رویداد۲۴ دکتر مصطفی قانعی رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص تولید داروهای گیاهی برای درمان بیماری کرونا گفت: در پروتکلهای درمانیِ این بیماری تاکید شده که این داروها میتوانند برای تسکین بیماری مورد استفاده قرار گیرند. زمانی که سازمان غذا و دارو تاییدیه برای دارویی صادر میکند، میتوان از آن دارو برای درمان استفاده کرد.
قانعی اظهار کرد: ولی آنچه که به عنوان داروی درمان کووید-۱۹ در نظر داریم، دارویی است که بتواند در آیسییوهای بیمارستانها به کاهش مرگ بیماران مبتلا منجر شود. بر این اساس تاکنون ۳ داروی "کورتیکوئید استروئید"، "داروی ضد انعقاد" و "اکسیژن" به عنوان داروهایی که در کاهش مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا موثر هستند، معرفی شدهاند.
بیشتر بخوانید: جهان در چند قدمی پایان کرونا/ تحقیقات درباره دریافت کنندگان واکسن کرونا چه میگوید؟
دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تاکید کرد: سایر داروها اعم از آن دسته از داروهایی که تولید آنها اعلام شده است، اثر اثبات شدهای ندارند و در پروتکلهای درمانی بین المللی نیز وارد نشدهاند، ضمن آنکه در کشور نیز دارویی که منجر به کاهش مرگ ومیر ناشی از این ویروس شود، در اختیار نداریم.
اخیرا از سوی برخی از مسئولان ادعای کشف دارویی برای درمان کووید-۱۹ اعلام شده که به گفته دکتر قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، تاکنون چنین دارویی نه در پروتکلهای درمانی جهانی وارد شده و نه در ایران به تولید رسیده است.