صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 04
کد خبر: ۲۵۰۷۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
رئیس سازمان اجتماعی کشور:

تغییر معنادار در سن خودکشی/ افزایش خودکشی زیر ۱۸ و بالای ۶۰ ساله‌ها

معاون وزیر کشور گفت: از سال ۹۰ تا ۹۸ خشونت خانوادگی به ویژه در همسر آزاری حدود ۲۴ درصد افزایش داشت اما در ۹ ماهه سال ۹۹ این خشونت‌های خانوادگی کاهش یافته اند.

رویداد۲۴ تقی رستم وندی، در نشست خبری با اشاره به این که تبعات مشکلات سیاسی و اقتصادی را می‌توان در حوزه اجتماعی دید، گفت: در آمار ۹ ماهه امسال در حوزه همسر آزاری ۸.۸ درصد و در کودک آزاری ۳.۳ درصد کاهش داشته‌ایم.

معاون وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره افزایش آمار خودکشی در یک سال گذشته گفت: در چند سال گذشته با روند صعودی در خودکشی مواجهه بودیم و سالانه ۴ الی ۵ درصد به آمار خودکشی افزوده می شد و امسال هم به همین میزان شاهد افزایش خودکشی ها بوده ایم. اما نکته قابل توجه این است که تغییر معناداری در بازه سنی افرادی که اقدام به خودکشی کرده‌اند مشاهده می شود.

به گفته رستم وندی، در یک سال اخیر خودکشی در سنین زیر ۱۸ و بالای ۶۰ سال افزایش داشته است.

رستم وندی به شیوع کرونا در جهان هم اشاره کرد و گفت: با شیوع کرونا در یک سال اخیر، صد میلیون نفر به تعداد فقرای جهان افزوده شد و میزان استرس، اضطراب و افسردگی در دوران کرونا ۳۰ درصد رشد داشت.

وی با اشاره به این که در یک سال گذشته تغییرات شدید سلامت روان در کشور نداشتیم اما باید به هشدارهای روانشناختی اهمیت داد گفت: شیوع کرونا در ایران همبستگی و انسجام اقشار مختلف و پویش‌های مردمی را بیشتر کرد اما این بیماری آثار نامطلوب اجتماعی هم دارد که شامل کاهش روابط اجتماعی، گسترش فرد گرایی و کاهش نشاط اجتماعی است.


بیشتر بخوانید: ارتباط خودکشی و کرونا، تلخ اما واقعی/ نقش دولت و خانواده در پیشگیری از خودکشی در ایام کرونا چیست؟


معاون وزیر کشور با اشاره به جمعیت کیفری کشور هم گفت: از سال ۹۰ تاکنون ۲۵ درصد جمعیت کیفری یعنی جمعیت زندانیان کاهش پیدا کرده که پیرو سیاست حبس زدایی یا جایگزین کردن مجازات حبس بوده است.

رستم وندی درباره ازدواج و طلاق گفت: در ۵ تا ۶ سال اخیر میزان طلاق روی ۱۷۵ هزار طلاق ثابت مانده البته در سال ۹۶ آمار ۱۸۰ هزار نفری هم ثبت شد اما در سه تا چهار سال اخیر تعداد طلاق سالانه  ۱۷۵ هزار مورد بوده است.

وی به آمار ازدواج هم اشاره کرد و گفت: از سال ۸۹ تا ۹۸ با کاهش سالانه ۵ تا ۶ درصد ازدواج ها روبرو بودیم اما شواهد نشان می‌دهد احتمالاً در سال ۹۹ با کاهش ازدواج مواجه نباشیم و حتی شاید با آمار افزایشی را هم نشان بدهد.

معاون وزیر کشور با اشاره به این که در دهه جاری تعداد فوت شدگان در تصادف کاهش ۲۳ درصدی داشته است، گفت: در دهه ۹۰ قتل در کشور ۱۰ درصد کاهش داشته و به رغم افزایش جمعیت اما انضباط اجتماعی خوبی داشتیم.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور درباره اقدامات لازم برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: در حوزه جمعیت مشکل اصلی ما مهاجرت و ایجاد سکونتگاه‌های غیر رسمی است و به دلیل کمبود نیازهای اولیه و حاکم شدن فقر، میزان آسیب پذیری این مناطق بیشتر است و باید تلاش کنیم جمعیت روستایی در مبدا مستقر بوده و مهاجرت نکند و جمعیتی که مهاجرت کرده از حد استاندارد در این مناطق برخوردار بوده و با ایجاد مشوق‌هایی آنها را تشویق به مهاجرت معکوس کنیم.

رستم وندی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم تأسیس دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی است که از سه سال پیش با همکاری وزارت راه هزار و ۵۰ محله حاشیه نشین در کشور شناسایی شده که در ۲۳۵ محله حاشیه نشین دفاتر تسهیلگری ایجاد شده‌اند. همچنین سه سال ۳ هزار و ۸۱۹ مدرسه در محلات حاشیه نشین تجهیز و تعمیر شده ۳۰۲ مرکز فنی و حرفه‌ای در این محلات تجهیز شده است.

منبع: مهر
نظرات شما