رویداد۲۴ روز سهشنبه شاخص کل بورس ۱۱ هزار و ۴۷۶ واحد افت کرد و شاخص هموزن رشد ۷۹۷ واحدی را پشت سر گذاشت. شاخص کل فرابورس نیز ۹۷ واحد نزول کرد.
در پایان معاملات روز سهشنبه، ۱۴۱ نماد رشد نرخ و ۳۱۹ نماد کاهش نرخ داشتند، به عبارت دیگر، ۲۹ درصد بازار رشد نرخ داشتند و ۶۵ درصد بازار افت نرخ داشتند.
روز سهشنبه در بورس شرکت سازه پویش (خپویش)، داروسازی ابوریحان (دابور) و لیزینگ ایران (ولیز) بیشترین افزایش نرخ را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان (زماهان)، توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) و لیزینگ ایران و شرق (ولشرق) بیشترین افزایش نرخ را داشتند.
در بورس نمادهای شکلر (نیرو کلر)، آبادا (تولید نیروی برق آبادان) و سدور (سیمان دورود) در روز سهشنبه بیشترین کاهش نرخ بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت کلر پارس (کلر)، سرمایهگذاری مسکن الوند (ثالوند) و بیمه پاسارگاد (بپاس) بیشترین کاهش نرخ را داشتند.
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سهشنبه، علامتی کارآمد برای پیشبینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز چهارشنبه است. در پایان معاملات روز سهشنبه بازار با مازاد عرضه هزار و ۶۷۴ میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات دیروز ارزش صفهای خرید نسبت به روز گذشته ۱۱ درصد کاهش یافت و به رقم ۶۹۶ میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز ۳۲ درصد افزایش یافت و ۲ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان شد.
روز سهشنبه شرکت سرمایهگذاری مالی کزغال (زغال سنگ پروده طبس) بیشترین صف خرید را داشت و با صف خرید ۲۴۱ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از کزغال، رافزا (رایان هم افزا) و غگیلا (پگاه گیلان) بیشترین صف خرید را داشتند.
روز سهشنبه بیشترین صف فروش نیز به شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۴۲ میلیارد تومانی داشت. پس از شستا، کلوند (صنایع کاشی الوند) و وتجارت (بانک تجارت) بیشترین صف فروش را داشتند.
روز سهشنبه برای دومین روز پیاپی شاخص بورس نزولی شد. اما شاخص هم وزن اندکی رشد کرد در حالی که تعداد نمادهایی که افت نرخ داشتند بیشتر از نمادهای با رشد نرخ بودند. دیروز سهم معاملهگران حقیقی از فروشها بیش از سهم آنها از خریدها بود. در سمت تقاضا، ۷۶ درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و ۲۴ درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه نیز ۸۹ درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و ۱۱ درصد توسط حقوقیها انجام شد. همچنین روز گذشته برای دومین روز متوالی رقم تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی منفی شد و ۸۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
علاوه بر این، بازار برای سومین روز پیاپی با مازاد عرضه سنگینی بسته شد و بسیاری از سهامداران در صفهای فروش بودند. دیروز ارزش صفهای فروش بازار سهام در پایان معاملات بیش از ۲ هزار میلیارد تومان بود. بسیاری از تحلیلگران صفهای فروش طویل این روزها را نتیجه دامنه نوسان نامتقارن میدانند. اما علاوه بر این، برخی از فعالان بازار معتقدند برگشت نرخ دلار به محدوده ۲۵ هزار تومانی در تقویت سمت عرضه بازار موثر بوده است.
گروهی دیگر از فعالان بازار سهام معتقدند حقوقیها اراده لازم را برای افزایش تقاضا ندارند و در قیمتهای حداقلی نیز دست به فروش میزنند. البته نباید فراموش کنیم که سهم حقیقیها از فروشهای بازار بیشتر است و جهت کلی بازار رو به پایین است. روندی که به نظر میرسد به علت سرریز صفهای فروش به روزهای آتی، همچنان ادامه خواهد یافت.