صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۲۵۲۷۸۰
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۳ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

جولان کرونای انگلیسی و خطر پیک چهارم / کشور در آستانه عید نوروز تعطیل می‌شود؟

شرایط در آستانه پیک جدید کرونا قرار دارد، با شیوع کرونای انگلیسی، نگرانی‌های بسیاری نسبت به گذشته وجود دارد. رویداد‌۲۴ در این گزارش شرایط موجود کشور در حوزه شیوع ویروس کرونا را مورد بررسی قرار داده است.

رویداد۲۴ ویروس کرونا همچنان در کشور جولان می‌دهد و اینبار، نام او به جای کشور چین با نام انگلستان پیوند خورده است. عبارت هولناک «کرونای جهش یافته انگلیسی» این روز‌ها زیاد به گوشمان می‌خورد، نکته ترسناک آنکه این نوع جدید ویروس قربانیان خود را از میان افراد جوان و به‌ ویژه کودکان و نوجوانان انتخاب می‌کند. سرعت و شدت این نوع جهش‌یافته نیز به گفته متخصصان چندین برابر انواع دیگر کروناست.

حالا مدتی است که نوع مخوف‌تر شده ویروس کرونا به کشور ما هم رسیده است. در حال حاضر خوزستان بیشترین تلفات را در اثر گسترش کرونای انگلیسی داشته است آنچنانکه هفته گذشته، دو کودک یک و ۹ ساله جان خود را به دلیل ابتلا به این ویروس از دست داده‌اند.

کشور در آستانه پیک جدید کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اکنون سوش غالب جامعه، سوش انگلیسی است، گفته بود: با وجود اینکه ۴۰ روز از این پیک می‌گذرد، تعداد مبتلایان ۶ تا ۱۴ ساله در این پیک، بیش از دو برابر شده و موارد ابتلای ۱۵ تا ۲۹ ساله‌ها نیز ۱۷ درصد نسبت به پیک اول بیشتر شده است.

به گفته مسئولان استانی در حال حاضر ۱۱ شهر خوزستان شامل اهواز، کارون، دزفول، شادگان، آبادان، هویزه، دشت آزادگان، شوشتر، ماهشهر، خرمشهر و رامهرمز در وضعیت قرمز قرار دارند. تعداد شهر‌های نارنجی خوزستان نیز به هشت شهر افزایش پیدا کرده است که شامل امیدیه، شوش، باغملک، ایذه، هفتکل، اندیمشک، حمیدیه و هندیجان هستند و دیگر شهر‌ها نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

حالا، اما مقام‌های بهداشتی استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گیلان و هرمزگان نیز گفته‌اند، بیماران مبتلا به ویروس کرونای جهش‌یافته در برخی از شهر‌های این سه استان شناسایی شده‌اند. در آذربایجان غربی نیز زنگ‌ها برای خیزش پیک چهارم کرونا به صدا درآمده است.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا از شناسایی ۱۱۲ مبتلا به ویروس جهش یافته کرونا در کشور خبر داده و گفته بود: تاکنون هشت نفر در کشور به دلیل ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند. ۱۳ مورد جدید ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا نیز در کشور شناسایی شده که پنج مورد در تهران، هفت مورد در هرمزگان، یک مورد در آذربایجان غربی است.

ایرج حریرچی نیز درباره پیک جدید کرونا اوضاع را بسیار نگران‌کننده و هشدارآمیز خوانده و عنوان کرده است: هنوز وارد پیک چهارم نشده‌ایم، اما با مشاهده موارد وسیع ویروس انگلیسی و ورود آن به کشور از مبادی مختلف، نشانه‌های اولیه پیک چهارم ظاهر شده است.

او افزوده است: ویروس انگلیسی بسیار مسری‌تر و کشنده‌تر بوده و جوانان را هم درگیر می‌کند، در سه استان مازندران، گلستان و گیلان هم به رغم کنترل بیماری، اما موارد بستری و مرگ و میر هنوز بالای متوسط کشوری است.

