به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش مرکز اطلاعرسانی پلیس آگاهی تهران این گروه که تحت عنوان «شرکت سامان گستران دوران» فعالیت میکردند تا کنون بالغ بر یک میلیاردتومان در فاصله اردیبهشت تا شهریور امسال کلاهبرداری کردهاند.
سرهنگ کارآگاه محمدرضا ذاکراستقامتی ، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران دراینباره توضیح داد: در اردیبهشت ماه سال 1395 ، در پی وقوع شکایتهای مشابه تعدادی از شهروندان با موضوع کلاهبرداری توسط یک شرکت خصوصی که با انتشار آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار مدعی اعطای وام چند صد میلیون تومانی در کمترین زمان ممکن و شرایط مناسب جهت دریافت تسهیلات مالی شده بود موضوع تحت بررسی پلیس قرار گرفت.
به گفته سرهنگ ذاکر استقامتی، پس از دستور بازپرس شعبه شانزدهم دادسرای
ناحیه 4 تهران ، کارآگاهان اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ تحقیقات
خود از مالباختگان را آغاز کردند.
کارآگاهان در نخستین گام با
دهها مالباختهای مواجه شدند که تمامی آنها با مراجعه به شرکتی تحت عنوان
"سامان گستران دوران" قصد دریافت وام های
چند صد میلیون تومانی را
داشتهاند.
همه این مالباختگان از فردی به نام «فرهاد» به عنوان مدیر شرکت شکایت داشتند زیرا او را مسئول اصلی کلاهبرداریها میدانستند.
یکی از مالباختگان دراینباره به کارآگاهان گفت: از طریق آگهی یک روزنامه کثیرالانتشار با شرکتی بهنام "سامان گستران دوران" آشنا شدم که مدعی پرداخت "وام آزاد" به ازای دریافت 10 درصد میزان وام درخواستی در قالب کارمزد شده بود.
این مالباخته در تشریح ماجرا افزود: زمانیکه به دفتر این شرکت در میدان تجریش مراجعه و با مدیر آن در خصوص شرایط و زمان پرداخت وام صحبت کردم ، او مدعی شد که وام درخواستی بنده ظرف دو هفته آماده خواهد شد.
به همین دلیل این فرد با اطمینانی که «فرهاد» به او داده بود مبلغ 37 میلیون تومان به جهت دریافت وام 500 میلیون تومانی به حساب این شرکت پرداخت کرد اما پس از آن ، دیگر خبری از فرهاد و شرکتش نبود زیرا دفتر آنها در تجریش هم فعال نبود.
یکی دیگر از شاکیان شرکت «سامان گستران دوران» نیز در دفتر تجریش این شرکت مبلغ ۳۸میلیونتومان برای دریافت وام ۵۰۰ میلیونتومانی پرداخت کرده بود نیز به کارآگاهان گفت: فرهاد چنان روند اعطای وام را تشریح کرد که من مطمئن بودم تا ۲ هفته بعد این رقم را دریافت میکنم، با اینکه سعی کردم جانب احتیاط را رعایت کنم اما در چند مرحله این رقم ۳۸ میلیونی را پرداختم و هربار او مرا مطمئنتر میکرد که وام در حال آماده شدن است.
پس از این مرحله کارآگاهان اداره سیزدهم به بررسی اساسنامه شرکت سامان گستران دوران پرداخته و اطلاع پیدا کردند که این شرکت صرفا در زمینه صادرات و واردات کالا ثبت شده و در زمینه هرگونه فعالیت مالی فاقد مجوز از سوی بانک مرکزی است.
همچنین در بررسی تراکنش مالی مدیر شرکت بهنام "فرهاد" ، کارآگاهان موفق
به شناسایی بیش از 15 حساب بانکی فاقد هرگونه تراکنش مالی قابل توجه شدند
که بنا بر اظهارات مالباختگان ، مدیر شرکت سامان گستران دوران هر بار و در
پیگیریهای مستمر آنها ، به بهانه آماده شدن وام اقدام به ارائه چک بانکی
مربوط به این حساب های بانکی کرده اما در زمان سر رسید چک ها و با توجه به
عدم امکان وصول چک ها ، اقدام به تعویض چک های غیرقابل وصول با چکهای جدید
کردهاست .
در ادامه پیگیری های بهعمل آمده ، کارآگاهان اطلاع
پیدا کردند که "فرهاد" در پرونده ای جداگانه از سوی مقام قضایی دستگیر و با
صدور قرار قانونی روانه زندان شده است .
با انجام هماهنگیهای لازم با مقام قضایی این مرد ۳۰ ساله در اختیار اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
متهم پس از انتقال به اداره سیزدهم پلیس آگاهی و مواجه حضوری با دهها
مالباخته ، صراحتا به تنظیم قرارداد با آنها جهت اعطای وام های چند صد
میلیون تومانی و کلاهبرداری به این شیوه و شگرد اعتراف کرد .
سرهنگ کارآگاه محمدرضا ذاکراستقامتی ، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران بزرگ درباره میزان کلاهبرداریهای این مرد گفت : با توجه به شناسایی دهها مالباخته در همان مراحل اولیه تحقیقات ، ارزش مالی پرونده تاکنون به بیش از یک میلیارد تومان رسیده که با توجه به ادامه رسیدگی به پرونده ، احتمال افزایش تعداد شکات و مالباختگان و در ادامه ارزش مالی پرونده همچنان وجود دارد ؛ لذا از کلیه شکات و مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد و در مراجعه به شرکت سامان گستران دوران مورد کلاهبرداری قرار گرفتند دعوت می شود تا جهت پیگیری شکایات خود به نشانی اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند.