هر چند دو طرف گفتهاند که مذاکراتی "سازنده" درباره این اختلافها داشتهاند، اما اظهارات مقامهای اروپایی نشان میدهد تامین واکسن مورد نیاز کشورهای اروپایی در ماههای آینده با مشکل روبرو خواهد شد.
وزیر بهداشت آلمان با هشدار درباره وضعیت موجود پیشنهاد برگزاری نشستی با حضور شرکتهای واکسنسازی و رهبران فدرال و منطقهای آلمان را داده تا درباره "گامهای بعدی" و این که چطور اروپا میتواند "سهم عادلانه" خود از واکسن را دریافت کند، گفتوگو کنند.
اتحادیه اروپا شرکت استرازنکا را تحت فشار گذاشته تا سفارشهای عقبافتاده را از واکسنهای تولید داخل بریتانیا تامین کند.
اما مایکل گوو، از مقامهای ارشد دولت بریتانیا میگوید تاسیسات ساخت واکسن استرازنکا در بریتانیا باید نیاز داخلی خود این کشور را تامین کند و هیچ وقفهای در این روند ایجاد نشود.
واکسن استرازنکا که با مشارکت دانشگاه آکسفورد تولید شده هنوز در اتحادیه اروپا تایید نشده است اما انتظار میرود تا روز جمعه ۲۹ ژانویه تایید آن اعلام شود.
بر اساس گزارشها اتحادیه اروپا در سه ماه اول سال میلادی حدود ۷۵ میلیون دز کمتر از سفارش خود به شرکتهای داروسازی واکسن تحویل خواهد گرفت.
دسترسی به واکسن کووید-۱۹ در سرتاسر جهان به اولویت اصلی دولتها تبدیل شده و متناسب نبودن عرضه و تقاضا تلاشها برای خرید واکسن را با مشکل روبرو کرده است.
در ژاپن هم یک مقام ارشد دولتی تامین سفارش این کشور از شرکت استرازنکا را "حیاتی" خوانده است.
کاتسونوبو کاتو، وزیر ارشد کابینه ژاپن میگوید استرازنکا تایید کرده است که ۹۰ میلیون دز از کل ۱۲۰ میلیون دز سفارش ژاپن را در داخل این کشور تولید خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: تست کرونا از مسافران ورودی به کشور اجباری شد
ژاپن نگران است که با شروع واکسیناسیون گسترده در اواخر فوریه دسترسی به تعداد مورد نیاز خود نداشته باشد.
وابستگی به تولید خارجی در کنار فرایند زمانبر تایید واکسن در داخل ژاپن باعث شده روند واکسیناسیون در این کشور از بقیه اقتصادهای بزرگ جهان عقب بیفتد.