رویداد۲۴ محمدجواد ظریف درباره برخی اظهارات مبنی بر اینکه که مشکلات اقتصادی ربطی به برجام ندارد و باید اقتصاد مقاومتی را پیگیری کنیم، گفت: برای بررسی این مساله بیاییم ببینیم وضع تورم کشور بعد از برجام که آن هم به طور کامل اجرا نمیشد، چگونه بود. بعد آن دو سال را با وقتی که ترامپ تحریمها را اجرا کرد مقایسه کنید.
وزیر امور خارجه ادامه داد: باید اصول اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم و حتما داشتن این وزنهها بر پایه اقتصاد کشور و اینکه بتوانیم اقتصاد را بهتر پیش ببریم، کمک میکند.
ظریف درباره تعلیق حق رای جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به دلیل بدهی، اظهار کرد: باید ۱۶ میلیون دلار برای حق رای و کاهش بدهی به سازمان ملل پرداخت میکردیم. دولت این پول را تخصیص داد و منبع آن را از محل پولهای جمهوری اسلامی در کره جنوبی مشخص کرد اما آمریکا مانع پرداخت پول به حساب سازمان ملل شد.
وی درباره منابع و مبالغ پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی، گفت: این مسوولیت وزارت خارجه نیست و من اطلاعی از آن ندارم. مسوولیت وزارت امور خارجه تسهیل کار بانک مرکزی و سایر دستگاهها است.
بیشتر خوانید: شرط ایران و آمریکا برای برجام/ چگونگی و زمان رفع تحریمها
«ترامپ» رفت، ایران و همسایگان ماندند/ لزوم گفتگو با کشورهای منطقه
محمد جواد ظریف همچنین در گفتگویی با بیان اینکه ما همیشه دستمان را برای دوستی به سمت کشورهای خلیج فارس دراز کرده ایم، گفت: زیرا این منطقه متعلق به همه ما و امنیت آن به نفع همه ماست.
به گزارش مهر؛ وی با اشاره به اینکه از نا امنی منطقه فقط یک گروه منفعت میبرند، افزود: بنابراین ما این آمادگی را داریم که با کشورهای منطقه گفتگو کنیم.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: به همین علت ما پیشنهاد قطر و پیش از آن پیشنهاد کویت را پذیرفتیم و در دوران برجام هم یک بار به پیشنهاد قطر برای مذاکره پاسخ مثبت دادیم.
ظریف با اشاره به اینکه قبل از همه آنها خودمان پیشنهاد گفتگو را دادیم و سال گذشته هم رئیس جمهور طرح امید را مطرح کرد، افزود: از این رو آمادگی ما برای گفتگو موضوع جدیدی نیست و همانگونه که در پاسخ به وزیر امور خارجه قطر مطرح کردم این موضوع فقط اعلام سیاست دراز مدت جمهوری اسلامی ایران است.
وی خاطرنشان کرد: اولین بار ما این سیاست را در سال ۱۳۶۴ در نامه علی اکبر ولایتی به دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کردیم که در بند ۸ قطعنامه ۵۹۸ هم آمده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: باید به برخی از کشورهای خلیج فارس ثابت شده باشد که چگونه خود را چهار سال معطل ترامپ کردند.
ظریف با تاکید براینکه وقتی مرحوم «شیخ صباح» امیر سابق کویت پیشنهاد گفتگوی کشورهای حوزه خلیج فارس با ایران را مطرح کرد و رئیس جمهور پاسخ مثبت داد آنها گفتند حالا ترامپ بر سرکار آمده است و ما صبر میکنیم، افزود: این کشورها چهار سال وقت را از دست دادند اکنون ترامپ رفت و ما و آنها ماندیم.
وی گفت: پس باید کشورهای خلیج فارس بدانند که در این منطقه ما و آنها میمانیم و ترامپ نمیماند.