رویداد۲۴ دکتر ماندانا قنواتی با اشاره به شلوغی بیمارستان رازی اهواز، اظهار کرد: پیک سوم بیماری از دهه اول بهمنماه آغاز شد و تا اواخر اسفندماه روند صعودی بوده است. از اواخر اسفندماه تاکنون روند مراجعات به بیمارستان رازی به صورت بالا، ثابت مانده است اما در بیمارستانهای دیگر کاهشی شده است.
وی افزود: در پیک سوم بیماری، ویروس وجه متفاوتتری نسبت به پیکهای قبلی دارد و هم مهاجمتر عمل میکند و هم سرایتپذیری بیشتری دارد.
قنواتی بیان کرد: علائم بیماری نیز در این پیک متفاوتتر است. در پیک اول و دوم میگفتیم بیماری که دچار ضعف و بیحالی، تب، آبریزش بینی یا گلو درد است، تا زمانی که علائم تنگی نفس و سرفه پیدا نکرده است در منزل بماند یا اقدامات حمایتی را انجام دهد اما اکنون میگوییم که هر فردی که دچار هر علامتی از جمله ضعف و بیحالی، گلودرد یا سردرد شد باید به مراکز بهداشتی یا درمانی مراجعه کند و نباید منتظر بماند تا دچار تنگی نفس و سرفه شود و بعد از این علائم به مراکز مراجعه کند زیرا این علائم در این پیک، دیگر مراحل آخر بیماری هستند.
رئیس بیمارستان رازی اهواز تصریح کرد: بنابراین مردم باید هوشیار باشند و با کوچکترین علامتی در روزهای اولیه، به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا با ایران چه کرد؟
وی ادامه داد: ویروس فوقالعاده مسری است و از مردم میخواهیم تا حد امکان خود را قرنطینه کنند و در هر شرایطی از ماسک استفاده کنند. اگر یکی از اعضای خانواده درگیر ویروس شود، ۹۰ درصد دیگر اعضای خانواده نیز درگیر میشوند و به جرات میتوان گفت اگر یکی از اعضای خانواده درگیر ویروس شود سایر اعضای خانواده نیز مبتلا میشوند.
وی تصریح کرد: ۹۰ درصد بیماران، زمانی که در روزهای اولیه درگیر میشوند اصلا علائم تنفسی ندارند و تنها با ضعف و بیحالی، تهوع و استفراغ یا معده درد به بیمارستان مراجعه میکنند و شاید فکر میکنند دچار عفونت رودهای یا مسمومیت غذایی هستند در صورتی که این علائم، چهره جدید ویروس کرونا هستند.
رئیس بیمارستان رازی اهواز که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، با بیان خدا قوت به همه پرسنل این بیمارستان، افزود: کادر درمان واقعا خسته شدهاند اما سعی کردهاند روحیه خود را حفظ کنند و به مردم امیدواری دهند و خدمات را ارائه دهند. از مردم میخواهم رعایت کنند و دید و بازدیدها را لغو کنند تا با کمک همدیگر، این پیک را شکست دهیم.