صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 09
کد خبر: ۲۵۴۳۳۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ بررسی می‌کند؛

محدودیت‌های نصف و نیمه علاج کرونا نیست/ دولت به تناقض در مقابله با ویروس کرونا پایان می‌دهد؟

تعطیلات نوروزی در پیش است و مسئولان از مردم می‌خواهند تا در خانه بمانند تا گرفتار ویروس انگلیسی نشوند. با این حال در حالی که وزیر کشور می‌گوید سفر به شهرهای آبی و زرد بلامانع است اما وزیر بهداشت می‌گوید حضرت عباسی سفر نروید. این تناقض با واکنش تند کاربران در فضای مجازی مواجه شده.

رویداد۲۴  مسئولان نسبت به فاجعه بحران کرونا در تعطیلات پیش رو هشدار می‌دهند و از مردم می‌خواهند تا در خانه بمانند. ۱۳ روز نخست سال ۱۴۰۰ در تقویم ایرانی تعطیلات رسمی و سراسری است و مردم معمولا از این فرصت برای سفر و دید و بازدید استفاده می‌کنند. اما در سال جدید نیز همانند سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا خطر گسترش این ویروس وجود دارد، از این رو از مردم خواسته شده تا به مسافرت نروند تا هم خود و هم افراد شهر مقصد را از خطر ابتلا به ویروس کرونا در امان نگه دارند. اما چرا مقابله با ویروس کشنده کرونا به درخواست و خواهش و اعمال محدودیت‌های نصف و نیمه محدود شده است؟

بیش از یک سال از شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان می‌گذرد و در این یک سال محدودیت‌های گسترده‌ای برای رفت و آمد شهروندان شهر‌های مختلف اعمال شده است تا شاید عدد سه رقمی قربانیان ابتلا به این ویروس کاهش پیدا کند. اتفاقی که در زمستان امسال افتاد و پس از رسیدن تعداد کشته شدگان به بیش از ۴۰۰ نفر در پاییز امسال، با اعمال محدودیت‌های شبانه و شهر به شهر، مدتی است این تعداد ۲ رقمی باقی مانده است. با این وجود در پیش بودن تعطیلات نوروز بار دیگر زنگ هشدار افزایش قربانیان و مبتلایان را به صدا درآورده و به ویژه با ظهور کرونای انگلیسی و درصد بالای ابتلا و انتقال آن نگرانی‌ها نسبت به بروز فاجعه پس از پایان تعطیلات نوروز موجب نگرانی کادر درمان و مسئولان شده است.

رهبری که به رسم هرساله، لحظه سال تحویل را در مشهد سپری و در جمع مردم در مرقد امام رضا سخنرانی می‌کرد نیز سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا این سفر را انجام نداد. ایشان امسال نیز خواستار اجرای دستورات ستاد ملی کرونا شدند. رهبری با اشاره به مسئله کرونا در آستانه سال نو و سفر‌های نوروزی گفت: «هرچه ستاد ملی کرونا اعلام کرد، باید عمل شود. اگر سفر را ممنوع کردند، مردم به سفر نروند. بنده هم قطعاً مانند سال گذشته به سفر نخواهم رفت.»

وزیر بهداشت نیز در این باره توصیه‌هایی را مطرح کرده و از مردم خواست تا در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ به سفر نروند. نمکی طی سخنانی گلایه‌آمیزی گفت: به عنوان وزیر تقاضا کردم که بحث سفر را منتفی کنیم و از مردم تقاضا کنیم که مردم همراهی کنند؛ هرچند مردم روز‌های سختی را گذرانده‌اند و از دیدن بزرگتر‌ها محروم مانده‌اند و مردم مشتاق‌تر از قبل هستند که به سفر بروند، اما اطمینان دارم که مردم می‌دانند که هر آمد و شد به معنای شیوع بیماری است، از سفر رفتن پرهیز می‌کنند. زیرا در سفر فرد ناقل ویروس جهش یافته را به سایر نقاط منتقل می‌کند و التماس کردیم که سفر نباشد، وزیر بهداشت باید دست ببوسد، پا ببوسد و التماس کند که به درخواستش عمل شود.»

