رویداد۲۴ وعده دروغ ازدواج به تنهایی جرم محسوب نمیشود و مجازاتی هم بر این عمل نمیتوان متصور شد، این عمل صرفا غیر انسانی و غیر وجدانی است که برخی افراد از آن برای دست یابی به اهداف غیر متعارف استفاده میکنند.
حال اگر به واسطه دروغ گفتن موجبات ارتکاب جرم فراهم شود، یعنی اقدام مجرمانهای را نسبت به طرف مقابل انجام دهد و مرتکب جرم شود، میتوان به واسطه ارتکاب همان جرم، شخص مجرم را تحت تعقیب کیفری قرار داد.
اگر شخصی با کمک گرفتن از وعده دروغ ازدواج مرتکب برقراری رابطه نامشروع شود یعنی اگر مرد به واسطه وعده ازدواج زن را اغفال و از او درخواست برقراری رابطه نا مشروع کند و زن هم به واسطه اینکه این رابطه به ازدواج منتج میشود به این رابطه تن در دهد و به خواسته نامعقول مرد پاسخ مثبت بدهد با مشخص و محرز شدن وعده دروغ ازدواج از سوی مرد، زن میتواند با ارائه اسناد و ادله کافی نسبت طرح شکایت کیفری اقدام کرده و مرد را تحت پیگرد قرار دهد.
بیشتر بخوانید: تکلیف یارانه زن در صورت ازدواج مجدد همسرش چیست؟
چنانچه زن یا مردی به واسطه همین وعده دروغ ازدواج دیگری را فریب دهند و به طور متقلبانه از یکدیگر اخاذی کنند طرف مقابل با دردست داشتن ادله کافی میتواند به جرم کلاهبرداری طرح شکایت کیفری کند.
اگر هرکدام از طرفین یکدیگر را نسبت به ارتکاب جرمی ترغیب و اغوا کنند، علاوه بر اینکه فاعل به عنوان نقش اصلی جرم شناخته میشود دیگری نیز به عنوان معاونت وی در ارتکاب جرم نقش خواهد شد و مجازات او نیز پابرجا خواهد بود.
یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل میتوان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.