صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 10
کد خبر: ۲۵۴۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۲ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

انتشار جزئیات نامه تند ظریف به بورل/ نامه ۶ صفحه‌ای وزیر خارجه ایران شامل چه مواردی است؟

یک سایت خبری ادعا کرده که توانسته به تصویر و جزئیات نامه وزیر خاجه ایران به مسئول سیاست خارجی اروپا دست پیدا کند. نامه‌ای که در آن ظریف با لحن تندی سخن گفته و خواستار بازگشت آمریکا به برجام شده است.

رویداد۲۴ روز گذشته رسانه‌ها از نامه وزیر امور خارجه ایران به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبر دادند که در آن، ظریف نسبت به مواضع دولت جدید آمریکا و همچنین کشور‌های اروپایی عضو برجام در قبال این توافق انتقاد کرده بود. سایت امواج مدیا ادعا کرده که توانسته به متن و تصویر این نامه دست پیدا کند.

این سایت با انتشار تصویر این نامه نوشته که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران با ارسال نامه تندی به جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار بازگشت آمریکا به برجام شده است. امواج خبر داده که این نامه شامل ۶ صفحه بوده.

سایت امواج که مقر آن در لندن است می‌نویسد که ظریف نامه تندی به بورل ارسال و در آن آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا را برای دشوار کردن هرگونه حرکت به سمت جلو با هدف ادامه بن‌بست بر سر توافق هسته‌ای ایران متهم کرده است.

در متن نامه‌ای که سایت امواج ادعا کرده به طور اختصاصی به آن دست پیدا کرده، ظریف خطاب به جوزف بورل فونتلز، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و هماهنگ کننده سیاست امنیتی کمیسیون مشترک برجام نوشته: عالیجناب،  من می‌خواهم بر تعهد کامل ایران به برجام تاکید کرده و آمادگی ما برای بازگشت فوری به اجرای کامل (برجام) را اعلام کنم.

ظریف نوشته: در عین حال، بر اساس پاراگراف ۳۶ برجام و عطف به نامه‌های متعدد بنده از سپتامبر ۲۰۱۶ تا کنون، من می‌خواهم بخشی از نگرانی‌های عمده سیاسی، قانونی و اسنادی ایران در رابطه با تحولات از زمان تحلیف دولت جدید در آمریکا را به عرض شما برسانم.

در ادامه این نامه آمده است: جمهوری اسلامی ایران به اجرای کامل و موثر برجام توسط همه طرف‌ها متعهد است. ایران در عالیترین سطح خود به توقف همه اقدامات مصرح در بند ۳۶ بعد از برداشته شدن همه تحریم‌های اعمال شده از تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ متعهد است.


بیشتر بخوانید:ایران و آمریکا در کشاکش قدم اول/ چه کسی حاضر است اولین هزینه سیاسی را بپردازد؟


ظریف همچنین نوشته: تعهد ایران به انجام اقدام متقابل یک اقدام منطقی و بر اساس حسن نیت است. همان‌طور که منطق ابتدایی حکم می‌کند، آمریکا باید بداند که پاک کردن معلول بدون از بین بردن علت چه در طبیعت و چه در سیاست هرگز کارساز نیست. آمریکا خودش را در وضعیتی قرار داده که هیچ پیشرفتی نمی‌تواند حاصل کند.

در ادامه این نامه آمده است تکرار اظهاراتی نظیر آنچه آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در کنگره در هفته گذشته مطرح کرده آینده هرگونه پیشرفتی را دشوار خواهد کرد.

جلوگیری از ارسال پول‌های ایران که به طور غیر قانونی در کره‌جنوبی بلوکه شده‌اند و به شدت مورد نیازند....

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه صبح امروز در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره نامه محمدجواد ظریف گفت: وزیر امور خارجه با هدف تشریح مواضع ایران در خصوص تحولات مرتبط با برجام، نامه‌ای خطاب به جوزپ بورل ارسال کرده است. وی تاکید کرده که نامه ظریف به بورل تبیین نگرش جمهوری اسلامی ایران است و حاوی هیچ طرحی نیست.

چرا آمریکا در بازگشت به برجام تعلل می‌کند؟

دوماه از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا می‌گذرد و همچنان از بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای ایران خبری نیست. این در حالی است که جو بایدن در تبلیغات پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به صراحت گفته بود که در صورت پیروزی به توافق ایران بازخواهد گشت. اکنون، اما دولت بایدن بازگشت به برجام را منوط به بازگشت ایران به همه تعهدات برجامی دانسته و خواسته اند که نخستین گام را تهران بردارد. در طرف مقابل ایران، اما گفته که این آمریکا است که نخستین بار از برجام خارج شده و اکنون باید ضمن بازگشت به این توافق همه تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را نیز رفع کند.

تحلیلگران و رسانه‌ها موارد متعددی را در توضیح علت تعلل آمریکا برای بازگشت به برجام عنوان می‌کنند. روزنامه نیویورک تایمز نوشته که دولت جو بایدن زمان می‌خرد که منتقدان برجام در کنگره را ساکت کند. اخیرا ۱۴۰ نماینده کنگره آمریکا با ارسال نامه‌ای به بایدن خواستار گنجاندن بند‌های جدیدی به توافق ایران شدند.

۱۴۰ نماینده کنگره آمریکا از هر دو حزب اصلی این کشور هفته گذشته در نامه‌ای به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت بایدن بر ضرورت گنجاندن برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران و همچنین مسئله زندانیان آمریکایی در هرگونه توافق احتمالی برای احیای برجام تأکید کردند.

در ابتدای این نامه که ۷۰ نماینده جمهوری‌خواه و ۷۰ نماینده دموکرات کنگره آمریکا آن را امضا کرده‌اند، آمده است: «در حالی که دولت بایدن مذاکره با ایران را در دست بررسی دارد، ما این نامه را می‌نویسیم تا نگرانی‌های فراحزبی خود [در خصوص ایران]و دیدگاه‌های مشترک خود مبنی بر اینکه یک توافق یا مجموعه‌ای از توافقات با ایران باید ماهیتی جامع داشته باشند و به طیف کاملی از تهدید‌های ایران در منطقه بپردازند را ابراز کنیم.»

در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری ایران و پایان هشت سال دولت روحانی نیز از دیگر مواردی است که ناظران از آن به عنوان دلیل تعلل بایدن در خصوص هرگونه اقدام موثر دیپلماتیک در قبال ایران یاد می‌کنند.

نظرات شما