عضو انجمن توليدكنندگان فرآورده هاي گوشتي با بيان اينكه مطمئن ترین راه برای تشخیص یک محصول مرغوب و استاندارد توجه به نام و گواهی استاندارد توليدكننده محصول است اظهارداشت: محصولاتی که از اعتبار برند برخوردارند بدون شک تحت نظارت وزارت بهداشت، استاندارد، غذا و دارو و دامپزشکی هستند و مسئولان روی تمام مراحل توليد و عرضه آن نظارت دارند.
صادقيان با بيان اينكه الگوی مصرف غذا در جهان تغییر کرده و تمایل به مصرف غذاهای آماده و فست فودها بیشتر شده است گفت: سوسیس و کالباس به عنوان قدیمی ترین و پرمصرف ترین غذای آماده جایگاه ویژه ای در سبد غذایی مصرف کنندگان جهان دارد.
عضو انجمن توليدكنندگان فرآورده هاي گوشتي با بيان اينكه در کشور ما صنایع تولید فرآورده های گوشتی به ویژه در چند سال اخیر یکی از مهمترین شاخه های صنعت غذا به شمار می رود و می تواند نقش مهمی در تغذیه و سبد غذایی مصرف کنندگان داشته باشد اظهارداشت: با توجه به مواد اولیه مصرفی در تولید سوسیس و کالباس، این فرآورده از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
او افزود:بنابراین می توان سوسیس و کالباس مرغوب را غذایی کامل دانست زیرا تقریبا تمامی گروههای غذایی ضروری شامل پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین و املاح معدنی در آن موجود است.
وي تصريح كرد: سوسیس و کالباس به عنوان یک
ماده غذایی در رژیم غذایی مردم دنیا جایگاه ویژه ای دارد به طوری که سرانه
مصرف در کشورهای آمریکایی 70 کیلوگرم و در اروپا 60 کیلوگرم گزارش شده
است. این درحالی است که سرانه مصرف در ایران حدود 3 کیلوگرم است.
مديرعامل
فرآورده هاي گوشتي رباط کریم با تاكيد بر اينكه تولیدکنندگان سوسیس و
کالباس در ایران ملزم به اخذ گواهی استاندارد برای این فرآورده است،عنوان
داشت: این فرآورده تحت نظارت موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و
وزارت بهداشت و درمان و سازمان دامپزشکی و غذا و دارو تولید و از لحاظ کیفی
و سلامت کنترل شده و به صورت نظارت شده و با دقت بالا تولید می شود، لذا
مطمئن ترین راه برای تشخیص یک محصول مرغوب و سالم، انتخاب برند شناخته شده و
دارای گواهینامه های استاندارد سازمان غذا و دارو و ایزو، سلامت و حلال
است،که اطمینان های لازم به مصرف کنندگان می دهند.
وي ادامه داد: علاوه بر موارد فوق بر روی بسته بندی های معتبر نام کارخانه، آدرس، تلفن، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، شماره ثبت شرکت، مواد تشکیلدهنده، لوگوی استاندارد، لوگوی سازمان غذا و دارو، کد شناسایی باید درج شده باشد.
صادقيان با بيان اينكه رنگ، بو و بطور کلی
ظاهر سوسیس یا کالباس نمیتواند ملاک معتبری برای تشخیص استاندارد بودن
این محصولات باشد،یادآورشد: توصیه میشود از خریدن سوسیس و کالباسهایی که
با نامهای متفرقه که تا به حال اسمشان به گوشتان نخورده است، خودداری
نمایید، چرا که تشخیص مواد اولیه به کاربرده شده در سوسیس و کالباس کار هر
فردی نیست و حتی برای تشخیص تقلبات باید آزمایشات دقیقتری انجام شود.
مديرعامل
فرآورده هاي گوشتي رباط کریم با اشاره به اينكه هنگام خرید و نیز نگهداری و
مصرف انواع سوسیس و کالباس بايد نكاتي را مد نظر قرار داد تصريح كرد: در
اغلب یخچال های خانگی انواع غذاها در کنارهم قرار می گیرند، توجه داشته
باشید که سوسیس و کالباس حتماً در پوشش های مناسب نگهداری شوند چرا که این
محصولات به دلیل حساس بودن، به سرعت بو و طعم سایر غذاها را به خود جذب می
کنند.
صادقيان ادامه داد: وجود لکه های پراکنده (سیاه، سبز روشن یا
قهوه ای) نشان دهنده رشد و فعالیت میکروارگانیسم ها است که در اکثر موارد
به دلیل شرایط نامناسب نگهداری ایجاد می شود.
عضو انجمن توليدكنندگان
فرآورده هاي گوشتي با بيان اينكه انجماد سوسیس و کالباس باعث نزول کیفیت و
عطر و طعم محصول میگردد توصیه كرد: مردم سعی نمایند به اندازه مصرف
روزانه و حداکثر سه روز خود را از فرآورده هاي گوشتي تهیه و مصرف
نمایند.