رویداد۲۴ محمدرضا خباز با اشاره به رفتار هتاکانه برخی از توهین کنندگان به رییس جمهوری در راهپیمایی ۲۲ بهمن در یکی از شهرها گفت: ما که ادعای جمهوری اسلامی داریم و نام اسلام را در همه جا پشت سر خودمان یدک میکشیم، طبیعتاً باید در گفتار و کردار و رفتارمان حتی نسبت به غیرمسلمانان، اخلاق اسلامی را رعایت کنیم.
وی با اشاره به حوادث ۲۲ بهمن امسال و توهین عدهای به رییس جمهوری در این یوم الله، تصریح کرد: اتفاقی که در روز ۲۲ بهمن رخ داد منحصر به امسال نبود و ریشهدار است و متاسفانه هیچ کس تا به حال قاطعانه و مردانه در مقابل این تریبونهای توهین کننده نایستاده و به همین جهت هم این رفتارها ادامه دارد.
معاون پیشین امور تقنینی معاونت پارلمانی رییسجمهوری، توهینهای اتفاق افتاده در نمازجمعهها و مراسمات مختلف علیه مرحوم هاشمی رفسنجانی رییس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام را یادآور شد و گفت: از همان موقع، اجازه دادند که به رقیبشان در هر لباس و کسوتی توهین شود و این رویکرد تاکنون ادامه داشته است و هر وقت به معنای واقعی جلویش را بگیرند، پسندیده است.
وی با بیان اینکه کاری را که شروع کردند، عاقبت بدی دارد، خاطرنشان کرد: اگر شما به دومین شخص نظام که ۲۴ میلیون رای آورده، اهانت کنید بدانید که در اهانت به روی همه باز خواهد شد و افراد بیشتری مورد توهین قرار خواهند گرفت.
نماینده دورههای چهارم، پنجم، ششم و هشتم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: توهین به همه بد است، اما توهین به مقامات کشور که افتخارشان به رای مردم است، بدتر است، زیرا توهین به منتخب مردم، توهین به خود مردم است.
خباز، توهین به رییس جمهوری از بلندگوهای راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را بدتر از توهینهای فردی یا گروهی در راهپیماییهای گذشته عنوان کرد و افزود: کسی که بلندگوی بیتالمال در اختیارش است و باید شعارهای امیدوار کننده و مستحکم کننده انقلاب و امام و خط رهبری را ترویج کند. در حالی که میبینیم به شخص دوم مملکت توهین میکند و بعد هم هیچ کس صدایش درنمیآید.
بیشتر بخوانید: بیانیه هیات دولت در واکنش به شعار «مرگ بر روحانی»: همه میدانند که هر صبری، پایانی دارد
وی، سکوت در قبال توهین به رییس جمهوری را جایز ندانست و اضافه کرد: اگر معاون اول رییس جمهوری شکایت نمیکرد، فکر میکنم که حتی قوه قضاییه راسا شاید برای برخورد با توهین کنندگان اقدام نمیکرد.
عضو حزب اعتماد ملی نسبت به همه گیر شدن توهینها و ترویج بیحرمتی در جامعه و فرهنگ عمومی هشدار داد و گفت: این شتری است که فردا ممکن است درب خانه شما بخوابد و وقتی ما اجازه میدهیم که به دیگران توهین کنند، فردا به ما هم توهین خواهند کرد.
توهین به رییس جمهوری عقدهگشایی انتخاباتی بود
خباز، عقدههای انتخاباتی سال ۹۲ و ۹۶ را یکی از دلایل مطرح شدن چنین شعارهای توهین آمیزی علیه رییس جمهوری ارزیابی کرد و گفت: کاندیدای آنها علیرغم همه ظلمها و تعدیهایی که در انتخابات کردند، رای نیاورد و اینها میخواهند به این وسیله عقدهگشایی کنند.
وی، نسبت به نفوذی بودن توهین کنندگان نیز هشدار داد و گفت: من احساس میکنم که ممکن است اینها کار نفوذیها باشد، زیرا این کار به اسم دین و انقلاب و انسانهای انقلابی حتی نیروهای مسلح و افرادی که مطیع رهبری هستند، انجام میشود و وجهه این نیروها را در جامعه تخریب میکند.
استاندار پیشین سمنان، توهین به رییس جمهوری از تریبونهای رسمی و افرادی که ظاهری انقلابی دارند و ظاهرا وابسته به دستگاهها هستند را ضربه به این دستگاهها و انقلاب دانست و افزود: این توهینها ضربه به انسجام مردم است و ما امروز بیش از هر وقت دیگری به انسجام نیاز داریم.
