رویداد۲۴ مایک رایان رئیس بخش مدیریت وضعیتهای اضطراری بهداشتی و پزشکی در سازمان جهانی بهداشت پیشبینی کرد که در صورت تداوم یافتن شرایط کنونی و با توجه به شیوع گونههای جدید ویروس، این بیم وجود دارد که شمار جانباختگان هفتگی کرونا در جهان از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور کند.
رایان که روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس خبری در ژنو سخن میگفت یادآور شد که هفته گذشته دستکم ۹۳ هزار نفر در کشورهای مختلف جهان بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.
وی از آمریکا و اروپا به عنوان مناطقی یاد کرد که بیشترین شمار مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کووید۱۹ را در حال حاضر به ثبت میرسانند.
به گفته این مسئول سازمان بهداشت جهانی ۸۷ درصد از کل موارد ابتلا و مرگ ناشی از ویروس کرونا در جهان طی هفته گذشته در کشورهای دو منطقه یاد شده گزارش و ثبت شده است.
این در حالی است که دیگر مناطق جهان در دوره زمانی یاد شده تنها ۱۳ درصد از کل موارد ابتلا و مرگ ناشی از بیماری کووید۱۹ را به خود اختصاص دادهاند.
رایان در ادامه تصریح کرد که تنها ۴۷ درصد کل مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا گزارش شده؛ حال آنکه شمار موارد ابتلا و مرگ در اروپا برغم تثبیت شدن طی هفته گذشته همچنان در سطح بالایی قرار دارد.
بیشتر بخوانید: خاستگاه ویروس کرونا همچنان مبهم/ پرواز ویرانگر خفاش حامل کرونا چطور و چه زمان آغاز شد؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود وضعیت همهگیری ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ در جهان را در حال حاضر پویا و غیر همگون توصیف کرد و یاد آور شد که با توجه به شیوع گونههای جدید ویروس وضعیت بسیار پیچیدهتر شده است.
رئیس بخش مدیریت وضعیتهای اضطراری بهداشتی و پزشکی در سازمان جهانی بهداشت همچنین تصریح کرد که سیستمهای بهداشتی و کادر پزشکی در بسیاری از کشورهای جهان هم اکنون از حیث ظرفیت پذیرش و خدمات دهی، نیروی متخصص و تامین تجهیزات و دارو تحت فشار شدید قرار دارند.
به گفته رایان، ۷۵ درصد از کل موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ در سطح جهان را افراد ۱۵ تا ۶۴ سال تشکیل میدهند؛ حال آنکه بیش از ۸۳ درصد موارد مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کووید۱۹ در میان افراد بالای ۶۵ سال گزارش شده است.
وی در عین حال توجه مخاطبان خود را به این نکته جلب کرد که ۱۶ درصد از کل مرگ و میر ناشی از کرونا در میان افراد ۲۵ تا ۶۴ سال گزارش شده است.
بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت، تاکنون بیش از ۹۳ میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از دو میلیون نفر نیز بر اثر ابتلا به بیماری کووید در سراسر جهان جان باختهاند.