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز اعلام کرده که در حال حاضر در میزان مراجعان سرپایی افزایش را شاهد هستیم و شاخص بستری نسبت به هفته‌های گذشته نیز افزایش داشته است. میزان بستری‌ها در انتهای بهمن نیز نسبت به انتهای دی ماه رشد داشته و در روز‌های آغاز اسفند ماه نیز با شیب ملایمی در حال افزایش است.


بیشتر بخوانید:دو ماسک روی هم اثر دارد؟ +فیلم

شناسایی ۱۱۲ مبتلا به ویروس جهش یافته کرونا در کشور


وی همچنین گفته است، با توجه به پراکندگی مبتلایان می‌توانیم بگوییم در نقاط مختلف تهران مبتلایان وجود داشته و تراکنش اتفاق افتاده است. تاکنون ۳ نفر قوتی قطعی ناشی از ابتلا به ویروس جهش یافته داشتیم.

در نبود سلامتی چگونه به فکر اقتصاد باشیم؟

غلامرضا نوری، نماینده بستان‌آباد درباره ابعاد مختلف اپیدمی کرونا در کشور به رویداد‌۲۴ می‌گوید: حقیقتاً در یک سال گذشته، ویروس کرونا شرایط سختی را برای زندگی مردم و اداره کشور در همه زمینه‌ها به‌وجود آورد که البته می‌بینیم این وضعیت همچنان هم ادامه دارد و حتی گفته می‌شود کشور در حال درگیر شدن با پیک چهارم این ویروس منحوس است.

وی افزود: باید قبول کنیم، چون این ویروس ناشناخته است و هنوز هم ابعاد آن به‌طور کامل برای محققان مشخص نشده، تنها راه مقابله، پیشگیری است. اینکه تصمیم‌گیران با کمک مردم تلاش کنند تا با حفظ پروتکل‌های بهداشتی بتوان جامعه‌ای که کمتر درگیر ویروس شده باشد را داشته باشیم مهمترین نسخه شفابخش برای ایمنی کشور است. حال در این بین عده‌ای با گله از وضع اقتصادی می‌گویند چطور رفت و آمد‌ها را کمتر کنیم و بیشتر در خانه بمانیم؟ من در جواب این عزیزان می‌گویم اگر سلامتی نباشد چطور می‌توان به فکر اقتصاد بود؟

این نماینده مجلس یازدهم اظهار می‌کند: کشور ما هم درگیر ویروس کرونای انگلیسی شده که به‌گفته متخصصان امر، قدرتش در به چالش کشیدن جامعه به‌ مراتب بالاتر از ویروس کرونایی است که سال گذشته به کشور وارد شد. همه این اتفاقات نشان می‌دهد هر فردی در هر جایگاهی که است باید وجدان خود را قاضی کند تا با رعایت حداکثری اصول بهداشتی بتوانیم از این گردنه سخت عبور کنیم. مردم بدانند هرچند تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان نظام متولی امر هستند، اما تا رعایت مردم نباشد آن‌ها نمی‌توانند دست به معجزه بزنند آن هم برای بیماری که هنوز درمانش کشف نشده است.

نوری در پاسخ به اینکه با وضعیت اسفناک حمل و نقل عمومی و حضور کارمندان در ادارات چقدر می‌توان از همه‌گیری پیک چهارم ویروس کرونا جلوگیری کرد؟ گفت: من هم این صحبت‌ها را قبول دارم مخصوصاً در خصوص وضعیت سیستم حمل و نقل عمومی. به باور من تنها کاری که می‌تواند این فضا را بشکند، توسعه زیرساخت‌های اینترنتی کشور است. در این یک سال کار‌هایی در این بخش انجام شد که ضرورت دارد با قدرت بیشتری دنبال شود. هرچه بتوانیم شرایطی را ایجاد کنیم که مردم کمتر برای پیگیری امور خود خانه را ترک کنند موفق‌تر خواهیم بود. متاسفانه خیلی از مردم به‌خاطر اینکه این دسترسی‌ها وجود ندارد روی به بیرون از خانه می‌آورند.