نمکی به این سخنان اکتفا نکرد و مردم را قسم داد و گفت حضرت عباسی سفر نروید؛ وی در این باره گفته: همه جای دنیا وقتی وزیر بهداشت دستور می‌دهد یعنی تمام؛ اما اینجا کار ما فقط خواهش کردن است؛ حضرت عباسی سفر نروید. امروز دریافت دعوت برای سفر دریافت ویزای مرگ است. البته این سخنان با واکنش تند کاربران در فضای مجازی مواجه شد. کاربران دولت را به اتخاذ سیاست‌های دوگانه و جدی نگرفتن فاجعه کرونا که جان مردم را تهدید می‌کند، متهم کردند. چرا که وزیر کشور چندی پیش گفته بود سفر به شهرهای آبی و زرد بلامانع است!

واکنش‌ها به اظهارات نمکی در فضای مجازی

اظهارات صبح امروز وزیر بهداشت با واکنش کاربران فضای مجازی همراه شده است. ریحانه طباطبایی روزنامه نگار در این باره نوشت: هیچ کجای دنیا با دست بوسی و پا بوسی مردم دست از سفر و معاشرت بر نداشتند، قوانین سخت گیرانه میخواهد و نظارت درست که خب اقتدار و قوانین شما در خصوص صخره نوردی و حجاب قاطعانه اعمال میشود.

زینب کریمیان، خبرنگار نیز به این سخنان نمکی واکنش نشان داد و در توییترش نوشت: آقای نمکی! شما مسئولید! اگر فکر می‌کنید سفر نوروزی باید ممنوع شود، آن را قانون و ابلاغ کنید و اگر توان مدیریت وضع موجود را ندارید، استعفا کنید و به خانه بروید. این ادا و اطوار‌ها چیه؟

کاربر دیگری به وضوح به سیاست‌های دوگانه از سوی دولت و وزارت بهداشت اشاره کرده و نوشته: نمکی: باید دستتان را ببوسم تا سفر نروید. رحمانی فضلی: سفر به شهر‌های آبی و زرد بلا مانع است. سیاست یک بام و دو هوا. خدایی تکلیف ملتو روشن کنید.

محدودیت‌های نصف و نیمه علاج کرونا نیست

مقابله به کرونا تنها به دعوت از مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و سفر نرفتن خلاصه می‌شود. نه محدودیت‌های جدی تاکنون اعمال شده و نه از قرنطینه و اقدامات سلبی دیگر خبری است. اگر ورود خودرو به برخی از شهر‌های کشور ممنوع شده در عوض مسافرت با هواپیما همچنان میسر است و مشخص نیست چه تفاوتی میان این دو وجود دارد که مسئولان یکی را ممنوع و دیگری را مجاز می‌دانند. انجام تست کرونا برای ورود و خروج تنها به استان خوزستان مطرح شده است، اما آن نیز به دلیل استفاده از تست‌های سریع و نه پی سی آر، و همچنین انتشار گزارش‌هایی از عدم انجام این تست نتوانسته و نمی‌تواند مانع از گسترش موثر ویروس کرونا شود.

البته فجایع مربوط به سفر‌ها در همین نقطه به پایان نمی‌رسد گزارش‌هایی به دست رویداد ۲۴ رسیده مبنی براینکه در بسیاری از پرواز‌های داخلی وقتی مسافر بلیت را دریافت می‌کند با جمله تست منفی روی بلیت خود مواجه می‌شود در حالیکه هیچ تستی از او گرفته نشده است. یعنی داشتن جواب منفی برای تست تبدیل به موضوعی صوری و بی‌خاصیت شده است.

در حال حاضر هراس‌انگیزترین آمار کرونا به استان خوزستان تعلق دارد. استانی که بنا بر اعلام مسئولان ستاد مقابله با کرونای خوزستان ۵۶ درصد مبتلایان به کرونا در این استان را مبتلایان به کرونای جهش‌یافته تشکیل می‌دهند. رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفته بود: «در روز‌های گذشته گزارش‌هایی دریافت شد مبنی بر اینکه آن سوی مرز‌ها تست کرونا به صورت کاغذ، خرید و فروش می‌شود و افراد در ازای پرداخت ۱۵ میلیون ریال، بدون انجام آزمایش برگه جواب منفی تست کرونا دریافت می‌کنند که متاسفانه در این خصوص صداقت رعایت نشد به همین دلیل مرز‌های مسافری خوزستان بسته شد تا شرایط برای انجام تست در مناطق مرزی فراهم شود.»

مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا نیز عنوان کرده بود که علت عمده انتشار ویروس جهش یافته کرونا در کشور، تردد‌های غیر مجاز در مرز‌های خوزستان با کشور عراق بوده و افراد زیادی با برگه تست منفی «پی سی آر» کرونا به کشور وارد شدند، در حالی که می‌دانیم با قیمت‌های یک تا یک و نیم میلیونی این برگه‌های تست منفی به آنان فروخته شده است.

دکتر مهران احمدی‌بلوطکی، دبیر شورای سلامت اهواز نیز گفته بود: «روند و شدت بیماری در اهواز به گونه‌ای است که اگر در طیف رنگ‌بندی، رنگ سیاه نیز وجود داشت می‌توانستیم بگوییم اهواز به مرز وضعیت سیاه رسیده است.»

به گزارش رویداد ۲۴ با گذشت یک سال از اپیدمی کرونا در کشور و جهان این موضوع بسیار عجیب است که هنوز در مرز‌های ما مسافرانی که وارد کشور می‌شوند از دادن تست کرونا در فرودگاه‌ها یا مرز‌های زمینی معاف بوده و صرفا به برگه‌هایی که از کشور مبدا به همراه می‌آورند اکتفا می‌شود. موضوعی که تقلب برای ورود به کشور بحران آفرینی بیشتر را رقم می‌زند.


بیشتر بخوانید: تلاش دولت و ملت برای گسترش کرونا در کشور!/ فجایع بزرگتر در راهند


به نظر می‌رسد نه در دولت و نه در مردم گوش شنوایی برای شنیدن این حرف‌ها نیست.  یکی برای گرداندن چرخ اقتصاد اصرار بر تداوم سفرهای نوروزی با ایجاد محدودیت دارد و دیگری برای لحظاتی خوش گذرانی یا ملاقات با عزیزان اصرار بر حضور در شهر و دیار دیگر دارد بی‌آنکه به ویروس کرونا توجهی کند.

به گزارش رویداد ۲۴ تمام این موارد دست به دست هم داده‌اند تا وضعیت کرونایی کشور که اندکی رو به ثبات و آرامش می‌رفت و حتی مناطقی با رنگ آبی هم از دل آن سربرآوردند بار دیگر سر به طغیان برداشته و آمار مبتلایان و مرگ‌و میر‌ها رو به افزایش گذارد. بر اساس آخرین گزارش آمار مبتلایان روزانه به بیش از ۸ هزار نفر رسیده و موارد مرگ و میر هم که به عدد ۳۰ و ۴۰ نفر در روز رسیده بود در شبانه‌روز گذشته به عدد ۹۹ را نشان می‌دهد. عددی که در صورت جدی گرفته نشدن خطر سفرهای نوروزی می تواند فاجعه بار شود.

کادر فرسوده درمان هم بی‌رمق از یکسال مبارزه با ویروس کرونا به مردم التماس کنند که پروتکل‌ها را در شب‌های عید رعایت کنند تا آن‌ها مجبور به تحمل صحنه‌های تلخ ناشی از مرگ کودکان و بزرگسالان گرفتار کرونا نباشند و در عین حال بتوانند کمی استراحت کنند. تذکری که البته باید متوجه مسئولان ستاد کرونا هم جدی گرفته شود.

کادر درمانی کشور مضطرب از پر شدن دوباره تخت‌های بیمارستانی و تخت‌های مراقبت ویژه، در عین اینکه دیگر توان یکسال پیش برای مبارزه با این ویروس شوم را هم ندارد، امکانات بیمارستانی ما در بسیاری از نقاط کشور و به‌ویژه استان‌های کم‌برخوردار برای مبارزه با این ویروس و درمان مبتلایان کافی نیست. واکسیناسیون حداکثری هم وجود نداشته و تا تولید واکسن داخلی هم حداقل ۴ ماه دیگر زمان لازم است. با این وجود باید بررسی کرد که تصمیمات غیرعقلانی مردم و مسئولان تا کی ادامه یافته و چند نفر دیگر از هموطنانمان قربانی بی‌احتیاطی خود یا سایرین خواهند شد.

نظرات شما