رویداد۲۴ جمعی از نمایندگان مجلس از نخستین جلسه پارلمان در سال جاری، پرونده تحقیق و تفحص از هلدینگ خلیج فارس را کلید زدهاند. آنها به انتصابات در این شرکت انتقاد دارند و معتقدند قوانین کشور درباره منع به کار گیری بازنشستگان در آن رعایت نشده است؛ ضمن اینکه حقوقهای نجومی در آن پرداخت میشود.
در بخشی از سوالات نمایندگان برای آغاز تحقیق و تفحص از هلدینگ خلیج فارس آمده است: «نقش مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در انتصابات هلدینگ خلیج فارس چیست و چرا با وجود اینکه تقریبا هر ۵ عضو هیات مدیره هلدینگ خلیج فارس را وزیر نفت معین میکند، از اجرای قوانین مصوب و مورد تاکید مجلس شورای اسلامی از جمله قانون منع بکار گیری بازنشستگان خودداری میشود؟»
در بخش دیگر سوالات آمده است: «در حالیکه هلدینگ خلیج فارس برای تامین فاینانس تکمیل پروژههای خود به مشکل برخورده و بابت تاخیر در تکمیل پروژهها زیان میبیند، چرا از سال ۹۶ تا کنون در وصول مطالبات هلدینگ از شرکت خصوصی شده بازرگانی پتروشیمی (P.C.C) تعلل شده است؟»
در توضیح این بخش گفته شده «مطالبات هلدینگ از شرکت P.C.C به مبلغ ۶۵۰ میلیون دلار بوده و مطالبات بابت سهام هلدینگ خلیج فارس در پتروشیمیهای آریا ساسول و پارس از P.C.C مبلغ ۱۴۰ میلیون دلار بوده است.»
در بخشهای دیگر درباره خریدهای شرکت پتروشیمی صدف (زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس) سوالاتی شده است. همچنین از شرکت پتروشیمی آپادانا ( از زیرمجموعههای هلدینگ خلیج فارس) در خرید کالای Asu سوالاتی مطرح شده است.
سیدناصر موسوی لارگانی عضو هیات رییسه مجلس یکی از نمایندگانی است که طرح تحقیق و تفحص از هلدینگ خلیج فارس را کلید زده و آن را پیگیری میکند. او روز گذشته در یک رشته توییت، اتهامت تندی علیه مدیران هلدینگ خلیج فارس مطرح کرده است. رویداد۲۴ برای پیگیری بیشتر موضوع با او گفتوگو کرده است. موسوی لارگانی در توضیح ادعاهای خودش میگوید: ما یکسری شرکتهایی داریم که به اسم خصوصی هستند، اما دولت هر کاری که میخواهد در آن مجموعهها انجام میدهد و زمانی هم که سازمان بازرسی و دیوان محاسبات میخواهند به آن ورود پیدا کنند، میگویند این مجموعهها خصوصی است و حق ورود وجود ندارد.
وی افزود: در هلدینگ خلیج فارس برخی بازنشستگان یا افرادی که در جاهای دیگر مشکل داشتهاند و اتفاقاً بهواسطه همان مسائل برکنار شدند را دور هم جمع کردهاند و به آنها مسئولیت دادند.
بیشتر بخوانید: جزئیات دادگاه شرکت بازرگانی پتروشیمی/ متهم ۶۴ میلیون دلار به پتروشیمی بندر امام و پارس بدهکار است
به وزیر اقتصاد هشدار جدی میدهم
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در حال حاضر ۱۹ درصد هلدینگ خلیج فارس متعلق به پتروشیمی است و بیش از ۴۰ درصد آن به سهام عدالت مربوط میشود. همین جای سوال وجود دارد که اگر سهام عدالت متعلق به مردم است چرا دولت دخالت و نماینده سهام عدالت در هیاتهای مدیره را دولت منصوب میکند؟ اگر تعاونیها تشکیل شدند که سهام عدالت را مدیریت کنند پس چرا دولت آمده و انتخابات فرمایشی برگزار میکند؟ از اینرو به وزیر اقتصاد هشدار جدی میدهم که جلوی این رویکرد را بگیرد.
فردی به ۲۳ استان رفته و سهام عدالت تهیه کرده تا بتواند عضو هیات مدیره شود
نماینده فلاورجان اظهار داشت: ما فردی را بررسی و شناسایی کردیم که در بحث سهام عدالت به ۲۳ استان رفته و سهام تهیه کرده که در هر استانی اگر نتوانست بهعنوان نماینده سهامداران ورود کند، در هیات مدیره استان دیگری بتواند به خواستهاش برسد.
