت تجارت خارجی کشور شامل صادرات و واردات، وضعیت تولید کالا و خدمات و... است.

سیدعلی اظهار داشت: قیمت ارز باید به نحوی تنطیم شود که از طریق واردات کالا‌ها با قیمت مناسب و منطقی به دست مردم برسد تا از این طریق انتظارات تورمی تخلیه شود، در چنین وضعیتی به طور قطع نرخ ارز در بازار نیز به ثبات خواهد رسید که این موضوع خود یک نکته کلیدی به شما می‌رود، اگر به چنین موضوعی دست پیدا کنیم، به طور قطع نوسان جزئی دلار در بازار دیگر اهمیتی نخواهد داشت.

این کارشناس مسائل ارزی همچنین در مورد کاهش قیمت دلار به ۱۵ هزار تومان که روحانی از آن صحبت کرده بود، یادآور شد: اول این موضوع باید مشخص شود که آیا اساسا به نفع اقتصاد کشور است که دلار ۱۵ تومان شود، یاخیر، از سوی دیگر باید دید اگر دلار به این قیمت هم برسد، آیا در این محدوده ماندگار است یا دوباره افزایش خواهد یافت، این در حالیست که به نظر می‌رسد در کوتاه مدت دلار تا مرز ۱۹، ۲۰ هزار تومان کاهش خواهد یافت، بعد از آن نیز کاهش بیشتر بستگی به متغیر‌های زیادی دارد، به طور مثال ما باید بتوانیم روزانه حدود ۲.۵ میلیون بشکه نفت صادر کنیم، تا درآمد‌های ارزی افزایش یاید.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر به سرمایه گذاری‌های جدید صنعتی بسیار نیازمندیم، زیراکه خطوط تولید و ماشین آلات کارخانجات طی این چند سال تحریم فرسوده شده اند و باید عوض شود، در چنین شرایطی ولع ارزی ما بسیار زیادی است و با توجه به چنین شرایطی باید ورودی ارز به کشور زیاد شود، تا دلار بتواند به نرخ ۱۵ هزار تومان برسد، از سوی دیگر باید تولید کشور رونق بگیرد و بعد از آن نیز می‌بایست دید که آیا صادرات و واردات با دلار ۱۵ هزار تومانی مقرون به صرفه خواهد بود یا خیر، این‌ها سوالاتی است که باید به آن پاسخ داده شود تا بعد از آن بتوان گفت که آیا دلار به این عدد می‌رسد یا خیر؟ و در وهله دوم آیا این موضوع به نفع اقتصاد کشور خواهد بود نه؟

منبع: فرارو
نظرات شما