رویداد۲۴ روز شنبه شاخص کل بورس ۱۱ هزار و ۸۵۵ واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و ۱۹۳ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز هزار و ۱۰ واحد نزول کرد و در رقم ۴۳۳ هزار و ۳۸۵ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۳۰ واحد ریزش کرد و به رقم ۱۶ هزار و ۹۸۶ واحد رسید.
در پایان معاملات روز شنبه، ۳۳ نماد رشد قیمت و ۳۷۹ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۶ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۷۶ درصد بازار افت قیمت داشتند.
روز شنبه در بورس شرکتهای سرمایهگذاری شفا دارو (شفا)، سامان گستر اصفهان (ثامان)، و داروسازی اکسیر (دلر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای سرمایهگذاری اعتلای البرز (اعتلا)، هتل پارسیان کوثر اصفهان (گکوثر) و کابل البرز (بالبر) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای وآذر (سرمایهگذاری آذربایجان)، تاپیکو (سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین) و بالبر (کابل البرز) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، موسسه اعتباری ملل (وملل) و سرمایهگذاری صبا تامین (صبا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
بیشتر بخوانید: یکی از دلایل سقوط بورس مشخص شد
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز شنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز یکشنبه است. در پایان معاملات روز شنبه بازار با مازاد عرضه ۴ هزار و ۱۲۹ میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات شنبه ۴۰۶ نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید ۱۵ بود. دیروز ارزش صفهای خرید نسبت به روز چهارشنبه ۴۸ درصد افزایش یافت و به رقم ۳۰۱ میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز ۳۶ درصد افزایش یافت و ۴ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان شد.
در روز شنبه شرکت فراوری معدنی اپال کانی پارس (اپال) بیشترین صف خرید را داشت و با صف خرید ۱۴۰ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از اپال، رافزا (رایان هم افزا) و غگیلا (پگاه گیلان) بیشترین صف خرید را داشتند.
دیروز بیشترین صف فروش نیز به برکت (شرکت دارویی برکت) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۷۰ میلیارد تومانی داشت. پس از برکت، فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و دی (بانک دی) بیشترین صف فروش را داشتند.
دیروز برای نهمین روز متوالی شاخص بورس نزول کرد. افت ۱۱ هزار و ۸۵۵ واحدی بیشترین میزان افت شاخص از زمان تغییر دامنه نوسان از ۲۵ بهمن به این سو است. در واقع میتوان گفت نه تنها نزول تدریجی شاخص ادامه دارد بلکه این روند کمی پرشتابتر هم شده است.
روز گذشته رقم خروج پول حقیقی ۸۳۷ میلیارد تومان بود که بالاترین رقم در ۷ روز معاملاتی گذشته از ۲۸ بهمن به این سو است. در پایان معاملات شنبه ارزش صفهای فروش باز هم بیش از صفهای خرید بود و بازار با مازاد عرضه سنگینی بسته شد.
همچنین سهم معاملهگران حقیقی از فروشها بیش از سهم آنها از خریدها بود. در سمت تقاضا، ۵۷ درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و ۴۳ درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه نیز ۸۸ درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و ۱۲ درصد توسط حقوقیها انجام شد.
شاخص کل به کانال ۱.۱ میلیونی سقوط کرد تا بار دیگر سطح حمایت یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را از دست بدهد. سطح حمایتی که به گفته برخی از تحلیلگران تکنیکی میتواند به سقف مقاومت تبدیل شود و این بار بازگشت شاخص به کانال بالاتر سختتر شود. سطح حمایت بعدی که این تحلیلگران معرفی میکنند رقم یک میلیون و ۱۷۰ هزار واحد است. در نتیجه با توجه به سقوط شاخص در روز شنبه و تداوم خروج پول حقیقی از بورس چشم انداز بازار همچنان نزولی باقی ماند.