صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 24
کد خبر: ۲۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۱۷ دی ۱۳۹۴
واشنگتن پست:

کره شمالی با تمرکز بر توافق با ایران فراموش شد

تمرکز بالای رئیس جمهوری آمریکا بر شکل گیری توافق هسته ای ایران باعث شد دولت وی استراتژی نه چندان شفافی را برای محدود کردن کره شمالی که همین حالا هم دارای سلاح اتمی است، در پیش بگیرد.
رویداد24- تمرکز بالای رئیس جمهوری آمریکا بر شکل گیری توافق هسته ای ایران باعث شد دولت وی استراتژی نه چندان شفافی را برای محدود کردن کره شمالی که همین حالا هم دارای سلاح اتمی است، در پیش بگیرد.

به گزارش گروه بین الملل رویداد24 به نقل از واشنگتن پست، طی هفته جاری پیونگ یانگ با اعلام اینکه توانسته یک بمب هیدروژنی را با موفقیت آزمایش کند، آمریکا و متحدان آسیایی اش را متعجب کرد؛ اقدامی که گامی مهم در صنعت هسته ای کره شمالی محسوب می شود. حتی اگر معلوم شود که این بمب به اندازه ای که تبلیغ می شود، قدرتمند نیست، باز هم آزمایش آن از سوی کره شمالی برای رئیس جمهوری که خلع سلاح هسته ای را اساس دستور کار سیاست خارجی خود قرار داده، مسئله ای بغرنج محسوب می شود.

پس از این آزمایش، کاخ سفید سریعا این مسئله را محکوم کرد و آن را نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل دانسته و تاکید کرد که از تحریم های تنبیهی در این زمینه استفاده خواهد کرد. اما عدم تمایل کیم جونگ اون، رئیس جمهور کره شمالی به پاسخگویی در قبال سازمان های بین المللی باعث می شود دولت اوباما گزینه های اندکی در قبال این کشور داشته باشد و همین مسئله روز چهارشنبه انتقادهای بسیاری را متوجه وی کرد؛ بسیاری معتقدند باراک اوباما رویکرد بسیار محتاطانه ای در قبال کره شمالی در پیش گرفته است.

اوباما روز گذشته در همین زمینه با رهبران دو متحد آمریکا، ژاپن و کره جنوبی گفتگو کرد و سوزان رایس، مشاور امنیت ملی وی با سفیر چین در واشنگتن دیدار کرد.

اما چهارمین آزمایش هسته ای کره شمالی، نگرانی ها در مورد سیاست «صبر استراتژیک» دولت اوباما در مقابله با پیونگ یانگ را تجدید کرده است.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در نشست مطبوعاتی روزانه خود گفت: «این واقعیت که ما شاهد اقدامات تحریک آمیز از سوی کره شمالی هستیم نشان می دهد که هنوز به نتیجه ای که می خواستیم نرسیده ایم. ما نگران تاثیر بی ثبات کننده اقدامات تحریک کننده کره شمالی بر منطقه ای گسترده تر هستیم.»

برخی تحلیل گران آسیایی معتقدند سطح متفاوت فعالیت آمریکا در حوزه مسائل هسته ای ایران و کره شمالی باعث شد دولت این کشور، کره شمالی را به عنوان یک اولویت امنیت ملی دستکم بگیرد.

ویکتور چا که در دولت جورج دبیلو بوش، مدیر ارشد آسیایی شورای امنیت ملی آمریکا بود معتقد است اوباما استراتژی آسیایی خود را با افزایش روابط دیپلماتیک با برمه و انعقاد قرارداد آب و هوایی با پکن پیش برده اما نتوانسته آن میزان که لازم است سرمایه سیاسی صرف تحت تاثیر قرار دادن چین کند تا این کشور کره شمالی را پای میز مذاکرات بیاورد.

ویکتور چا که در حال حاضر تحلیلگر مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی است گفت: «به نظر نمی رسد چین تلاش چندانی برای متقاعد کردن کره شمالی صورت داده باشد. این مسئولیت چین است اما دولت آمریکا می توانست اقدامات بیشتری برای اولویت دادن به مسئله کره شمالی انجام دهد. زمانی که رئیس جمهور با همتای چینی خود به گفتگو می نشیند، آنها فهرستی از مسائل را برای گفتگو دارند. فکر می کنم کره شمالی در رده پنجم یا ششم این فهرست قرار دارد. در دوره دولت بوش، کره شمالی در صدر این فهرست بود.»

نظرات شما