وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در آغاز مصاحبه در خصوص هدف سفر خود به مسکو گفت: «ایران و روسیه روابط راهبردی دارند، ما زمینههای همکاری دوجانبهای داریم که تمایل داریم درباره آنها به گفتوگو بپردازیم اما این بار من در یک تور منطقهای در منطقه قفقاز هستم و بر روی مسئله چگونگی فروکش کردن درگیریها در منطقه ناگورنو-قره باغ کار میکنیم که (این درگیریها) با طرح رئیسجمهور ولادیمیر پوتین به پایان رسید که شبیه به طرحی که ما در این خصوص داشتیم، نبود و در حال حاضر احتمال همکاری و ارتباط در منطقه قفقاز به طوریکه به نفع همگان باشد را به وجود آورده است».
ظریف در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص رویکردهای دولت جدید آمریکا در قبال ایران گفت: «ما همچنان بر این باوریم که نه تنها سیاستهای دولت ترامپ بلکه سیاستهای دولتهای پیشین آمریکا برای منطقه که سیاستهای آمریکا برای منطقه فاجعهبار بوده است».
این دیپلمات ایرانی با اشاره بر لزوم تغییر رویکردهای شکستخورده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی گفت: «ایالات متحده میتواند سیاست خود را تغییر دهد. زمان آن رسیده است که دولت جو بایدن نه به واسطه خوش قلبی بلکه به دلیل ناکام بودن این سیاستها، آنها را کنار بگذارد. رئیسجمهور (دونالد) ترامپ با نیت روشن به زانو درآوردن ایران، سیاست «فشار حداکثری» را در پیش گرفت اما شکست خوردند و هرکس که عقل سلیم داشته باشد، چنین سیاستهایی را کنار میگذارد».
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه با تأکید بر اینکه توافق بهتری در مقایسه با برجام وجود ندارد، گفت: «من فکر نمیکنم آنها بتوانند یک توافق بهتر و جامعتر از برجام پیدا کنند زیرا اگر میتوانستیم توافق بهتری در مقایسه با برجام حاصل آوریم همان پنج سال پیش و قبل از اینکه چنین جو فعلی که در نتیجه اقدامات ترامپ به وجود آید، چنین چیزی حاصل میشد».
بیشتر بخوانید: هشدار تخت روانچی به جو بایدن؛ پنجره در حال بسته شدن است
ظریف در پاسخ به سؤالی درباره چگونگی اطمینان ایران از پایبندی ایالات متحده به برجام در صورت بازگشت مجدد به این توافق هستهای گفت: «ما در حقیقت فشارهایی را به آنها وارد آوردیم. وقتی آمریکا تصمیم گرفت ما را به دلیل پایبندی به توافق تنبیه کند، ما ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده داشتیم، امروز چهار هزار کیلوگرم اورانیوم غنیشده داریم...این توافق مکانیسمهایی برای تنبیه هریک از طرفهایی دارد که این توافق را نقض کنند ».