خباز، توهین به رییس جمهوری را جرم و دارای عقوبت کیفری عنوان و تصریح کرد: احتمال داده میشود که این افراد اگر مغرض و دست نشانده دیگران نباشند، حداقل قضیه افراد نادانی هستند.
توهین کنندگان به فرمایشات رهبری بیاحترامی کردند
وی، فرمایشات اخیر رهبری در جمع مداحان درباره لزوم رعایت ادب اسلامی در جامعه و تاکید بر بدزبانی و بدگویی را یادآور شد و گفت: توهین به رییس جمهوری تنها چند روز بعد از بیانات رهبری، وظیفه قوه قضاییه را مضاعف میکند و توهین کنندگان با این کار خود به فرمایشات رهبری بیاعتنایی و بیاحترامی کردند.
این فعال سیاسی از فرمایشات رهبری در جمع مداحان تحت عنوان «نیشتر زدن به یک دمل دیرینه» یاد کرد و گفت: رهبری تاکید فرمودند که باید این اهانتها از جامعه جمع شود، اما چه کسی قرار است جمع کند؛ مردم که نباید جمع کنند، زیرا منجر به هرج و مرج میشود؛ نیروی انتظامی باید انجام دهد و نیروی انتظامی ضابط دادگستری است بنابراین لازم است مدعی العموم یعنی دادستان ورود و دستور بازداشت و رسیدگی صادر کند.
خباز خاطرنشان کرد: اگر کسی نفوذی نباشد طبیعتاً نباید به این سرعت، گفته رهبری را به زمین بگذارد و عمل نکند و عکس آن را عمل و به دومین شخص نظام، آن هم از بلندگوی عمومی توهین کند.
وی با بیان اینکه موقعیت زمانی و مکانی توهین به رییس جمهوری وظیفه قوهقضاییه را سنگینتر میکند، گفت: ما انتظار داریم که قوه قضاییه از خودش تحرکی نشان دهد و این موضوع آزمون بزرگی برای قوه قضائیه است، زیرا برخورد با توهین کنندگان حمایت از فرمایشات رهبری است و اگر قرار باشد که رهبری امروز سخنی را بیان کنند و چند روز بعد به اسم حمایت از رهبری، این فرمایشات را نادیده بگیرند و برعکس عمل کنند، هرج و مرج میشود.
برخورد با توهین کنندگان آزمون بزرگ قوه قضائیه است
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به پخش شدن تصاویر توهین کنندگان در رسانهها و فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این یک امتحان بسیار بزرگ و مهم برای قوه قضاییه است که از عهده این امتحان برمی میآید و افراد خاطی را سر جای خود مینشاند، زیرا در غیر این صورت امنیت اخلاقی جامعه خدشهدار خواهد شد و توهین در جامعه فراگیر خواهد شد.
خباز، توهین کنندگان را انقلابی نما عنوان کرد و گفت: این افراد عموماً ریگی در کفش دارند یا آلودگی دارند و برای پوشاندن آلودگی هایشان نزد مسئولان این کار را انجام میدهند و میخواهند خود را انقلابی و علاقهمند به نظام انجام دهند، اما در حقیقت تیشه به ریشه نظام و انقلاب میزنند.
توهین به رییس جمهوری و حذف اسم امام (ره) قطعات یک پازل هستند
این فعال سیاسی درباره حذف نام امام (ره) در قطعنامه پایانی راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز گفت: متاسفانه اینقدر بی خیال و بیتوجه هستند که دیدید در قطعنامه پایانی روز ۲۲ بهمن نام امام را نیاوردند و یک عذرخواهی ساده هم از این بابت نکردند.
خباز، توهین به رییس جمهوری و نیاوردن نام امام (ره) در قطعنامه پایانی راهپیمایی ۲۲ بهمن را قطعات یک پازل عنوان کرد و گفت: آنها هم با اسم امام و هم رسم امام در عمل مخالفت کردند.
وی از قوه قضائیه خواست تا به این موضوعات رسیدگی کند و افزود: رسیدگی به موضوع توهین به رییس جمهوری و حذف اسم امام (ره) در قطعنامه آثار مثبتی روی مردم و مسئولان و نسل جوان دارد.
استاندار پیشین سمنان گفت: انتقاد یک حرف است و توهین حرف دیگری است و رهبر معظم انقلاب هم در سخنان اخیرشان فرمودند که کسی با انتقاد مخالف نیست، ولی باید بساط توهین و فحاشی از کشور جمع شود.