صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 07
کد خبر: ۲۵۲۹۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۵

جانشین احتمالی ابوبکر البغدادی کیست؟

دو سال پس از اعلام خلافت ابوبکر البغدادی داعش در تلاش برای افزایش نفوذ در شمال آفریقا و کنترل مناطق تحت سلطه‌اش در سوریه و عراق است. پس از مرگ ابو محمد عدنانی که به‌عنوان نفر دوم و جانشین بغدادی شناخته می‌شد، گمانه‌زنی‌ها در مورد جانشین احتمالی او افزایش‌یافته است.
رویداد۲۴دو سال پس از اعلام خلافت ابوبکر البغدادی داعش در تلاش برای افزایش نفوذ در شمال آفریقا و کنترل مناطق تحت سلطه‌اش در سوریه و عراق است. پس از مرگ ابو محمد عدنانی که به‌عنوان نفر دوم و جانشین بغدادی شناخته می‌شد، گمانه‌زنی‌ها در مورد جانشین احتمالی او افزایش‌یافته است.

 یکی از چهره‌هایی که احتمال داده می‌شود ابوبکر البغدادی او را به‌عنوان جانشین خود برگزیند فردی است به نام ترکی البینالی معروف به ابوسفیان سیلمی، که یک روحانی تندروی اهل محرق بحرین است. وی در سال 1984 در یک خانواده سنی ثروتمند و نزدیک به خاندان آل خلیفه به دنیا آمد. البینالی در دانشکده مطالعات اسلامی و عربی دبی به تحصیل پرداخت اما به دلیل داشتن اندیشه‌های افراط‌گرایانه توسط دولت امارات اخراج شد و مدتی در لبنان بود. وی در سال 2013 لبنان را ترک کرد و به لیبی رفت و پس از آن به مرکز خلافت اسلامی در شام رفت و مفتی اعظم داعش شد. پس از آغاز حملات آمریکا در شهر سرت سوریه وی به لیبی برگشت و پس از مرگ عدنانی مجدداً به سوریه آمد. این روحانی بحرینی شاگرد سلمان العوده (یک روحانی عربستانی از جنبش صحوه) و ابو محمد المقدسی (مربی معنوی ابومصعب الزرقاوی) است. همچنین وی در ارتباط با حجاج العجمی (یک سلفی کویتی که برای گروه‌های افراطی در سوریه بودجه تأمین می‌کند) و عبدالعزیز الطریفی (یک روحانی سعودی در عربستان سعودی که چند ماه پیش بازداشت شد) است.

او احتمالاً رئیس بخش تحقیقات دینی و فتاوا در دولت اسلامی است، گفته می‌شود وی مسئول صدور فتاوایی در توجیه حلال بودن تجاوز به زنان ایزدی است که توسط داعش به بردگی گرفته‌ شده‌اند. وی اعلام کرده است که: اگر کسی زنان کافران را به بردگی بگیرد کاری مطابق با شریعت اسلامی انجام داده است و هرکس غیر از این بگوید آیات قرآن و روایات پیامبر خدا را به سخره گرفته است.

در ماه ژانویه، عبدالله مبارک البینالی برادر وی (که مقامات بحرینی سال گذشته هنگامی که وی سعی در ترک بحرین با پاسپورت شخص دیگری را داشت دستگیر کردند) و 22 نفر دیگر را در دادگاه (البته برخی را به‌صورت غیابی) به اتهام تلاش برای تاسیس یک گروه تروریستی در بحرین محاکمه کرد.

دولت بحرین از این مسئله برای سرکوب جنبش‌های آزادی‌خواهانه شیعیان سوءاستفاده کرده است و این مسئله در آینده برای بحرین و سایر کشورهای حوزه خلیج‌فارس که چنین استراتژی‌ای را در پیش گرفته‌اند، تبعات جبران‌ناپذیری به همراه خواهد آورد. از سوی دیگر افراط‌گرایان در بحرین معتقدند که دولت این کشور در برابر شیعیان این کشور موضعی نرم و آشتی‌جویانه اتخاذ کرده و نتوانسته است تا از نفوذ شیعیان در این کشور جلوگیری کند.

یکی دیگر از افراد خانواده بینالی، محمد عیسی البینالی است که سابقاً افسر پلیس در بحرین بوده و در حال حاضر به عضویت داعش درآمده است. وی در یک فیلم تبلیغاتی با تعدادی از نیروهای جهادی در کنار رود فرات ایستاده و از افراد خاندان خود دعوت می‌کند تا برای انجام مأموریت الهی به داعش بپیوندند.

البینالی و هوادارانش معتقدند که القاعده و سایر نیروهای جهادی کهنه‌کار رویکردهای سازشکارانه داشته‌اند و به نظر می‌رسد با حضور این روحانی در جایگاه رهبری نیروهای جهادی، استراتژی آن‌ها بیش از پیش افراط‌گرایانه‌تر شود و حتی از برخی خط قرمزها مانند ممنوعیت خونریزی در مساجد نیز عبور شود.

بینالی در شبکه‌های اجتماعی حضوری فعال دارد و از این طریق توانسته تا تعداد زیادی از جوانان مسلمان را بفریبد و جذب اندیشه‌های افراط‌گرایانه کند. اندیشه‌های بینالی تعداد زیادی از مسلمانان سنی در بحرین و حاشیه خلیج‌فارس را به خود جذب کرده و هشداری جدی برای دولت‌های این منطقه است

نظرات شما