در همین ماه بیشترکشورهای اروپایی و سپس انگلیس وارد قرنطینه در سطح ملی و ممنوعیت تردد شدند. در فرانسه مقررات سفت و سختی برقرار شد و پلیس این کشور برگه عبور و مرور شهروندان را کنترل میکرد.
هر گونه سفر غیرضروری ممنوع شد. در پی شدت گرفتن بیماری کرونا در ایتالیا و کنترل رفت و آمد در آن کشور، فرانسه نیز مقررات مشابهی وضع کرد.
این در حالی بود که تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا در فرانسه هنوز در نزدیکی ۱۷۰ نفر در روز بود.
ایتالیا در همین حال در حال رکورد شکنی بود و به رکورد ۴۷۵ مرگ در روز در اواخر اسفند و اوایل فروردین رسید. تا جایی که روزنامه نگاران این وضعیت را «سونامی کرونا» در جنوب ایتالیا نامیدند. رکوردی که در پایان سال انگلیس پرچمدار آن شده و رکورد تلفات به نسب جمعیت را از آن خود کرد، با بیش از ۱۰۰ هزار مورد مرگ.
در همین ایام کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک بسته حمایتی ۱.۷ تریلیون یورویی را معرفی کردند. بیشترین رقم از این بسته را آلمان تعهد کرده بود با ۵۵۰ میلیارد یورو. در همین زمان آنگلا مرکل به ظن تماس با یک فرد آلوده، خود را خانه نشین کرد. این در حالی بود که پایین بودن میزان آلودگی و تلفات در آلمان موجب شگفتی همگان شده بود.
یونان ضمن مبارزه با کرونا و دست و پنجه نرم کردن با بحران اقتصادی و بیکاری به دلیل زمینگیر شدن صنعیت توریسم، مجبور بود بحران پناهندگان را نیز مدیریت کند. پس از اینکه در یک آزمایش ۳۵ نفر از ساکنان یک اردوگاه پناهندگان نشانههای آلودگی به ویروس کرونا را بروز دادند این اردوگاه قرنطینه شد.
اواخر شهریور بود که از شدت بیماری در اسپانیا کاسته شد و این کشور به مردم اجازه داد به سر کارهای خود بازگردند.
با فرارسیدن سال جدید شمسی ۱۴۰۰، هنوز بحران کرونا در جهان پایان نیافته است. در تصاویر روز عکسهایی از تلفات بیسابقه کرونا در سالی که گذشت را ببینید.
منبع: reuters