رویداد۲۴ ابراهیم صادقی فر، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه امضای تفاهم نامه بین این وزارتخانه و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران گفت: از هر ۱۰۰ تحقیق ۱۰ عدد آن عملی میشود، اما تمام تلاش ما در این وزارتخانه تمام پژوهشها و یافتههای پژوهشی به منصه ظهور میرسد و اجازه نمیدهیم صرف تحقیق باقی بماند.
او افزود: وزارت کار براساس اصول قانون اساسی مکلف است برای سلامت همه افراد جامعه برنامه ریزی کند نتایج بر آمده از پژوهشهایی که ما در این زمینه انجام دادیم نشانگر این است بیش از ۷۵ درصد تعیین کنندههای سلامت خارج از نظام بهداشت است یعنی عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ۵۰ درصد تاثیرگذار است لذا قانونگذار تمام جنبهها را مورد نظر قرار داده است تا تمام عوامل تعیین کننده سلامت پیش بینی شود.
صادقی فر تصریح کرد: در حوزه ماموریت ما بخشی مربوط به مسائل درون سازمانی است یعنی به مسائل فرهنگی، ورزشی، اجتماعی میپردازیم، زیرا اگر بخواهیم به نشاط جامعه کمک کنیم باید در حوزه فرهنگی و ورزشی بیشتر فعالیت کنیم تا این دو حوزه در خدمت حوزه اجتماعی قرار گیرند.
معاون وزیر کار ادامه داد: ۲۰۷ مجموعه ورزشی از محل ردیف بودجهای که قانونگذار پیش بینی کرده راه اندازی کردیم، زیرا ورزش در سلامت و نشاط نقش اساسی دارد و باعث کاهش فشار روانی ناشی از کار میشود.
او عنوان کرد: ۳۸ پروژه در این خصوص تا پایان دولت افتتاح میشود.
صادقی فر گفت: در حوزه خشونت مواد مخدر ومشروبات الکلی، نشاط اجتماعی و... کارهای پژوهشی انجام دادیم و امروز به بحث روانشناسی آن خواهیم پرداخت.
معاون وزیر کار تصریح کرد: نتایج مطالعات انجام گرفته در حوزه سلامت کارگران حاکی از آن است که حداقل در یک دهه گذشته سلامت کارگران در بیماریهای غیرواگیر، حوادث شغلی، اختلالات روانی و آسیبهای اجتماعی متاسفانه رو به بهبود نبوده است.
او افزود: امروزه اهمیت پیشگیری و تقدم آن بر درمان بر هیچ فردی پوشیده نیست و متخصصان و عموم مردم برام اتفاق نظر دارند که پیشگیری بهتر از درمان است و برنامههای پیشگیری باید به گونهای تهیه شوند که عوامل حفاظت کننده را تقویت کنند و عوامل خطر را تغییر یا کاهش دهند.
معاون وزیر کار خاطرنشان کرد: اختلالات روان شناختی در جامعه کار و تولید به عنوان مهمترین شاخص میتواند هرنوع محیط کاری اعم از محیطهای دولتی، صنعتی، خدماتی و خصوصی را تهدید کند اولویت این حوزه معاونت، ارتقا بهداشت و سلامت روان در محیطهای کارگری است.
او افزود: باتوجه با پیمایش انجام شده در حوزه معاونت نتایج نشان میدهد استانهای خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و زنجان بدترین وضعیت سلامت روانی را دارند و در این وضعیت خوشبینانهترین حالت بیش از ۳۳ درصد از کارگران دچار مشکلات روانی میباشند.
صادقی فر گفت: برحسب نوع کار، نتایج مطالعه نشان میدهد که کارگران ماهر و ساده بیش از دیگر کارکنان مراکز صنعتی و تولیدی کشور درگیر مشکلات سلامت روانی هستند.
او افزود: یکصد و ۸۰ کارگاه کوتاه ده دقیقهای درحال آماده سازی داریم که به مسائل روانشناسی میپردازد و خوشبختانه در حوزه سلامت روان جز مجموعههایی بودیم که سوت آن را زدیم و قبل از اعلام اخیر وزارت بهداشت درمورد سلامت روان طرحهایی در این زمینه تدوین کردیم.
معاون وزیر کار گفت: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ۴۵۰ میلیون نفر در دنیا از اختلالات روانی رنج میبرند و یک چهارم آنها به یکی از اختلالات روانی دچار میشوند که عدد بسیار زیادی است همچنین ۱۵ درصد از معلولیتهای انسانی مربوط به بیماریهای روانی است و افسردگی بخشی عظیمی هز آن ره در بر میگیرد؛ بنابراین اهمیت جلسه امروز این است که درک کردند این اتفاق باید سریعتر در کشور کنترل شود.
او افزود: حدود ۱۵ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان در کشور از یکی از اختلالات روانی رنج میبرند و متاسفانه در خوشبینانهترین حالت ۳۳ درصد و در بدبینانهترین حالت ۶۰ درصد کارگران به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند و ۲۵ درصد از این تعداد عصبی هستند یعنی ممکن است وقتی کارفرما میگوید چکش را بده آن را سر کارفرما خرد کنند.
امید است با انعقاد این تفاهم نامه و براساس همکاری و تعاملات سازنده با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در آیندهای نزدیک شاهد توانمندسازی و روانی اجتماعی کارکنان وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جامعه کار و تولید باشیم.