رویداد۲۴ بعد از ۶ ماهگی کم کم پزشک کودک شما خوردنیهایی را برای فرزندتان مجاز میداند و اجازه میدهد تا برخی از مواد غذایی را به عنوان غذای کمکی در برنامه غذایی اش بگنجانید، اما با احتیاط و آگاهی کامل نسبت به وضعیت جسمی کودک چرا که هر خوردنی مجاز بعد از ۶ ماه برای همه نوزادان مجاز نیست؛ در ادامه قصد نداریم وارد جزئیات شویم و با توجه به وضعیت جسمی کودک برنامه غذایی تعیین کنیم بلکه یک لیست کلی از نبایدهای غذای کودک زیر ۱ سال خواهیم گفت.
۱) مصرف نمک در نوزادان
نیازی به اضافه کردن نمک به غذای کودکتان نیست، زیرا برای سلامتی او خوب نیست و همینطور برای شما هم خوب نیست و Nhs توصیه میکند، که کمتر از ۱ گرم نمک در روز مصرف کنید. کمتر از ۴/۰ گرم سدیم و اطلاعات تغذیه ای، روی بسته بندی مواد غذایی را بررسی کنید.
اگر بخواهید عطر و طعمی را به غذای او اضافه کنید، سعی کنید بعضی گیاهان یا کره بی نمک را، به غذا بزنید حتی اگر نمک را به رژیمهای کوچولوی خود اضافه نکنید، مهم است که میزان نمک سایر غذاهایی که به او میدهید را بررسی کنید به عنوان مثال، نان، ۰.۴-۰.۵ گرم نمک در هر برش، بیسکویت دایجستیو ۰.۲g نمک دارد.
۲) خوردن عسل در کودکان زیر یک سال
بر روی نان تست خوشمزه است، بله، اما تا زمانی که عزیزان شما حداقل یک ساله باشند، پس عسل را از آنها دور کنید باکتریهای بوتولیسم (از زنبورها به وجود میآیند) در آن وجود دارند، که میتواند کوچولوی شما را کمی بیمار کند.
۳) تخم مرغ در ۶ ماهه اول ممنوع
در دستورالعملهای فعلی توصیه میشود، اگر شما عجلهای برای دادن تخم مرغ به کودک خود دارید، این کار را در ۶ ماه اول اصلا نباید انجام دهید سپس، به علت خطر ابتلا به سالمونلات، تا زمانی که حداقل یک ساله نشده، به طور کامل باید پخته شده باشد. پس از آن، میتوانید تخم مرغهای مختلفی را بر اساس اختیار خود به کودک بدهید سیستم ایمنی و معده آنها، با گذشت زمان قویتر میشود.
۴) شیر گاو به عنوان یک نوشیدنی برای نوزاد
به عقیده متخصصین فرزند شما، باید یک ساله شود تا بتواند شیر گاو را بنوشد، اما بعد از ۶ ماهگی هم میتواند این نوشیدنی را در برنامه غذایی خود داشته باشد، پس از شش ماه اول زندگی کودک شیر گاو را به غذای او اضافه کنید به عنوان مثال، آن را به تخم مرغ آبپز یا له شده اضافه کنید. اگر نمیخواهید از شیر گاو استفاده کنید، گزینههای شیر بز، سویا و یا بدون لاکتوز را میتوانید برای نوزادان امتحان کنید.
۵) بادام زمینی برای نوزادان
مشکل با دادن آجیل به کودک، خطر خفه شدن است، NHS توصیه میکند، صبر کنید تا کودکتان سنش بیش از ۱ ساله شود و سپس آجیل را کامل، به او بدهید. کره بادام زمینی صاف و نرم، از ۱۰ ماهگی قابل مصرف است، اما اگر شما سابقه آلرژی به آجیل در خانواده خود دارید، لازم است که بیشتر محتاط باشید و به پزشک کودکتان بگویید.
۶) مصرف بعضی از گوشتها برای کودکان زیر یک سال
این مورد برای نوزادان زیر یک سال نیست، زیرا حاوی مقادیر بالای باکتری لیستریا است که میتوانند منجر به بیماری به نام لیستریوز شود، که یک نوع مسمومیت غذایی است.
۷) خوردن صدف در نوزاد
حتما یک سال پس از تولد کودک، صبر کنید و بعد او را با میگو و سایر محصولات صدفی آشنا کنید، به همان دلایلی که در دوران بارداری احتیاط کرده اید، صبر کنید، زیرا ممکن است باعث مسمومیت غذایی شود که مشکلات بیشتری را شامل میشود پس از آن، در مصرف صدف باید احتیاط کنید، اما همیشه غذاهای تازه را، یکبار امتحان کنید و بسیار مراقب باشید، مخصوصا اگر شما در خانواده خود سابقه حساسیت دارید.
۸) پنیر پرچرب
زیرا خطر ابتلا به لیستروزیس با پنیرهای غیر پاستوریزه، مانند بری و کامبرت وجود دارد، قبل از اولین سال تولد نوزادتان، به هیچ وجه این پنیرها را به او ندهید. حتی پس از آن، اکثر والدین تمایل دارند، که این پنیرها را به همه نوع خوراکی بزنند و به کودکشان بدهند، زیرا طعمش را دوست دارند.
۹) دادن غذاهای شیرین به کودکان زیر یک سال
فقط به این دلیل که کودک شما هنوز دندان ندارد، به این معنی نیست که شکر نمیتواند مشکلاتی را برای سلامتی دهانش ایجاد کند در این مواقع، لثهها آسیب میبینند. متخصصان توصیه میکنند تا زمانی که فرزند شما، حداقل یک ساله بشود، هرگونه شکلات و شیرینی را از او دور کنید.
۱۰) غذاهای پرچرب یا دارای ترانس
غذاهای فرآوری شده، مانند:سوسیسهای ارزان، کره و گوشت چرب، برای کودک شما توصیه نمیشود آنها حاوی چربیهای ناسالمی هستند، که با بیماریهای قلبی مرتبط هستند و باید از آنها اجتناب کرد.
۱۱) ماهیهای خاص
ماهی سفید، خیلی خوب است، اما دادن ماهیهای شمشیری به کودکتان را فراموش کنید وجود جیوه بالا، میتواند به طور بالقوه باعث مشکلات برای او شود به همین علت، کارشناسان توصیه نمیکنند که، ماهیهای شمشیری، کوسه یا مارلین را، به کودک زیر ۱۶ ماه بدهید. ماهیهای روغنی، مانند:ماهی آزاد و ماهی تُن، به رشد مغز و محفاظت در برابر بیماریهای طولانی مدت، کمک میکنند؛ بنابراین مصرف ماهی را در حدود دو وعده در هفته کاهش دهید، زیرا آنها میتوانند حاوی مقداری جیوه باشند.
منبع:نمناک