رویداد۲۴ میثم سعادت: غلامعلی حدادعادل رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به برخی اخبار در مورد کاندیداتوری احمدینژاد برای انتخابات ۱۴۰۰ گفته «آمدن احمدی نژاد به انتخابات را اصلا در نظر نگیرید به نوعی این تکلیف روشن است. بنابراین چندان تحت تاثیر موضعگیری و فضای مجازی و بودن و نبودن و برخی حرف زدنها و اظهارنظرها نباشید چراکه چنین اتفاقی رخ نخواهد داد؛ دوره قبلی هم رخ نداد چه برسد به اینکه الان چهار سال هم گذشته و بدتر هم شده است. یعنی به هر دلیلی آن اتفاق نیفتاد این بار دلایل بیشتر است بنابراین درباره این مسئله نباید فکر کرد.»
صحبتهای حداد عادل در حالی مطرح میشود که پیش از این یکی از رسانههای خارجی نوشته بود یک مقام نزدیک به احمدینژاد میگوید دیدار او با مجتبی خامنهای در منزل غلامعلی حداد عادل رییس سابق مجلس، انجام شده است.
البته بعد از این خبر مهدی فضائلی از اعضای جمعیت ایثارگران و عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، برخی خبرها درباره دیدار انتخاباتی مجتبی خامنهای و محمود احمدینژاد را تکذیب کرد و در توییتر نوشت: با نزدیک شدن به انتخابات ۱۴۰۰ باید بیشتر مراقب اخبار دروغ باشیم. وی ادامه داد: این خبر انسان را یاد جمله «خسن و خسین هر سه دختران مغاویه بودند» میاندازد!
هرچند به نظر میرسد جمعیت ایثارگران ارتباط خوبی با بیت رهبری دارد. حسین فدایی رییس بازرسی دفتر رهبر انقلاب نیز پیش از این دبیرکل جمعیت ایثارگران بود اما این اولین بار بود که فضایلی در نقش سخنگوی مجتبی خامنهای ظاهر میشد. بیت رهبری ایران، مسئولی به نام سخنگو ندارد اما معمولا بعضی افراد مثل حسین شریعتمداری بعضی مطالب مربوط به بیت را در رسانه خود تکذیب یا تایید میکنند.
با این حال، عجیبتر از سخنگویی فضایلی برای بیت رهبری، سخنگویی حداد عادل برای شورای نگهبان عجیب بود. حداد عادل زمانی که ریاست مجلس هفتم را بر عهده داشت، برای تجدید نظر صلاحیت مصطفی معین و مهرعلیزاده با رهبر انقلاب نامهنگاری کرده بود، اما حالا که مسئولیت جدی ندارد، به عنوان سخنگوی شورای نگهبان، برای رقبای انتخاباتی خود خط و نشان میکشد و میگوید آمدن احمدی نژاد به انتخابات را اصلا در نظر نگیرید.
بیشتر بخوانید: شیخوخیت از دست رفته/ چند نکته درباره سخنان حداد عادل در نقد محوریتِ روحانیت
حداد عادل یکی از چهرههایی بود که بعد از پیروزی آبادگران در انتخابات، پیشرفت در سیاست ایران را آغاز کرد حتی سال ۸۸ احمدی نژاد در حکمی غلامعلی حداد عادل و غلامحسین رحیمی را برای مدت چهار سال به عنوان عضو شورای عالی آموزش و پرورش منصوب کرد. اما حالا علیه رفیق سابق خود مواضع تند میگیرد.
به گزارش رویداد۲۴ تیرماه سال ۹۱ احمدی نژاد، غلامعلی حداد عادل، حجت الاسلام حمید پارسانیا و سوسن کشاورز را به عنوان ۳ تن از اعضای هیات امنای دانشگاه فرهنگیان تعیین کرد. در مهر همان سال هم حداد عادل رییس بنیاد سعدی شد؛ جایی که هنوز هم در آن حضور دارد. ارتباطات احمدی نژاد و حداد عادل تا آن زمان بسیار خوب بود و هیچ مشکلی وجود نداشت اما مشکل از زمانی آغاز شد که برخلاف نظر مستقیم رهبری در انتخابات ثبت نام کرد؛ این اقدام احمدی نژاد برای اصولگرایان بسیار سنگین بود؛ چه آنکه این نخستین بار که یک سیاستمدار در این سطح اینگونه از فرمان رهبری سرپیچی میکرد. با این وصف رد صلاحیت احمدی نژاد طبیعی بود اما اینکه یکی از اصولگرایان به قطعیت موضوع رد صلاحیت یک کاندیدای احتمالی برای انتخابات پیش رو را از زبان شورای نگهبان مطرح کند، طبیعی نبود.
ازدواج فرزند حداد عادل با فرزند رهبری باعث شد برخی مواضع او مورد توجه قرار بگیرد؛ زمانی که شایعه شد فرزند مجتبی خامنهای خارج از ایران به دنیا آمده، این حداد عادل بود که توضیح داد اصل ماجرا چه بوده است: «دشمنان فیلمی تهیه کردهاند و در آن گفتهاند فرزند اول آقا مجتبی خامنهای پسر رهبرانقلاب؛ معروف است به نوزاد یک میلیون پوندی که در لندن در یک بیمارستان مجهز متولد شده است. برخی به ما که میرسند میگویند دختر شما که لندن رفت چرا به ما نگفتید. این دروغ از دروغ خسن و خسین هرسه دختران معاویه اند دروغتر است. اصلا در لندن به دنیا نیامده بلکه در بیمارستان درجه سه رسالت زیر پل سید خندان توسط دکتر مرضیه دستجردی با هزینه پانصد هزار تومان متولد شده که اسناد و سوابق آن موجود است. پرستاری که بالای سر این بچه بوده هست. دکتر دستجردی هرکاری کردند قبول نکرده که دستمزد این عمل را بگیرد.»
حداد عادل بعد از سال ۹۲ سعی کرد چهرهای منتقد احمدی نژاد شود. او گفته بود «احمدینژاد در تمام دوران هشت ساله خود حتی یک بار هم نگفت که اصولگراست و از همان اول راه خود را از اصولگرایان جدا کرد و ما هم مدام با وی درگیر بودیم؛ چون از اجرای برخی مصوبات مجلس خودداری میکرد و میگفت من باید تشخیص دهم که کدام مصوبات اجرا شود و کدام اجرا نشود، البته ما هم امروز اصراری بر کلمه اصولگرایی نداریم و مراد ما از آن، انقلابی عمل کردن است»
قبلتر از آن همچنین درباره جریان احمدینژاد به بیان دیدگاهش پرداخته بود: «من هیچ نگرانی نسبت به احمدینژاد ندارم. یک دورانی گذشته و دوران قبلی تکرار نمیشود و همه این شعارها را ناشی از آن میدانم که خود این آقایان، این واقعیت را درک کردهاند و میخواهند هر طور شده از این روند سراشیبی جلوگیری کنند. امروز مساله ما اصلا این جریان نیست. من به عنوان رئیس مجلس سه سال با ایشان کار کردهام و کاملا درک میکنم که جریان چیست. میدانم که این جریان آیندهای ندارد و شما هم نگران آن نباشید.»
حداد عادل سخنگوی شورای نگهبان نیست و با تمام انتقاداتی که به عملکرد شورای نگهبان وجود دارد، این اتفاق بسیار عجیبی است که یک نفر جایگاهی فراتر از شورای نگهبان برای خود در نظر بگیرد و به قطعیت از رد صلاحیتها یا عدم حضور یک فرد در انتخابات سخن بگوید. اما دلیل اصلی سخنان حداد عادل نه سخنگویی شورای نگهبان بلکه تلاش برای رسیدن به وحدت است.
زمانی جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز بیشترین نقش را در ائتلاف نیروهای اصولگرا داشتند و حالا با غیبت چهرههای اصلی و تاثیر گذار جامعتین، رسیدن به وحدت بسیار دشوار شده است؛ در یکسو شورای ائتلاف قرار گرفته و در سوی دیگر شورای وحدت که اتفاقا تند و تیز یکدیگر را نقد میکنند و علیه هم موضعگیری میکنند. در این فضا اضافه شدن جریان سوم (محمود احمدی نژاد) کار را برای رسیدن به وحدت سخت میکند؛ چه آنکه گزینه احتمالی اصولگرایان برای انتخابات ۱۴۰۰ ابراهیم رییسی است و حضور احمدی نژاد به نوعی رقیبتراشی برای کاندیدای اصلی است. از همین منظر است که چهرههایی همچون حداد عادل برای رسیدن به منظور خود گاه در نقش سخنگوی شورای نگهبان هم ظاهر میشود.