صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۵۵۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

نه به ماهی قرمز، یعنی سلامت اکوسیتم و حفظ محیط زیست

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: مردم می‌توانند با نخریدن و رهانکردن ماهی قرمز در محیط‌های طبیعی، ضمن حفظ سلامت خود، با احترام به حقوق حیوانات از ورود این گونه غیربومی به اکوسیستم‌های طبیعی و برهم زدن چرخه زیستی در آن‌ها جلوگیری کنند.

رویداد‌۲۴ به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری، ماهی قرمز یا Goldfish با نام علمی Carassius auratus از خانواده کپور ماهیان است که در واقع بومی کشور چین است و جزو معروف‌ترین حیوانات خانگی محسوب می‌شود که از سالیان پیش در این کشور به‌صورت اهلی در آمده است.


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در ارتباط با این گونه و عرضه آن در بازرا‌های شب عید گفت: هم اکنون این ماهی، محیط زیست کشور را تهدید کرده است و می‌بایست هشدار رهاسازی ماهی قرمز در محیط‌های طبیعی را جدی گرفت. وی افزود: ماهی قرمز قادر به تحمل طیف وسیع دما، PH و شوری آب بوده و در برابر غلظت پایین اکسیژن و آلودگی آب مقاوم است. همین خصوصیات باعث شده که شرایط متفاوت محیط جدیدی که وارد آن می‌شود را تحمل و خود را با آن سازگار کند.


شهرام احمدی اذعان داشت: ماهی قرمز گونه‌ای غیربومی برای کشور ما است چرا که به صورت عمدی یا تصادفی به دلیل فعالیت‌های انسانی به خارج از محدوده پراکندگی طبیعی خود وارد شده. احمدی گفت: این ماهی‌ها غذا و اکسیژن لازم برای ماهی‌های بومی رودخانه‌ها را مصرف می‌کنند و ممکن است همین ماهی قرمز کوچک، نسل یک ماهی بومی را با خطر انقراض مواجه کند و احتمال دارد ناقل انگل، قارچ و عوامل بیماری‌زا هم باشند.

وی بیان کرد: این ماهی‌ها به دلیل همه‌چیزخوار بودن می‌توانند تخم ماهی‌های دیگر را بخورند و در صورت آزاد سازی این ماهی‌ها در رودخانه‌ها و دریاچه‌های طبیعی می‌توانند اکوسیستم آن منطقه را به هم بزنند بنابراین بهتر است در آب‌های طبیعی به‌هیچ عنوان رها نشوند.


این مقام مسئول از جمله آثار سوء زیست‌محیطی رها کردن ماهی‌های قرمز در آب‌های طبیعی را افزایش آلودگی و تیرگی آب به دلیل تغذیه از گیاهان و مواد آلی موجود در بستر آب و از بین بردن گیاهان آبزی برشمرد و تصریح کرد: رقابت تغذیه‌ای و رقابت برای فضا با سایر گونه‌های بومی، کمک به رشد بی‌رویه جلبک، تداخل با زندگی طبیعی کپورماهیان بومی، کاهش رفتار تولید مثلی برخی دوزیستان بومی و انتقال بیماری به ماهیان دیگر از جمله دیگر آثار مخرب زیست محیطی ماهی قرمز است.


شهرام احمدی با بیان این نکته که در فرهنگ سنتی ما، ماهی قرمز جایی نداشته است گفت: هم‌اکنون این ماهی عضو لاینکف سفره‌های هفت‌سین شده است و ضروریست به مردم آگاهی داده شود، که بعد از ایام عید این ماهی را وارد محیط‌های طبیعی نکنند.

منبع: سازمان حفاظت محیط زیست

نظرات شما