صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۲۵۱۹۰۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

جزئیات اثربخشی واکسن ویروس کرونا/ از ایجاد ایمنی چهارماهه تا احتمال تزریق سالانه واکسن

در ماه دسامبر، مدرنا نتایج یک تحقیق را منتشر کرد که نشان می‌دهد واکسن ویروس کرونا تا چهار ماه بعد، پس از تزریق نیز همچنان در بدن افراد ایمنی ایجاد می‌کند. اما آیا افراد باید هر سال این واکسن را تزریق کنند تا یک ایمنی جمعی در برابر ویروس کرونا در جهان ایجاد شود؟

رویداد۲۴ روند واکسیناسیون علیه کرونا در کشورهای مختلف جهان در جریان است. شرکت ها و کشورهای مختلف در حال تولید واکسن کرونا هستند و گفته می شود یک سال طول می کشد تا همه جمعیت جهان علیه این ویروس مرگبار واکسینه شوند. با این حال همچنان ابهامات و سوالاتی پیرامون نحوه عملکرد این واکسن وجود دارد. ایمنی ناشی از واکسن کرونا تا چه مدت زمان در بدن باقی می‌ماند؟ آیا باید هر سال تزریق این واکسن تجدید شود؟

ای بی سی نیوز در گزارشی تلاش کرده تا به برخی از این ابهامات و سوالات پاسخ دهد.

در ابتدای این گزارش این سوال مطرح شده که واکسن‌های فایزر و آسترازینکا تا چه مدت در بدن در مقابل ویروس کرونا ایمنی ایجاد می‌کنند؟ هیچ بازه زمانی مشخصی که یک واکسن می‌تواند از ما محافظت کند وجود ندارد و این موضوع برای هر واکسن نسبت به واکسن دیگر متفاوت است. به طور خلاصه، واکسن‌ها به بدن شما کمک می‌کند تا بدون آنکه به این ویروس مبتلا و بیمار شوید در برابر آن ایمنی پیدا کنید.

میشائیل توول، استاد انیستیتوی سلامت بین‌الملل برنت، در این باره می‌گوید: «اغلب واکسن‌ها و امیدواریم واکسن کرونا سطح بالاتری از ایمنی را نسبت به واکنش‌های طبیعی ایجاد کنند.» این در حالی است که همه واکسن‌ها نمی‌توانند این کار را به شیوه مشابهی انجام دهند و یا از ما در مدت زمان مشابهی محافظت کنند.

به طور مثال، دو دوز واکسن سرخک اوریون و سرخچه شامل نسخه ضعیف شده و زنده ویروس‌های این بیماری هستند و عملکرد بسیار خوبی دارند تا جایی که در تمام طول زندگی افراد برای آن‌ها ایمنی ایجاد می‌کنند.

استاد توول در این باره می‌گوید: واکسن سرخچه محافظتی تا پایان عمر برای افرادی که آن را تزریق می‌کنند دارد، واکسن آبله نیز به همین شکل. دیگر واکسن‌ها پس از مدتی نیازمند توسعه هستند مانند تب، حصبه، هپاتیت.

واکسن کرونا تا چه زمانی موثر خواهد بود؟

پاسخ دادن به این سوال زود است. تحقیقات گسترده‌ای درباره تاثیرگذاری واکسن‌های ویروس کرونا وجود دارد که بر این موضوع متمرکز است که واکسن‌ها چطور به خوبی می‌تواند افراد را از ابتلا به این بیماری محافظت کنند به جای اینکه طول عمر واکسن‌ها مورد بررسی قرار بگیرند.

آنطور که جیمز تریکاس، استاد دانشگاه سیدنی در حوزه میکروبیولوژی، می‌گوید عدم تحقیق در حوزه طول عمر واکسن‌ها به این دلیل است که تنها یک سال از زمان ظهور این همه گیری می‌گذرد و محققان واکنش طول عمر ایمنی افراد را در "زمان واقعی" ردیابی کنند.


بیشتر بخوانید:مصائب ویروس کرونا/ مرحله بعدی همه‌گیری کرونا در جهان چیست؟


در ماه دسامبر، مدرنا نتایج یک تحقیق را منتشر کرد که نشان می‌دهد واکسن ویروس کرونا تا چهار ماه بعد، پس از تزریق نیز همچنان در بدن افراد ایمنی ایجاد می‌کند. موضوعی که به گفته تریکاس امر قابل توجهی است.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که واکسن‌های فایزر و آسترازینکا افراد را در مقابل بیماری، بستری شدن در بیمارستان و مرگ محافظت می‌کند. هردو استاد، تریکاس و و توول عنوان می‌کنند که به آسانی نمی‌دانیم که واکسن کرونا تا چه زمان می‌تواند در بدن افراد ایمنی ایجاد کند. با این حال ما می‌توانیم به تصویر واضح تری از این موضوع در اواسط سال دست پیدا کنیم. توول می‌گوید که این تنها پاسخ کوتاهی است که وجود دارد چرا که ما واقعا نمی‌دانیم.

چرا برخی واکسن‌ها به تقویت شدن نیاز دارند و برخی نه؟

پاسخ به این سوال بستگی به این دارد که بدن ما چگونه به واکسن جواب دهد. به طور مثال، واکسن MMR ایمنی به اندازه طول عمر افراد در برابر سرخچه ایجاد می‌کند و تحقیقات نشان داده که تزریق این واکسن مانع از ابتلای مجدد افراد به این ویروس شده است.

سرخک نیز یک ویروس پایدار است و جهش نمی‌یابد - برخلاف COVID-۱۹، که قبلاً به انواع مختلفی تبدیل شده است. پروفسور تریکاس می‌گوید پیش بینی اینکه کدام واکسن‌ها دوام بیشتری دارند کار دشواری است، اما بررسی آنچه اتفاق می‌افتد در پی آلودگی با خود ویروس بسیار مفید است، زیرا واکسن‌ها "تمایل به تقلید" از این پاسخ دارند. دلیل این امر این است که واکسن‌ها همان پاسخ ایمنی بدن شما را هنگام مقابله با ویروس واقعی ایجاد می‌کنند. ا ما همه پاسخ‌های ایمنی به اندازه پاسخی که علیه سرخک مقابله می‌کند، قوی نیستند.

اگر واکسن‌های Pfizer و AstraZeneca COVID-۱۹ زیاد دوام نیاورند، پروفسور توول می‌گوید "نتیجه احتمالی" این است که ما به یک ضربه تقویت کننده یا یک تزریق سالانه نیاز داریم که برای مقابله با انواع مختلف مناسب باشد.

نظرات شما