عضو هیات رییسه مجلس یادآور شد: اینگونه دخالت دولتیها نشان میدهد که آن بنا دارند هرچه بازنشسته است را در این هیات مدیرهها جا کنند که این افراد در دولت بعدی هم سمت داشته باشند. اگر ۴۰ درصد هلدینگ خلیج فارس متعلق به سهام عدالت است چرا باید هر پنج عضو هیات مدیره آن را وزیر نفت انتخاب کند؟ چرا باید در هلدینگ خلیج فارس دهها بازنشسته مسئولیت بگیرند و حقوقهای کلان دریافت کنند؟ متاسفانه این مسائل، بخشی از ابهامات موجود است. برای دولت اهمیت دارد که این مجموعه حیات خلوت آنها باشد.
موسویلارگانی در ادامه بیان کرد: ما به ایام انتخابات نزدیک میشویم و احتمال دارد هلدینگ خلیج فارس با درآمد بالایی که دارد برای انتخابات ۱۴۰۰ هزینههای میلیاردی کند، از اینرو آقای رییس جمهور حتماً باید به موضوع ورود پیدا کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، هیات مدیره و تعداد زیادی از کارکنان آنها که با سفارش دولت بر سر کار آمدند، بازنشسته هستند که این موضوع با قانون منع بکارگیری بازنشستگان در مغایرت است. از طرفی، «آقای الف» یکی از معاونان هلدینگ بهدلیل نوع عملکرد توسط وزیر کار از شستا کنار گذاشته شده بود اما حال در مجموعه خلیج فارس دارای مسئولیت شده است.
افرادی در خارج شرکت تاسیس کردند و مواد خام پتروشیمی را میخرند
این نماینده اصولگرای مجلس گفت: یکی دیگر از دغدغههای ما، درآمد کلان هلدینگ خلج فارس است. هشت میلیادر دلار درآمد این مجموعه است و باید دید این درآمد بالا کجا هزینه میشود؟ سالها پیش، رهبری صادرات مواد خام را منع کردند و گفتند امکان فرآوری آن در کشور وجود دارد و میتواند برای ما درآمد بیشتری داشته باشد اما باز هم شاهد صادرات آن هستیم؟ چرا این مواد اولیه در اختیار داخلیها قرار نمیگیرد؟ متاسفانه این افراد شرکتهایی را در خارج از ایران تشکیل دادند و خودشان در آنها ذینفع هستند و از اینرو ترجیح میدهند مواد خام را با قیمت پایین به آن شرکتها بفروشند و دلارها را به جیب بزنند.
بیشتر بخوانید: مرجان شیخ الاسلامی آل آقا کیست؟/ کاندیدای مجلس ایران چگونه متهم اصلی پرونده پتروشیمی شد؟
موسوی لارگانی تصریح کرد: یکی از شرکتهایی که بدهی سنگین به هلدینگ خلیج فارس دارد و در پرداخت آن تعلل میکند، شرکت بازرگانی پتروشیمی PCC است. باید تحقیق کرد و دید رابطه هلدینگ با این شرکت چیست که طلب خود را جدی مطالبه نمیکند.
وی در پاسخ به اینکه در این فسادها پای چه افرادی در میان است؟ گفت: کسانی هستند که با وجود توصیه رهبری، باز هم حقوقهای نجومی و ظالمانه میگیرند. کسانی که از جاهای دیگر برکنار شدند و دوباره سمت گرفتند. اینها سمت و حقوقهای بالا را حق خود را از سفره انقلاب میدانند. برخی از آنها هم حقوق بازنشستگی را میگیرند و هم از هلدینگ حقوق کلان دریافت میکنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: ما رقم دقیقی از پولهای جابجا شده توسط این افراد را نداریم، ولی میدانیم که این افراد خریدهای بیکیفیت و گران از چین داشتند که به موقع اسناد را رو خواهیم کرد.
پرونده را به قوه قضاییه ارجاع میدهیم
عضو هیات رییسه مجلس در پایان خاطرنشان کرد: برای اینکه این پرونده زودتر به نتیجه برسد و قوه قضاییه سریعتر به موضوع ورود پیدا کند و جلوی این مسائل را پیش از پایان دولت فعلی بگیرد، با جمعی از همکاران درخواست ماده ۲۳۴ را داشتیم. بهواسطه این ماده که با امضای ۱۰ نماینده صورت میگیرد که البته تعداد ما بیشتر از این است، موضوع به کمیسیون تخصصی (کمیسیون انرژی) میرود و نتیجه در صحن علنی مجلس قرائت و برای پیگیریهای بعدی به قوه قضاییه ارجاع داده میشود. تلاشمان این است که موضوع در خردادماه کلید بخورد.
حرف اصلی این اقا هم اینه : چرا اونا بخورن پس ما چی ؟