رویداد۲۴واکسیناسیون علیه ویروس کرونا همچنان در جهان در جریان است و تحقیقات وسیعی نیز در این باره در جریان است. نتایج تازه ترین تحقیقات انجام شده نشان می دهد که افرادی که یک بار به ویروس کرونا مبتلا و بهبود یافته اند تنها نیازمند یک دوز واکسن کرونا هستند.
به گزارش نیویورک تایمز، تحقیقات جدید نشان میدهد که یک بار تزریق واکسن کرونا میتواند میزان آنتی بادی را در بدن کسانی که از ویروس کرونا بهبود یافته اند بسیار تقویت کند.
نزدیک به ۳۰ میلیون نفر در آمریکا و احتمالا تعداد زیاد دیگری از مردمی که هیچ گاه بیماری در آنها تشخیص داده نشد، تاکنون دچار ویروس کرونا شده اند. این افراد همچنان باید واکسینه شوند؟
دو مطالعات جدید انجام شده پاسخ این سوال را میدهد و تاکید میکند که بله. در حقیقت، تحقیقات انجام شده نشان میدهند که افرادی که پیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند تنها باید یک دوز از واکسن کرونا را دریافت کنند و تزریق تنها یک دوز واکسن کرونا به این افراد میتواند میزان آنتی بادی موجود در بدن آنها برای توربوشارژ کرده و ویروس کرونا و حتی انواع عفونیتر آن را نیز از بین ببرد.
نتایج این مطالعات جدید با یافتههای دو مطالعه دیگر منتشر شده طی چند هفته گذشته مطابقت دارد. در مجموع، این تحقیق نشان میدهد که افرادی که در گذشته ویروس کرونا گرفته اند نیز باید ایمن شوند، اما ممکن است یک دوز واکسن کرونا برای آنها کافی باشد.
جنیفر گومرمن، ایمونولوژیست از دانشگاه تورنتو که در این تحقیق نقشی نداشت در این باره میگوید: فکر میکنم دلیل قوی منطقی وجود داشته باشد که افرادی که در گذشته به ویروس کرونا مبتلا شده اند نیز باید واکسن دریافت کنند. پاسخ ایمنی فرد به یک عفونت طبیعی بسیار متغییر است. اکثر مردم مقدار زیادی آنتی بادی تولید میکنند که برای ماهها ادامه دارد. اما برخی از افرادی که علائم خفیف یا بدون علائم در نتیجه ابتلا به ویروس کرونا داشته اند آنتی بدی کمی در بدن آنها تولید شده است که به سرعت نیز به سطح غیرقابل کاهشی خواهد رسید.
دکتر گومرمن در این باره گفت: این واکسنها در زمین بازی هستند بنابراین هرکسی که از ویروس کرونا بهبود پیدا کند آنتی بادی کافی برای محافظت در برابر ویروس را در اختیار دارند.
بیشتر بخوانید:جولان کرونای انگلیسی و خطر پیک چهارم / کشور در آستانه عید نوروز تعطیل میشود؟
در یک مطالعه انجام شده که نتایج آن هنوز در یک مجله علمی منتشر نشده است، نمونههای خون افرادی که پیشتر کرونا گرفته اند مورد تجزیه و تحلیل قرار داده شده است. یافتهها حاکی از آن است که سیستم ایمنی بدن آنها در دفع ویروس کرونای نوع آفریقایی دچار مشکل میشود. اما یک دوز از واکسن فایزر بیوتک و یا واکسن مدرنا به طرز قابل توجهی تصویر موجود را تغییر خواهد داد: تزریق یک دوز واکسن مقدار آنتی بادی در خون این افراد را به میزان هزاربرابر افزایش خواهد داد.
با تزریق یک دوز واکسن به این افراد، بدن آنها نه تنها ویروس کرونای از نوع آفریقایی بلکه ویروس کرونا را که باعث شیوع بیماری سارس در سال ۳۰۰۲ شده بود را نیز خنثی میکند.
در حقیقت، به نظر میرسد که عملکرد آنتی بادیها در بدن افرادی که پیشتر به کرونا مبتلا شده اند نسبت به افرادی که کرونا نگرفته اند و دو دوز واکسن دریافت کرده اند، عملکرد بهتری دارد. مطالعات متعدد نشان میدهد که واکسنهای فایزر و مدرنا حدود پنج برابر کمتر در برابر ویروسهای جهش یافته کرونا موثر هستند.
محققان نمونه خون ۱۰ داوطلب، کسانی که یک ماه پس از ابتلا به کرونا واکسن دریافت کرده اند را مورد بررسی قرار داده است. هفت نفر از مشارکت کنندگان واکسن فایزر و ۳ نفر دیگر از آنها واکسن مدرنا را دریافت کردند. خون دریافت شده از آنها ۲ تا ۳ هفته پس از واکسیناسیون بیانگر افزایش قابل توجهی از میزان آنتی بادی در بدن آنها در مقایسه با خونی است که از آنها پیش از تزریق واکسن دریافت شده بود. محققان هنوز نمیدانند که میزان آنتی بادی تولید شده تا چه زمانی در بدن افراد باقی خواهد ماند، اما خوشبختانه این موضوع را میدانیم که آنتی بادیها به مدت زمان طولانی در بدن افراد میماند.