رئیس انجمن علمی متخصصان زنان با بیان اینکه نرخ جمعیت کمتر از یک درصد است، گفت:نگرانی از آینده، افزایش مشکلات اقتصادی، درآمد ناکافی، نداشتن مسکن، ترس از فرزندان بیشتر؛ از جمله عوامل باز دارنده فرزند آوری است.
رویداد۲۴ اعظم السادات موسوی، رئیس انجمن علمی متخصصان زنان و زایمان ایران در نشست خبری با اشاره به کاهش نرخ موالید در کشور، اظهار داشت:از سال ۱۳۶۵ کاهش نرخ موالید در کشور را داشتیم؛ به طوری که از نرخ ۳.۹۱ دهم درصد به کمتر از یک درصد در کشور رسیده است.
وی ادامه داد: در سال ۹۸، در میزان تعداد تولد، ۱۷۰هزار تولد کمتر داشتیم و در سال ۹۹نیز میزان تولد کاهش پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید: رشد جمعیت ایران به پایینترین رقم در تاریخ رسید
رئیس انجمن علمی متخصصان زنان اعلام کرد:بر اساس گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۸، تولد به ازای هر زن در سن باروری در ایران به ۲.۱۴دهم درصد رسیده و رشد کاهش جمعیت ایران در مقایسه با کشورهای دیگر منطقه بیشتر بوده؛ به طوری که در سال ۲.۱۹، میلادی به۱.۴ دهم درصد رسیده است.
موسوی با اشاره به عوامل باز دارنده فرزند آوری در ایران، گفت: نگرانی از آینده، افزایش مشکلات اقتصادی، درآمد ناکافی، نداشتن مسکن، ترس از فرزندان بیشتر و نگهداری از سلامت مادر از جمله عوامل باز دارنده فرزند آوری است.
کاهش رشد جمعیت به زیر یک درصد
رئیس انجمن علمی زنان با بیان اینکه نرخ جمعیت به زیر یک درصد در سال ۹۸ رسید، اعلام کرد:میزان کاهش مرگ و میر مادر در زمان تولد نوزاد در ایران به ۱۶ در ۱۰۰ هزار تولد رسیده است.
صدیقه حنطوش زاده، فلوشیپ حاملگی پر خطر در ادامه این نشست با بیان اینکه در غربالگری قصد پرخطر یا کم خطر بودن را مشخص میکنیم، گفت:در غربالگری اصلا نمیتوان گفت کودک صد در صد ناهنجار است.
وی اضافه کرد:ما غربالگری را به همه مادران باردار پیشنهاد میکنیم و هیچ اجباری وجود ندارد.
این متخصص زنان با بیان اینکه خون ریزیهای ناشی از زایمان، بیماریهای قلبی و عروقی از جمله علل مرگ مادر در زایمان است، ابراز داشت: در خصوص مرگ مادر در هنگام زایمان ایران در سطح بالایی در کم بودن میزان آن قرار دارد.
حنطوش زاده با اشاره به اینکه میزان مرگ کودکان در قبل از انقلاب ۵۰ در ۱۰۰۰ بود، بیان داشت: اکنون این عدد ۱۲ در هزار است.
سید محمد اکرمی، رئیس انجمن ژنتیک ایران نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه یک میلیون و ۵۰۰هزار تولد زنده در سال ۹۸ داشتیم، افزود:سالانه ۴۰ هزار معلول بدنیا میآید.
وی با بیان اینکه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط غیر قانونی غیر بهداشتی در کشور داریم، گفت:در سال ۹۸، سقط درمانی قانونی ۹هزار بوده است که ۸۰ درصد موارد ارسالی به پزشکی قانونی بوده است؛ یعنی۲۰درصد را تایید نکرده است.
اکبری تصریح کرد:از بین ۹هزار سقط قانونی ۶۰۰ مورد مربوط به بیماریهای مادر است که در آنها جان مادر به خطر میافتد. این بیماریهای مادر شامل بیماریهای نارسایی کلیوی، قلبی و سرطانی است.
رئیس انجمن ژنتیک پزشکی گفت: از حدود ۶ هزار مورد ناهنجاری مهم جنین، پزشکی قانونی فقط ۲۰۰ نوع بیماری را بررسی کرده و تشکیل پرونده میدهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر سازمان بهزیستی برای هزینه نگهداری هر معلول ۲۰۰ هزار تومان در ماه پرداخت میکند؛ در حالی که هزینه نگهداری یک معلول ماهانه ۳ میلیون تومان است.
ترس از وضعیت بد فرهنگی
ترس از وضعیت بد معیشتی
عدم اعتماد به مدیریت کشور
...