وی خاطرنشان می‌کند: وقتی کشور درگیر پیک سوم ویروس کرونا شد و آمار فوتی‌ها تا حدود ۵۰۰ نفر در روز بالا رفت، هم مسئولان و هم مردم دست به دست هم دادند و حقیقتاً با هماهنگی فوق‌العاده‌ای که ایجاد شد، آمار روزانه فوتی‌ها دو رقمی شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد این همکاری خیلی باعث لطمه زدن به کسب و کار‌ها در مقایسه با دوران قبل‌تر از آن نشد و می‌توان، هم همکاری داشت و هم کمترین آسیب را به‌لحاظ اقتصادی دید. از این‌رو شایسته است حالا که واکسیناسیون عمومی شروع شده به همان روش مدیریتی در پیک سوم عمل کرد تا هرچه زودتر از دست این ویروس خلاص شویم.

تلاقی دوباره  کرونا با شب‌های پیش از عید نوروز

به گزارش رویداد‌۲۴ تعطیلات نوروز و خرید‌های شب عید در پیش است، در روز‌های عادی تراکم جمعیت در شهر‌های بزرگ و کلانشهر‌ها بیداد می‌کند وقتی شب عید می‌شود که شرایط غیرقابل توصیف است. مردمی که از سفر در ایام تعطیل نمی‌گذرند قطعا از خرید شب عید هم دست برنمی‌دارند به‌ویژه حالا که یکسال از اپیدمی این ویروس منحوس گذشته است و همین رعایت‌های نیم‌بند هم مردم را خسته کرده است. در تهران با جمعیت ۱۳ میلیون نفر در روز و ۸ میلیون نفر در شب شرایط پیچیده‌تر هم هست. کادر درمان کشور خسته و فرسوده شده و جان‌های بسیاری را برای سلامت مردم از دست داده است، شرایط مالی و کاری بخش بزرگی از کادر درمان کشور هم مناسب نیست در این شرایط خبری از تعطیلات زودهنگام شهر برای پیشگیری از خرید‌های شب عید و گستردگی کرونا در کشور نیست.

مدتی پیش زمزمه‌هایی از تعطیل شدن تهران از نیمه اسفند به گوش رسید، اما استاندار تهران این تعطیلی را تکذیب کرده و گفت چنین تعطیلی ضرورتی ندارد. این درحالی است که اگر خیز چهارم کرونا با غلبه کرونای انگلیسی در پایتخت که محل رجوع مردم از اقصی نقاط کشور است، آغاز شود با توجه به سرعت و شدت این بیماری مشخص نیست چه فاجعه‌ای را باید انتظار کشید.

در خوزستان هم اوضاع بر همین منوال است درحالیکه مسئولان استان خوزستان پیشنهاد تعطیلی و قرنطینه دو هفته‌ای را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کردند، اما این پیشنهاد مورد موافقت قرار نگرفته و تنها بر اجرای محدودیت‌های کرونایی به صورت جدی تاکید شده است.

هزینه‌ای که ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن به دنبال دارد بسیار بیشتر از هزینه‌ای است که تعطیلی گاه و بیگاه شهر‌های قرمز خواهد داشت. بسیاری از آنانکه رفته‌اند سرمایه‌های اجتماعی ارزنده‌ای بوده‌اند که شاید هرگز جایگزینی نداشته باشند. بسیاری دیگر سرپرست‌های خانوار بودند که بعد از مرگ آن‌ها شرایط زندگی خانواده‌شان نامشخص و آسیب‌های وارد بر آن‌ها غیرقابل اجتناب خواهد بود. اکنون به گفته متخصصان تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد جامعه به کرونا مبتلا شده‌اند، اما با توجه به سرعت انتقال کرونای انگلیسی مشخص نیست چه فاجعه‌ای رخ بدهد.

تا تزریق واکسن به کل جمعیت کشور راهی طولانی در پیش است و قطعا ویروس جهش‌یافته تا آن روز منتظر نمی‌ماند، تجربه هم نشان داده که تصمیمات دیرهنگام در این حوزه جز انبوه اجساد کرونایی نتیجه دیگری نداشته است.

نظرات شما